İçeriğe git

D7200 18-140 prime lens tavsiye

Remzi Tamer

Recommended Posts

Hangi açıda çekmeyi seviyorsunuz? Prime lens dediğimiz sabit odaklı lens oluyor biliyorsunuz değil mi? 105mm sigma makro da güzel 35mm 1.8g de ve seçenek daha da arttırılabilir ancak ne çekeceğinizi söylerseniz yardımcı oluruz.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Prime lens dediniz ancak 18-140mm'den bahsedince, soruyu ben kit lens olarak algılıyorum. D7200 ile 18-140mm ve Sigma 17-50mm f2.8 kullanmış biri olarak Sigma'yı daha başarılı buldum. Tabi burada ne çekeceğiniz de önemli.

- Turgay Seven tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

• 3 hafta sonra...

Turgay bey merhaba benim elimde 18-140 sıfır denilecek bir lens var ben bunun yanına 17-50 sigma 2.8 lens almak istiyorum sizce 2 lens aynı segmenttemi yani 18-140 ı kullanmalımıyım 17-50 linin yanında yoksa satıp başka bir lensemi yatırayım

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

18-140 kit lens sınıfına göre başarılı bir lenstir. genel kullanım için kullanıcıyı yarı yolda bırakmaz. ancak daha spesifik çalışmak istiyorsanız mesela biraz daha açık diyafram ve biraz daha keskinlik istiyorsanız Sigma 17-50 f2.8 lens doğru tercih olacaktır. daha açık diyafram ve genel kullanım amaçlı prime lens almak isterseniz, Nikon 35mm 1.8 lens çok iyi bir tercih olacaktır. Lens almadan önce ne için kullanacağınıza ve bütçenizin ne kadar olacağına karar vermek en önemli husustur.

18-140 varken 17-50 almak mantıklı mı derseniz, bence hem 18-140'ı hem 17-50'yi aynı anda elde tutmak masraflı olur. naçizane düşüncem 18-140 ile hem zoom- hem geniş açı ihtiyacınızı,  yanına açık diyaframlı ve çokta dar sayılmayacak açısıyla 35mm 1.8G alıp açık diyaframda portre ve manzara-genel çekim ihtiyacını gidermiş olursunuz.  

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

On 07.01.2017 at 12:42, Remzi Tamer yazdı:

Turgay bey merhaba benim elimde 18-140 sıfır denilecek bir lens var ben bunun yanına 17-50 sigma 2.8 lens almak istiyorum sizce 2 lens aynı segmenttemi yani 18-140 ı kullanmalımıyım 17-50 linin yanında yoksa satıp başka bir lensemi yatırayım

Merhaba Remzi bey. 18-140 varken kesinlikle 17-50 lens almayın. Sizin için gereksiz masraf olur.

18-140 pek çok açıdan işinizi görecektir. İmkanınız varsa 35mm 1.8G süper olur.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

• 7 ay sonra...
On 9/3/2017 at 23:12, Denta yazdı:

Merhaba , Ağız içi makro fotograf cekecegim önerebileceğiniz macro lens var mı ?

Kusura bakmayin ayni soruyu farklı farklı forumlarda, farklı farklı konular altında  defalarca sorarak farklı cevap almanız mümkün değil ve hepsini topladığınız zaman varacağınız sonuç Nikon kullanıyor iseniz Nikon 105mm f2.8 VR macro lens olacaktır. Naçizane tavsiyem bütçeniz varsa Nikon 105mm f/2.8 VR, bütçe kısıtlıysa Sigma 105mm f/2.8 OS yada Tamron 90mm f/2.8 VC en uygun seçenekler olacaktır. Temiz 2. el Sigma 105mm OS  1400 TL seviyelerinde olacaktır ve işinizi fazlasıyla görecektir. mümkünse her başlık altına sormak yerine bir konu açıp o konu üzerinden devam ediniz.

- hüseyin özdemir tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sende sohbete katıl

Önce yorumunu yaz sonra üye ol. Eğer bir hesabınız varsa, hesabınızla göndermek için şimdi oturum açın

Misafir
Bu konuyu yanıtla

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Biçimlendirmeyi Temizle

Only 75 emoji are allowed.

×   Eklediğiniz Link Otomatik Olarak Embed Çevrilmiştir..   Sadece yazı link haline çevir

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editörü Temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Kullanım Şartları Gizlilik Politikası Bu web sitesini daha iyi hale getirmeye yardımcı olmak için cihazınıza çerezler yerleştirdik. Çerez ayarlarınızı değiştirebilirsiniz, aksi takdirde devam etmek için tamam olduğunuzu varsayacağız.