sunay 1 Oluşturuldu: Ocak 5, 2017 Paylaş Oluşturuldu: Ocak 5, 2017 Nikon d810 gövdede nikkor 80-200 af-D f 2.8 ve tokina 16-28 f.8 fx pro kulanan performans bilgisi olan varmı Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
T&K 3 Eylül 27, 2017 gönderildi Paylaş Eylül 27, 2017 gönderildi 16-28 performansını ben de çok merak ediyorum bazı incelemelerde14-24e 2 kat para vermeye gerek yok bu lens varken diyor, diğer yandan da bazı incelemelerde lens yerden yere vuruluyor. ben örnek fotoğraflara bakınca renk doğallığı hakkında biraz şüphelendim, sanki biraz kayma var gibi. tabi en doğru yorum kullanılardan gelir (varsa forumda) Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Yasin Korkmaz 56 Eylül 28, 2017 gönderildi Paylaş Eylül 28, 2017 gönderildi On 05.01.2017 at 18:18, sunay yazdı: Nikon d810 gövdede nikkor 80-200 af-D f 2.8 ve tokina 16-28 f.8 fx pro kulanan performans bilgisi olan varmı Bu yazdığın lensler alakasız bence hocam 80-200 zoom lens ve tokina gibi geniş alan alamaz, 16-28 ise Nikon gibi zoom yapamaz.. Ben sana 70-200 Macro öneririm ama lens almadan çekmek istediğiniz konuları düşünün Sana önerdiğim lens ile, Zoom yapabilirsin - Macro çekebilirsin - Portre çekebilirsin ama geniş alan almaz 1 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
hüseyin özdemir 78 Eylül 29, 2017 gönderildi Paylaş Eylül 29, 2017 gönderildi Sunay hocam, 80-200 tecrübem olmadı ancak Nikon 70-200 f4 vr, 70-200 2.8 vrII ve Tamron 70-200 2.8 VC kullanmışlığım var. bahsini ettiğim lensler Tele-Portre lensi olarak D810 ile gayet uyumlu ve hızlı çalışıyorlar. aralarında fiyat farkı çok olsa da performans olarak aralarındaki fark %15-20'yi geçmez. Bu da fiyat/performans anlamında gereksiz bir fark yaratıyor bence. Yani özellikle yeni çıkan 70-200 FL ED VR'yi düşünürsek fiyat 8-10 bin TL civarında. 3'te biri fiyatına %15 belki %20 düşük (ki bunu anlamak için çok çok detaylı bakmak gerekir) kalite veren lensler varken o kadar parayı bir lense gömmek ne derecede doğrudur bilemem. Tabii ki arada AF tutarlılığı, imaj kalitesi, renk derinliği gibi farklar olacaktır ama söylediğim gibi bunlar fiyat/fayda oranına bakarak karar verilebilir. 2. olarak Tokina 16-28'e gelecek olursak. Tokina markası geniş açının şahı olarak bilinir. gayet başarılıdır. Ancak bir 14-24 performansı beklemek yanlış olur. Bu lensi de yine fiyat/performans ile doğru orantılı olarak değerlendirecek olursak iyi bir lenstir diyebiliriz. yani bugun baktığınız zaman Tokina 16-28 2700 TL / Nikon 14-24 7000 TL. Çekilen fotoğraflarda 4300 TL'lik bir fark arıyorsunuz, yada 2.5 katı kalite farkı arıyorsunuz- değer mi diyorsunuz bence-şahsi düşünceme göre değmez. Ha param çok olur, bu işten her yıl 50-60 bin TL ve fazlasını kazanıyor olur alırım ayrı konu. Peki Tokina'nın eksi yönleri ne? yurt içi ve yurt dışı forumlarda okuduğum kadarıyla düşük ışıkta - özellikle gece ve yıldız pozlama işi yapılırken netleme hızı ve tutarlılığı Nikon'a göre oldukça düşük.eğer aceleniz yoksa, biraz photoshop bilginiz varsa (Bunu arada bulunan keskinlik, renk derinliği vs. gibi şeyler fotoşop ile düzenlediğinizi düşünerek söylüyorum) Tokina fiyatıyla tercih edilebilir bir ürün olarak kabul edilebilir. Bu yazdıklarımdan Nikon 14-24 yukarda bahsettiğim 70-200 lensler kötüdür diye anlaşılmasın lütfen. Fiyat/performans/fayda oranlarını örnek vererek anlatmaya çalıştım, ayrıca çok fazla teknik açıklama yeteneğim yok, biraz kabaca anlatıyorum. Sürç-i lisan ettiysek affola. Gerekli teknik açıklamayı bu işi çok iyi yapan arkadaşlar yapar sanırım. Saygılarımla. 1 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Forum Editörü Sebahattin Demir 472 Eylül 29, 2017 gönderildi Forum Editörü Paylaş Eylül 29, 2017 gönderildi @hüseyin özdemir bey, Nikon 70-200mm f/2.8 VR II ile Tamron 70-200mm f/2.8 VC arasında kalite bakımından farkın %15'i geçmeyeceği görüşünüzde sizinle aynı fikirde değilim. Gerçi siz arkasından "Tabii ki arada AF tutarlılığı, imaj kalitesi, renk derinliği gibi farklar olacaktır ama söylediğim gibi bunlar fiyat/fayda oranına bakarak karar verilebilir." diyerek benim tam da itiraz edeceğim noktaları kapatmışsınız Nikon 70-200mm f/2.8 VR II ile Nikon D810'un uyumu insanda fotoğraf çekme hevesini kamçılıyor resmen. Benim seyahatlerimdeki gezi ekipmanım onlar. Gülmeyin, "Harika Fransız Köyleri" Gezi günlüklerimi bu ikiliyle çektim, elimde bu favori gezi takımım (!) ve boynumda Olympus OM-D E-M1 Mark II aynasızımla gezdim günlerce, bakın aşağıda Saygılar. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
hüseyin özdemir 78 Eylül 29, 2017 gönderildi Paylaş Eylül 29, 2017 gönderildi 8 dakika önce, Sebahattin Demir yazdı: @hüseyin özdemir bey, Nikon 70-200mm f/2.8 VR II ile Tamron 70-200mm f/2.8 VC arasında kalite bakımından farkın %15'i geçmeyeceği görüşünüzde sizinle aynı fikirde değilim. Gerçi siz arkasından "Tabii ki arada AF tutarlılığı, imaj kalitesi, renk derinliği gibi farklar olacaktır ama söylediğim gibi bunlar fiyat/fayda oranına bakarak karar verilebilir." diyerek benim tam da itiraz edeceğim noktaları kapatmışsınız Nikon 70-200mm f/2.8 VR II ile Nikon D810'un uyumu insanda fotoğraf çekme hevesini kamçılıyor resmen. Benim seyahatlerimdeki gezi ekipmanım onlar. Gülmeyin, "Harika Fransız Köyleri" Gezi günlüklerimi bu ikiliyle çektim, elimde bu favori gezi takımım (!) ve boynumda Olympus OM-D E-M1 Mark II aynasızımla gezdim günlerce, bakın aşağıda Saygılar. Sebahattin Bey Selamlar; Nikon 70-200 VRII süper bir lens, kesinlikle eksi bir yorumda bulunamam. Ben de bir kaç gün kullandım. Ancak fiyatı birazcık yüksek. Tamron 70-200 ile imaj kalitesi farkı belki %15'ten fazladır ama bahsettiğim gibi fiyat/performans/fayda eğrilerine baktığımız zaman bir çok fotoğraf sever tarafından tercih sebeplerine etkileyici olabilir. Eğer bu işten ciddi anlamda para kazanan ya da parası olan birisi olsam düşünmeden alırım. Ancak fotoğrafçılığa gönül veren, zaten ülkemiz şartlarında kısıtlı imkanlarda sevdiğimiz uğraşa/hobiye yatırım yapan kişiler olarak tercihlerimizi etkileyecektir. 1 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Recommended Posts
Sende sohbete katıl
Önce yorumunu yaz sonra üye ol. Eğer bir hesabınız varsa, hesabınızla göndermek için şimdi oturum açın