İçeriğe git

D3300 ppi değeri


Recommended Posts

Arkadaşlar nikon d3300 aldım kafamda d3200 de vardı d3300 ün çoğu özelliği daha iyiydi ama d3200 ün ppi değeri nin daha yüksek olduğunu öğrendim .Ppi ne diye araştırdım ve inç başına düşen pixel sayısı olduğunu öğrendim. Sonra makineyi aldığım yerdeki görevliye sordum lcd ekranla alakalı olduğunu sensörle alakası olmadığını söyledi buna güvenerek 471 ppi değerindeki d3200 ü almayıp 331 ppi değerindeki d3300 aldım .. Ama bi forumda sensör üzerindeki pixel yoğunluğu olduğunu söylemiş birisi çok araştırdım fotoğraf makinesindeki ppi değerinin lcd ekran kalitesinin mi sensörün mü değeri olduğunu bulamadım ... Lütfen bilgisi olan varsa aydınlatsın beni :)

 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Ufuk bey, ppi hem sensördeki piksel sayısı ile ilgili, hem de ekran çözünürlüğü için kullanılan parametre.  "pixel per inch" in kısaltması.

Ekran çözünürlüğü konusunda kullanıldığında bu değerin yüksekliği genellikle kalite göstergesi anlamına geliyor. Özellikle cep telefonu , tv gibi ekranlarda.

Ancak iş sensöre geldiğinde durum farklı. Örneğin bir D700 makinede sözünü ettiğiniz pikseller D3300 a göre neredeyse yarısı kadar ama aynı  görüntü kalitesini veriyor. Sizin D3300 de gerek renkler gerekse görüntü kalitesi olarak D3200 e göre çok az daha iyiyken ISO da bu fark 2 stop a kadar yükseliyor. Ekranlar ise aynı. 

Kaynak,https://www.dpreview.com/reviews/nikon-d3300

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Atalay bey sizinde bildiğinizi varsayarak yanlış anlaşılmasın diye bir konuyu düzeltmek istiyorum.

D3300'ün ISO başarımı D3200'e göre 2 değil 1 stop daha yüksek (Dpreview). Kullanılan yeni teknolojiyle D3300 1 stop daha yüksek ISO'ya çıkabiliyor. Fakat, aynı ISO değerinde (örneğin 1600 ISO) D3300, D3200'den çok az daha iyidir. Yani D3300 ile ISO 1600 de çekilen fotoğrafla D3200 ile ISO 800 de çekilen fotoğraf aynı değildir.  

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sende sohbete katıl

Önce yorumunu yaz sonra üye ol. Eğer bir hesabınız varsa, hesabınızla göndermek için şimdi oturum açın

Misafir
Bu konuyu yanıtla

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Biçimlendirmeyi Temizle

  Only 75 emoji are allowed.

×   Eklediğiniz Link Otomatik Olarak Embed Çevrilmiştir..   Sadece yazı link haline çevir

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editörü Temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Kullanım Şartları Gizlilik Politikası Bu web sitesini daha iyi hale getirmeye yardımcı olmak için cihazınıza çerezler yerleştirdik. Çerez ayarlarınızı değiştirebilirsiniz, aksi takdirde devam etmek için tamam olduğunuzu varsayacağız.