sunay 1 Oluşturuldu: Ocak 5, 2017 Paylaş Oluşturuldu: Ocak 5, 2017 Fotoğraf hayatıma nikon d7000 ile girdi ve sırası ile nikon D610 , canon 5d mark 3 ( kısa sürdü ) :)) ve son olarak nikon D810 ile yeniden nikonuma dönüş / nikon kullanan birinin asla canon denememesi gerek kanımca :)) Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
hüseyin özdemir 78 Ocak 5, 2017 gönderildi Paylaş Ocak 5, 2017 gönderildi Şimdi, sunay yazdı: Fotoğraf hayatıma nikon d7000 ile girdi ve sırası ile nikon D610 , canon 5d mark 3 ( kısa sürdü ) :)) ve son olarak nikon D810 ile yeniden nikonuma dönüş / nikon kullanan birinin asla canon denememesi gerek kanımca :)) Sunay Hocam hayırlı olsun tekrardan. Canon 5D MKIII güzel makinedir. Sizi neden böyle düşünmeye sevk etti acaba? Ben eskiden Canon 6D kullanıcısıydım, kendi başıma gelenleri paylaşayım Dslr kullanmaya Sony ile başladım. sonra 6D ile Canon'a geçiş yaptım. aslında Nikon D600 almayı planlamıştım ama sensördeki yağlanma problemi gözümü korkuttu ve Nikon'dan uzak durmaya karar verdim. ancak yakın bir kaç arkadaşımda Nikon deneyip kullanınca Nikon'a geçmeye karar verdim. Sony,Canon,Nikon üç marka arasında en sevdiğim marka Body'de titreşim önleme özelliği olduğundan ve renklerinden dolayı Sony oldu. ama onda da sürekli yeni ürünler çıkartma telaşı olunca mecbur vazgeçtim. 6D düşük bütçeye tam kare sensör imkanı sunması, uygun ekipmanı, Nikon'a göre biraz daha uygun fiyata bulabilme ve daha akıcı 2. el pazarı açısından güzel idi. ancak işin içine makineyi daha zor koşullarda, özellikle ters ışık,karanlık, güneşli ve zıt ışıklı alanlarda kullanma girince Nikon daha mantıklı geldi. Canon seti elden çıkartıp Nikon'a geçtim. ancak içimde ukde kaldı sırf 135mm f2 L lens yüzünden tekrar Canon bir makine alacağım. gerçi Nikon 105mm f1.4 çıkardı o da bir kaç seneye kadar 2. ele düşüp, fiyatı ucuzlarsa 135mm f2 lens için Canon almaya gerek kalmayabilir diye düşünüyorum. Nikon'da hala alışamadığım tek nokta menüsünün anlaşılmaz derecede kullanıcı düşmanı olduğu. Sony yada Canon'da 1-2 ayda çözüp,ezberlediğim menüyü Nikon'da kullanmama başlayalı 1 yılı geçmesine rağmen hala oturtamadım. hala bir işlem yapmam gerektiğinde tüm başlıklar altında arıyorum bulabilmek için. Ama artık Nikon'dan devam ederim diye düşünüyorum. çünkü bana yetiyor, ekipmanı geliştirmekten ziyade kendimi geliştirmeye çalışıyorum. 1 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
sunay 1 Ocak 5, 2017 gönderildi Yazar Paylaş Ocak 5, 2017 gönderildi 8 dakika önce, hüseyin özdemir yazdı: Sunay Hocam hayırlı olsun tekrardan. Canon 5D MKIII güzel makinedir. Sizi neden böyle düşünmeye sevk etti acaba? Ben eskiden Canon 6D kullanıcısıydım, kendi başıma gelenleri paylaşayım Dslr kullanmaya Sony ile başladım. sonra 6D ile Canon'a geçiş yaptım. aslında Nikon D600 almayı planlamıştım ama sensördeki yağlanma problemi gözümü korkuttu ve Nikon'dan uzak durmaya karar verdim. ancak yakın bir kaç arkadaşımda Nikon deneyip kullanınca Nikon'a geçmeye karar verdim. Sony,Canon,Nikon üç marka arasında en sevdiğim marka Body'de titreşim önleme özelliği olduğundan ve renklerinden dolayı Sony oldu. ama onda da sürekli yeni ürünler çıkartma telaşı olunca mecbur vazgeçtim. 6D düşük bütçeye tam kare sensör imkanı sunması, uygun ekipmanı, Nikon'a göre biraz daha uygun fiyata bulabilme ve daha akıcı 2. el pazarı açısından güzel idi. ancak işin içine makineyi daha zor koşullarda, özellikle ters ışık,karanlık, güneşli ve zıt ışıklı alanlarda kullanma girince Nikon daha mantıklı geldi. Canon seti elden çıkartıp Nikon'a geçtim. ancak içimde ukde kaldı sırf 135mm f2 L lens yüzünden tekrar Canon bir makine alacağım. gerçi Nikon 105mm f1.4 çıkardı o da bir kaç seneye kadar 2. ele düşüp, fiyatı ucuzlarsa 135mm f2 lens için Canon almaya gerek kalmayabilir diye düşünüyorum. Nikon'da hala alışamadığım tek nokta menüsünün anlaşılmaz derecede kullanıcı düşmanı olduğu. Sony yada Canon'da 1-2 ayda çözüp,ezberlediğim menüyü Nikon'da kullanmama başlayalı 1 yılı geçmesine rağmen hala oturtamadım. hala bir işlem yapmam gerektiğinde tüm başlıklar altında arıyorum bulabilmek için. Ama artık Nikon'dan devam ederim diye düşünüyorum. çünkü bana yetiyor, ekipmanı geliştirmekten ziyade kendimi geliştirmeye çalışıyorum. @sunay canonu niye sevmedim .! Renkler aşırı parlak. (raw) -( jpg ) farketmez , aşırı parlak cansız ölü gibi , deklanşör sesi rahatsız edici , gövde oyuncak gibi güven vermedi menüler fazla basit ve bence ayar kadranları vs tuşlar o kadar pratik değil .. Nikon d810 güçlü gövde yüksek dinamik aralık yeni geliştirikmiş iç mekanizmada deklanşörden kaynaklı titreşimi engelleme daha temiz kaliteli fotoğraf iso 64 başlar , güçlü keskin renkler. Tank gibi gövde menüler zor değil aksine tane tane detaylı alışma ile alakalı 810 dx mod avantajı klasik nikon kalitesidir .. Nikonun tüm lensleri kullanma avantajı dx dahil ... 36mp nin cropta kayıpsız oluşu vs Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
sunay 1 Ocak 5, 2017 gönderildi Yazar Paylaş Ocak 5, 2017 gönderildi (düzenlendi) 21 dakika önce, hüseyin özdemir yazdı: Sunay Hocam hayırlı olsun tekrardan. Canon 5D MKIII güzel makinedir. Sizi neden böyle düşünmeye sevk etti acaba? Ben eskiden Canon 6D kullanıcısıydım, kendi başıma gelenleri paylaşayım Dslr kullanmaya Sony ile başladım. sonra 6D ile Canon'a geçiş yaptım. aslında Nikon D600 almayı planlamıştım ama sensördeki yağlanma problemi gözümü korkuttu ve Nikon'dan uzak durmaya karar verdim. ancak yakın bir kaç arkadaşımda Nikon deneyip kullanınca Nikon'a geçmeye karar verdim. Sony,Canon,Nikon üç marka arasında en sevdiğim marka Body'de titreşim önleme özelliği olduğundan ve renklerinden dolayı Sony oldu. ama onda da sürekli yeni ürünler çıkartma telaşı olunca mecbur vazgeçtim. 6D düşük bütçeye tam kare sensör imkanı sunması, uygun ekipmanı, Nikon'a göre biraz daha uygun fiyata bulabilme ve daha akıcı 2. el pazarı açısından güzel idi. ancak işin içine makineyi daha zor koşullarda, özellikle ters ışık,karanlık, güneşli ve zıt ışıklı alanlarda kullanma girince Nikon daha mantıklı geldi. Canon seti elden çıkartıp Nikon'a geçtim. ancak içimde ukde kaldı sırf 135mm f2 L lens yüzünden tekrar Canon bir makine alacağım. gerçi Nikon 105mm f1.4 çıkardı o da bir kaç seneye kadar 2. ele düşüp, fiyatı ucuzlarsa 135mm f2 lens için Canon almaya gerek kalmayabilir diye düşünüyorum. Nikon'da hala alışamadığım tek nokta menüsünün anlaşılmaz derecede kullanıcı düşmanı olduğu. Sony yada Canon'da 1-2 ayda çözüp,ezberlediğim menüyü Nikon'da kullanmama başlayalı 1 yılı geçmesine rağmen hala oturtamadım. hala bir işlem yapmam gerektiğinde tüm başlıklar altında arıyorum bulabilmek için. Ama artık Nikon'dan devam ederim diye düşünüyorum. çünkü bana yetiyor, ekipmanı geliştirmekten ziyade kendimi geliştirmeye çalışıyorum. Canon 135mm f 2 portre llensdir , nikonun son çıkardığı 105mm f 1.4 nano cristal kaplama olması dolayısı ile çok daha iyi çok daha keskin dinamik aralık ve gerçek renkler veren profesyonel model portre lensidir Ocak 5, 2017 - sunay tarafından düzenlendi Yazı hatası Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
hüseyin özdemir 78 Ocak 5, 2017 gönderildi Paylaş Ocak 5, 2017 gönderildi Sunay hocam, D810 bambaşka bir makine, Dinamik aralık üst seviyede. ancak yeni geliştirilmiş iç mekanizmada deklanşörden kaynaklı titreşimi engelleme özelliği bildiğim kadarıyla sadece uzun pozlamada işe yarayan ve BULB modunda perde de oluşabilecek olası titreşimleri ortadan kaldırmaya yarayan bir sistem yani normal elde çekimde bir işlevselliği yok diye biliyorum. DX mod çok büyük bir avantajdır çünkü Canon'da sensör yerleşimi ve crop lens yapısından dolayı Tam kare sensör makineye kırpık sensör lens takamazsınız, lens aynaya çarpar ve zarar verir. Ancak Nikon'da kullanıp tecrübe ettiğim kadarıyla Crop mod'da 36 mp'de kayıp yaşanıyor. belki farklı bir ayarı var ama ben bilmiyorum. sizin bahsettiğiniz kayıp FX lens takılıyken makineyi FX moddan DX moda alınca mı yaşanmıyor yoksa DX lens takıp makine otomatik olarak DX moda geçince mi yaşanmıyor? çünkü ben D810 ve Tokina 11-16 ile yaptığım çekimlerde bir türlü 36 mp'lik fotoğraf alamadım. Canon'un verdiği renklerde Nikon'daki derinlik yok diye düşünüyorum bu da dinamik aralık farkını ortaya çıkartıyor ve her halükarda Nikon'u öne geçiriyor. Ancak iyi ışıkta Canon'da iş yapıyor. Aslına bakarsanız markalar arası pazarlama taktiği savaşı ve anlaşması diye düşünüyorum ben. her markanın yiyeceği kaymak belirlenmiş ve o şekilde devam ediyor bana sorarsanız. Ben Canon'dan sonra Nikon'a geçmekten pişman değilim ama çeşitlilik açısından Canon kullanmayı da isterim 135mm f2 portre lensi efsanedir. kim ne derse desin hakkı yenilmeyecek bir lenstir. Bu lensi tüm Canon ve Nikon lenslerinden ayrı tutmak gerekir kanımca. Çünkü verdiği renkler, alan derinliği, optik kalitesi gerçekten bir harika ve bir başka. Şu anda Nikon 105mm 1.4 kullanmadığım için yorum yapamayacağım ama ilerde kullanabilirsem ve tecrübe edebilirsem birşeyler söyleyebilirim. ama izlediğim ve okuduğum incelemelerde çok başarılı olduğu gözüküyor ve piyasada çığır açacağı kesin gibi gözüküyor. Sigma Art serisi lensleri de çok çok iyi ama bir türlü çözemedikleri AF kaçırma problemi yüzünden onu konuşmaya dahil etmiyorum bile. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
sunay 1 Ocak 5, 2017 gönderildi Yazar Paylaş Ocak 5, 2017 gönderildi 53 dakika önce, hüseyin özdemir yazdı: Sunay hocam, D810 bambaşka bir makine, Dinamik aralık üst seviyede. ancak yeni geliştirilmiş iç mekanizmada deklanşörden kaynaklı titreşimi engelleme özelliği bildiğim kadarıyla sadece uzun pozlamada işe yarayan ve BULB modunda perde de oluşabilecek olası titreşimleri ortadan kaldırmaya yarayan bir sistem yani normal elde çekimde bir işlevselliği yok diye biliyorum. DX mod çok büyük bir avantajdır çünkü Canon'da sensör yerleşimi ve crop lens yapısından dolayı Tam kare sensör makineye kırpık sensör lens takamazsınız, lens aynaya çarpar ve zarar verir. Ancak Nikon'da kullanıp tecrübe ettiğim kadarıyla Crop mod'da 36 mp'de kayıp yaşanıyor. belki farklı bir ayarı var ama ben bilmiyorum. sizin bahsettiğiniz kayıp FX lens takılıyken makineyi FX moddan DX moda alınca mı yaşanmıyor yoksa DX lens takıp makine otomatik olarak DX moda geçince mi yaşanmıyor? çünkü ben D810 ve Tokina 11-16 ile yaptığım çekimlerde bir türlü 36 mp'lik fotoğraf alamadım. Canon'un verdiği renklerde Nikon'daki derinlik yok diye düşünüyorum bu da dinamik aralık farkını ortaya çıkartıyor ve her halükarda Nikon'u öne geçiriyor. Ancak iyi ışıkta Canon'da iş yapıyor. Aslına bakarsanız markalar arası pazarlama taktiği savaşı ve anlaşması diye düşünüyorum ben. her markanın yiyeceği kaymak belirlenmiş ve o şekilde devam ediyor bana sorarsanız. Ben Canon'dan sonra Nikon'a geçmekten pişman değilim ama çeşitlilik açısından Canon kullanmayı da isterim 135mm f2 portre lensi efsanedir. kim ne derse desin hakkı yenilmeyecek bir lenstir. Bu lensi tüm Canon ve Nikon lenslerinden ayrı tutmak gerekir kanımca. Çünkü verdiği renkler, alan derinliği, optik kalitesi gerçekten bir harika ve bir başka. Şu anda Nikon 105mm 1.4 kullanmadığım için yorum yapamayacağım ama ilerde kullanabilirsem ve tecrübe edebilirsem birşeyler söyleyebilirim. ama izlediğim ve okuduğum incelemelerde çok başarılı olduğu gözüküyor ve piyasada çığır açacağı kesin gibi gözüküyor. Sigma Art serisi lensleri de çok çok iyi ama bir türlü çözemedikleri AF kaçırma problemi yüzünden onu konuşmaya dahil etmiyorum bile. Nikon 810 fx modda cropta avantaj sağlıyor elbette ayrıca elde çekimler alışma ile alakalı el titremesi yoksa sorun olmuyor , tokina 11-16 dx objektiftir siz onu nikon full frame gövdeye taktığınız anda sensör dx moda geçer ve 36mp 20 mp çözünürlüğe düşer ancak tokina 16-28 fx objektif ile kullanırsanız 36mp alırsınız tokina dx ve fx olmak üzere crop ve ff uyumlu iki ayrı objektif üretir .. Bu arada nikon 105mm 1.4 dehşet bir objektiftir alın kullanın 14-24 gibidir Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
hüseyin özdemir 78 Ocak 5, 2017 gönderildi Paylaş Ocak 5, 2017 gönderildi Siz D810'la fotoğraf çekip, fotoğrafı cropladığınız zaman kaybınız olmuyor demek istemişsiniz sanırım Sunay hocam şimdi anladım. ben Fx gövde olmasına rağmen Dx lens takınca 36 mp'den 20 mp çözünürlüğe düşmüyor diye anladım. FX - DX ayrımını gayet iyi biliyorum teşekkür ederim hatırlatmanız için. naçizane 1 yıldır D810 ve bir kaç aydır D7200 kullanıyorum. Bu arada elinizde Nikon 105mm 1.4 var herhalde. tecrübe ettiyseniz örnek fotoğrafları paylaşır mısınız bizimle? yada Sakarya'ya yolunuz düşerse buyurup gelin misafirimiz olun bizde deneme şansına sahip olalım. 14-24'ü arada kullanıyorum kalitesine diyecek yok ama 105mm 1.4'ü olan arkadaşlar varsa denemek, tecrübe edinmek isterim. Peki son bir soru sorayım size. Sizi Nikon D610'dan Canon 5D MKIII almaya iten sebep neydi? D610'da bildiğim kadarıyla güzel makine Nikon cephesinde. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Forum Editörü Sebahattin Demir 472 Ocak 6, 2017 gönderildi Forum Editörü Paylaş Ocak 6, 2017 gönderildi Bunlar tercih meselesi elbette, saygı gösteririm. Fotoğrafa Canon SLR ile başlamış, Nikon DSLR ile devam eden ve şu anda D810 kullanan biri olarak Canon gövdeleri öyle kolayca göz ardı etmezdim. Hangi özelliğinin size iyi uyduğuna ve hangisiyle daha mutlu hissettiğinize bağlı birşey. Eğer bu işin profesyoneli değilsek, toplamda (yukarıda belirtilen) ikisinin arasındaki farkların bizim fotoğraf kalitemize (!) çok bariz etkisi olmaz diye düşünüyorum. Saygılar. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
hüseyin özdemir 78 Ocak 6, 2017 gönderildi Paylaş Ocak 6, 2017 gönderildi 23 dakika önce, Sebahattin Demir yazdı: Bunlar tercih meselesi elbette, saygı gösteririm. Fotoğrafa Canon SLR ile başlamış, Nikon DSLR ile devam eden ve şu anda D810 kullanan biri olarak Canon gövdeleri öyle kolayca göz ardı etmezdim. Hangi özelliğinin size iyi uyduğuna ve hangisiyle daha mutlu hissettiğinize bağlı birşey. Eğer bu işin profesyoneli değilsek, toplamda (yukarıda belirtilen) ikisinin arasındaki farkların bizim fotoğraf kalitemize (!) çok bariz etkisi olmaz diye düşünüyorum. Saygılar. Sebahattin Bey tamamen katılıyorum size. Benim düşünceme göre çok fazla marka fanatikliği yapmaya gerek yok. sonuçta herkes kendi sahip olduğu ürünü sever/över. ancak diğer markaların da üstün özelliklerini görmek gerek. tabii ki herkes gönlüne yatan ekipmanı alacak, onu kullanacak. hangi marka yada Canon mu Nikon mu diye soranlara verdiğim ilk cevap gidip makineyi görün, elinize alın, mümkünse açıp fotoğraf çekin, sesini dinleyin. hangisi size daha cazip geliyorsa o makineyi alın oluyor. fotoğraf için naçizane fikrim sizin de söylediğiniz gibi çok spesifik bir alanda çalışılmıyorsa, fotoğrafçılıktan iyi paralar kazanılmıyorsa, über-süper olarak eklenmiş özellikleri olan makineler alıp parayı ziyan etmeye gerek yok. Önemli olan fotoğrafla kalmak, fotoğrafa zaman ayırmak, kompozisyon,kadraj,konu,duygu vb. gibi konularda kendimizi geliştirmek diye düşünüyorum. ilk başlarda bir çoğumuz belki aynı hataya düşüyoruz, ama zamanla bunu aşıyoruz, yada aşmalıyız. Önemli olan en pahalı ekipmana sahip olmak değil bence en önemli şey ihtiyaç olduğunda yanında ne var, bir de sahip olduğun ekipmanı ne kadar aktif ve efektif kullanabiliyoruz bunu düşününce insan zaten en doğru cevabı bulabiliyor. Sürç-i lisan ettiysem affola. Saygılarımla. Bol fotoğraflı, güzel günler dilerim. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Forum Editörü Sebahattin Demir 472 Ocak 6, 2017 gönderildi Forum Editörü Paylaş Ocak 6, 2017 gönderildi Hüseyin bey, Nikon'da bir işlem yapmak istediğimde tüm menüler arasında aramaktan kurtulmak için, çok sık kullandığım menü işlemlerini, kendime göre özelleştirebildiğim "Menüm" başlığı altında topluyorum. Hatta onları bu menü altında kullanma sıklıklarına göre diziyorum. Böylece arama zahmetinden kurtulmuş oluyorum. Çok önemli olan ayarları ise fonksiyon tuşlarına atıyorum. Saygılar. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
hüseyin özdemir 78 Ocak 7, 2017 gönderildi Paylaş Ocak 7, 2017 gönderildi 10 saat önce, Sebahattin Demir yazdı: Hüseyin bey, Nikon'da bir işlem yapmak istediğimde tüm menüler arasında aramaktan kurtulmak için, çok sık kullandığım menü işlemlerini, kendime göre özelleştirebildiğim "Menüm" başlığı altında topluyorum. Hatta onları bu menü altında kullanma sıklıklarına göre diziyorum. Böylece arama zahmetinden kurtulmuş oluyorum. Çok önemli olan ayarları ise fonksiyon tuşlarına atıyorum. Saygılar. Sebahattin Bey, Menüm sekmesini kullanıp kendime özel menü oluşturmak hiç aklıma gelmemişti. hızlı ve kolay erişim için çok iyi olacak. teşekkür ederim Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Recommended Posts
Sende sohbete katıl
Önce yorumunu yaz sonra üye ol. Eğer bir hesabınız varsa, hesabınızla göndermek için şimdi oturum açın