İçeriğe git

Nikon 5500 mü Canon 760d mi


yoldas160826

Recommended Posts

Arkadaşlar ben şimdi ilk defa fotoğraf makinesi alacağım. Ama nikon 5500 işe Canon 760 d arasında kaldım. kullanan arkadaşlar varsa eksi ve artı yönleri ile ilgili bilgi alabilir miyim? 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Diğer öneriler değilde veya size bilgi vermemiz için öncelikle siz neden bu iki model arasında kaldınız ?

 

Mesela neden D5500 ? nedenlerinizi ve size bu model yönelten sebepler gibi ?

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Merhaba,ben yaklaşık beş aydır NİKON D5500 18-55 VR II kit lens ile birlikte kullanmaktayım.Kūçük sayılabilecek gövde yapısı,dokunmatik ekranı,WiFi bağlantı özelliği ile pratik renk keskinliği gayet tatmin edici.Ben kompak makinalarda Canonun epey cihazını kullandıktan sonra kıyas edilmez ama DSLR makinada NİKON tercihini yaptım bu beş aylık sürede bir kere dahi pişman olmadım.Tavsiye ederim.Saygılar

- Fahri Kışlalı tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Açıkçası ikiside çok güzel makina. Canon un dış çekimleri Nikon kadar olmasada gayet başarılı. Ben size şöyle bişey önereyim. Eğer ileride makinam yetmez daha yeni daha profesyonel bir makina alırım diyorsanız ikisininde pro makinalarına bakın. Kesinlikle şunu alırım dediğiniz bir model varsa onun alt modeline alın. Ben Nikon d810 (şimdi d500) hoşuma gidiyordu ve düşünmeden param yeten nikon u (d7100) aldım. Şimdi korkmadan nikona yatırım yapabiliyorum. İstediğim lensi alabiliyorum. Bir arkadaşıma canon 700d aldık. Onun da hoşuna 5d ler hoşuna gidiyordu. Gayet memnun bi kere bile pişman oladı tabi bende pişman olmadım.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Yukarıdaki söyleşilerde bir "dış çekim" parametresinden söz edilip duruyor. Burada kast edilen gün ışığında çekim ise bir cep telefonu kamerası da gayet iyi performans gösterir. Önemi olan zor ışık koşullarında DSLR makinelerimizin ne yapıp ne yapamadıkları değil midir? Gerek ISO başarısı gerekse görüntü kalitesi olarak Canon un bu 760D modeli D5500 a göre oldukça geride kalıyor. Şu anda gözler 80D üzerinde.

İkinci konu, Canon lenslerin ekonomik olması ise oldukça su götürür bir konu. Ekonomik standart lensler her markada var. Ayrıca lens bir tüketim malzemesi değil. Sürekli satın almanız gerekmiyor. 

Her iki markada da hatta diğer markalarda da her bütçeye uygun kalitede ürünler var. Hangisi hoşunuza gittiyse o iyidir. Hoşlandığınız bir body elinizden düşmez, hoşlanmadığınız ile fotoğraf çekmekten soğursunuz.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Fikir sahibi olmak açısından inceleme videolarını ilgili sitelerden takip ederseniz bu iki modelin kıyaslamalarını görüp karar vermenizde yardımcı olacaktır.Kaldıki makina ne kadar kaliteli olursa olsun onu kullanacak ve deklanşöre basacak olan kişinin kendisi bunuda unutmayın

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Şimdi, yoldas160826 yazdı:

@Atalay Mete yani 5500 760d den çok daha iyi mi. Kusura bakmayın belki saçma sorular sorabilirim. Fazla bir bilgim olmadığı içindir.

Yoldaş bey, kusura bakılacak bir şey yok. Sadece yanılmanıza engel olmak için bilgilerimizi paylaşmaya çalışıyoruz.

Sorunuzun yanıtı ne evet, ne de hayır. Yani, bodyleri iyi ya da kötü olarak nitelememiz doğru olmaz. Bu bodylerden ne beklediğimizle ilgili. Ben motosikletimle yolculuk yapıyorum. O sırada en iyi makinem bir kompak makine oluyor. Kendi kızımın nişanında ise gece evde yapılan çekimlerde benim DSLR makinem ve prime lenslerim kullanıldı.

 

Bir DSLR body de bir çok kumanda düğmesi (ISO,enstantane ve diafram) için kameranın önünde bastığınız bir düğme ile (aynı anda bir başka tamburu çevirerek) ayar yaparsınız ve  en kolayı yani en iyisi, hangisine alıştıysanız O body dir. 

 

Makinelerin temel özelikleri, görüntü kaitesi, ISO başarısı (en az kumlanma olan en yüksek ISO değeri), renk derinliğ, pozlama aralığı, ekran büyüklüğü, video çekim kalitesi gibi konularda ise evet, Nikon D5500, Canon 750D den oldukça üstün özellikleri olan bir body.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

@Atalay Mete değerlendirmeniz gerçekten gayet iyi. bu tür bilgiler verdiğiniz için çok teşekkür ederim. Son olarak Auto focus ve odak noktası hakkında ne düşünüyorsunuz. bilindiği üzere Canon da 19 tane var ve hepsi Croos type.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Yoldaş bey, evet cross type AF noktaları sayısı yarışmasını Canon kazandı. Eee? ne elde ettik? Her yeri net fakat, kumlanmış, daha az pozlanmış, daha az renk tonlarında fotoğraflardan yarı yarıya az sayıda çekebiliyoruz, en az yarısı kadar daha ağır makineyi taşıdığımız yetmiyormuş gibi, iş videoya gelince 60fps ile Nikon, Canon u patakladı. Böyle mi değerlendireceğiz?

Bakın, Nikon un ilk video da çekebilen yarı profesyonel body si D90 da sadece orta noktada tek AF noktası cross-type idi. Bu o bodyi efsane olmaktan alıkoymadı. Neden biliyor musunuz, çünkü fotoğraf çekenlerin neredeyse %99 u bu orta nokta ile AF yapar. Spor ya da ornito çekecekseniz diğerleri işe yarayabilir ama o zaman da başka özelliklere de gereksinim vardır. O zaman da ya Nikon D7xxx ya da Canon 7D tercih etmelisiniz. 

Siz ne çekeceksiniz?

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

@Atalay Mete ben Kıbrıs ta okuyorum. Ve genel olarak hemenn hemen her şeyi çekiyorum. buralarda savaş izleri ve eski evler olduğu için daha çok açık havada çekiyorum. buna ek olrak bide Auto focus hakkında da ufak bi bil verirseniz çok mutlu olacağım. 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Kıbrıs ı ziyaret eme fırsatım oldu. Maraş bölgesine giriş serbest mi? O bölge dışında ilginç olabilecek gerek doğal gerekse mimari olarak en çok Girne yi ve limanını beğenmiştim. Belki de sokak fotoğrafları çekmeniz ya da öğrenci topluluklarının aktivitelerini, onların portrelerini çekmeniz daha tatmin edici olabilir. Okullarda genellikle öğrenci kulüpleri ve hemen daima sinema, fotoğraf kulübü de olur. Onlara katılmanız teorik bilgi edinmek açısından çok faydalı olabilir.  

 

AF konusunda ne öğrenmek istiyorsunuz? Örneğin neden orta nokta önemlidir konusu derseniz; orta nokta aynı parmakla hedef göstermek gibidir, yani odaklanmak için en kolay olandır. Dahası her odak noktası merkez kadar "kararlı" -stabil- değildir denir. Özellikle yatay düzlemde uçlara doğru hassasiyet azalır. Buna karşın kadrajınızın hep ortasında netliğin en yüksek olduğunu bildiğiniz için tüm karelerde kompozisyonu ağılıklı olarak merkezde olması gibi bir kötü alışkanlık edinebilirsiniz. Servo olmayan AF ölçüm modlarında deklanşöre yarım basıp AF yi kitleyip kadrajı çok hafif sağa sol yukarı aşağı hareket ettirerek farklı kompozisyonları elde edersiniz.

AF konusunda aklınıza takılan başka bir şey var mı?

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

@Atalay Mete af açıklamanız için çok teşekkür ederim.  kapalı maraş konusunda ise orası şuan da BM kontrolünde.  Ama Türk toprağıdır ve bayrağımız ve 1 tane bildiğim kadarıyla alayımız orada. Gerçekten harika bir yer fotoğraf çekmek için. malesef giriş yoktur. Instagram hesabınız varsa öğrenebilir miyim acaba. sizi takip etmek isterim. 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sende sohbete katıl

Önce yorumunu yaz sonra üye ol. Eğer bir hesabınız varsa, hesabınızla göndermek için şimdi oturum açın

Misafir
Bu konuyu yanıtla

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Biçimlendirmeyi Temizle

  Only 75 emoji are allowed.

×   Eklediğiniz Link Otomatik Olarak Embed Çevrilmiştir..   Sadece yazı link haline çevir

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editörü Temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Kullanım Şartları Gizlilik Politikası Bu web sitesini daha iyi hale getirmeye yardımcı olmak için cihazınıza çerezler yerleştirdik. Çerez ayarlarınızı değiştirebilirsiniz, aksi takdirde devam etmek için tamam olduğunuzu varsayacağız.