kemalakan 0 Oluşturuldu: Aralık 12, 2016 Paylaş Oluşturuldu: Aralık 12, 2016 Merhaba Tokina 11-16 1. versiyonunda AF sorunu olduğunu duymuştum.Bununla ilgili bilsisi olan var mı? Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Atalay Mete 98 Aralık 13, 2016 gönderildi Paylaş Aralık 13, 2016 gönderildi Kemal bey eğer D3xxx ya da D5xxx body ile kullanacaksanız odaklanmayı manuel olarak yapmanız gerekir. ilk çıkanlarda AF motoru yoktu. Daha sonra Canon ve Giriş seviyesi DX Nikonlar için AF motorlu olanlar çıktı. Ben Canon için lanı kullandım. Olağanüstü diyebileceğim bir performans sunuyor. Bunun dışında yani AF motoru dışında da yan sanayi ürünlerin uyum sorunu olabiliyor. Örneğin güncel olan D3300 ile Sigma 17-50 f 2.8 lens uyum göstermiyorlar. Hatta çoğu zaman aynı odak mesafeli ve diafram açıklığı olan lenslerde, başka konularda da (back-front focus, vs) sorunlar görülebiliyor. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
kemalakan 0 Aralık 14, 2016 gönderildi Yazar Paylaş Aralık 14, 2016 gönderildi Öncelik ilginiz için teşekkür ederim Atalay Bey Bende 7100 body var.Manzara çekimi için geniş açı lens almayı düşünüyorum.Tokina 11-16 almayı düşünüyorum. Bunların DX ve DX 2 modelleri aralarındada fiyat farkı var.Bir yerde DX modelinde AF sorunu var yazıyordu. Sigma 10-20 de aklımdaki geniş açı lensti ama forumlarda genel olarak Tokina tavsiye ediliyor.Tokina DX 'mi yoksa DX 2'mi onun kararını veremedim. Saıgılar Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Atalay Mete 98 Aralık 20, 2016 gönderildi Paylaş Aralık 20, 2016 gönderildi Kemal bey, aslında sözünü ettiğiniz lensler geniş açı değil, ultra geniş açı lensler. Kullanımda oldukça kısıtlamalara neden olan açılara ve yapıları nedeniyle de (filtre kullanımında, kadraj oluşturmada,distorsiyon ve deformasyondan tutun, görüntü kalitesine kada) dezavantajları var. Sensörünüzün kısa kenarından daha küçük odak mesafeli lense gerçekten gereksiminiz var mı? 24 mm odak mesafesi, FF sensörlü makineler için bir sınırdır ve hep bu 24 mm yi referans alırlar. Bizde (APS-C sensör) bu 16 mm ye denk geliyor. Eğer gerçekten geniş açı ise gereksiminiz, APS-C sensörlü makinede 16 mm den, 35 mm ye kadar odak mesafesi geniş açı oluyor. Denemeden bu ultra geniş açı lensleri almayın, mutlaka deneyin öyle karar verin derim. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Recommended Posts
Sende sohbete katıl
Önce yorumunu yaz sonra üye ol. Eğer bir hesabınız varsa, hesabınızla göndermek için şimdi oturum açın