İçeriğe git

D7100

Emrahben DURHAN

Recommended Posts

Merhaba arkadaşlar bende aranıza yeni katılacağım inşallah. Daha önce hic bir makina ile fotoğraf çekmedim. Sadece telefonun kamerasi ile çekim yaptım. Şuan aklimda nikon d7100 var. Sizce nasıl bir makina kullanabilirmiyim.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Bence giriş seviyesinde bir makina almanız daha doğru olacaktır. D5000 serisi bu konuda size daha faydalı olacaktır. Az biraz tecrübeniz olsa 7000 serisini düşünün derdim ama siz makine ile fotoğraf bile çekmemişsiniz . Adım adım ilerlemek sizin için daha iyi. İleride zaten kendinizi geliştirince makinenin size yetmediğini görüp değiştirmek isteyeceksiniz. O zamana kadar biraz tecrübe kazanmanizda fayda var.

General Mobile 4G cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

ben bu duruma katılmıyorum
kişinin yapacağı çekim tarzına bağlı body tercih edilmeli
kuş ve yaban hayatı çekmek isteyen birine 
3xxx 5xxx serisi body al
ufaktan başla zamanla ilerlersiniz dediğiniz de
o kişi ilerleyemez körelir
içinde yaban hayat fotoğrafçılığı ölür..

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

ben bu duruma katılmıyorum
kişinin yapacağı çekim tarzına bağlı body tercih edilmeli
kuş ve yaban hayatı çekmek isteyen birine 
3xxx 5xxx serisi body al
ufaktan başla zamanla ilerlersiniz dediğiniz de
o kişi ilerleyemez körelir
içinde yaban hayat fotoğrafçılığı ölür..

Tabi ki bu sizin fikrinizdir saygı duyarım ancak eline hiç makine almamış birisi de başlangıç seviyesinden başlamalıdır bana göre. O işte tecrübe kazanmalıdır. Kendini test etmelidir,yeteneklerini keşfetmelidir. Ardından hangi türde fotograflar çekeceğine karar verip ekipmanlarını ona göre toplamalıdır. Bir işi adım adım öğrenmek hiç bir şeyi öldürmez aksine o konuda uzman olmayı kolaylaştırır. Sizin düşüncenize göre hiç dx formatla vakit kaybetmesin direkt fx formatta bir makine ile başlasın

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Dolar almış başını gidiyor. Bu dönemde borca da girilmez elindeki parayı da bir yere çarçurda edilmez. 3.700 TL lik makine alacaksın öğrenesiye kadar değeri kaybolup gidecek. 1000-1300 TL'ye civarı ikinci el temiz 18-105mm, 18-1400mm VR lensli bir tane giriş seviyesi Nikon al. 2-3 yıl sonra da kendi kararınla yeni bir makine alırsın. 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

sizin düşünceniz de mantıklı gelmiyor bana..
iyi ürün-mal her zaman avantajdır 
dezavantaj değil..

eğer kişi,baştan seçeceği alana uygun ekipman alımı yaparsa ilerlemesi daha kolay olur
sıradan günlük çekimler için dediğiniz mantıklı olsa da
belli bir alana yönelen yada düşünen kişi için

ufaktan başla zamanla büyü - düşüncesi
süreci uzatmaktan..sinir stres ve vakit kaybından başka bir şey değildir..

benim yukarıda yazdığımla DX FX kıyaslamasını nasıl yaptınız anlamadım :)

bir işi adım adım öğrenmekten bahsettiğiniz :

ucube bir ekipman ile bir iş adım adım öğrenilmez..
teknik olarak iyi bir ekipman ile süreç daha hızlı ve kavrayıcı olur..
ve sizi %50 daha az efor sarfetmenizi sağlayarak işinizi daha hızlandırır-kolaylaştırır..

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

İyi bir ekipman her zaman işi kolaylaştırır ancak işi bilenin işini kolaylaştırır. Araba sürmeyi bilmeyen birinin altına spor araba verseniz de onu hakkıyla kullanamaz.

Dx fx olayını da şöyle açıklayayım eğer hakkıyla yaban ve kuş fotoğrafçılığı yapacaksa bu arkadaş , almışken en iyi makine ve ekipmanı alsın anlamında söyledim.

Fotoğrafa yeni başlayan biri hangi alana yöneleceğini denemeden bilemez. Diyelim ki ilk başta kuş fotoğrafçılığına yönelip makine ve ekipmanı toparladı. İleride sıkılırsa, bu alandan zevk almazsa ya da beceremezse bütün ekipmanı dağıtıp yeni alanıyla ilgili ekipman toplamaya çalışacak. O yüzden bir kişinin mesela temiz ikinci el "ucube!" bir d5100 ve 18-105 lensle bu işe adım atıp kendini test etmesi gerek bana kalırsa. Ve bunun sonunda hangi alanda daha başarılıysa ve zevk alıyorsa oraya yönelip ona göre ekipmanını toparlamalı.

Dediğim gibi ben sadece kendi fikrimi söylüyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Yaban fotoğrafçılığı için dx makine daha verimli derler. 600mm objektif olur sana 900mm mantığından. Makine güzel ancak hiç dslr kullanmamış birisi için çözmesi uzun zaman alabilir. Hiç makine kullanmamış birisi içinse diyafram enstantane ve iso 3lüsü ilişkisini çözüp iyi kullanması daha da uzun zaman alabilir. Ama daha basit bir makine ile bu 3lü arasındaki ilişki daha verimli öğrenilir. Ama evet 7bin serisi kuş fotoğrafçılığı için uygun da kuş fotoğrafçılığı hevesiniz nereden geliyor ve ne gibi ekipman düşünüyor sunuz? Lens?

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Fotoğraf makinesi hiç bir şeydir. Önemli olan kişinin nasıl ışık kullandığıdır. 

https://www.flickr.com/photos/gprapas/albums

Bu Yunan'lı fotoğrafçının çoğu fotoğrafı 2007 yılında yapılmış DX 40D ile çekilmiştir. Bildiğin 700 iso da noise vermeye başlayan bir cihazla. Kaliteli bir görüntü için cihazların hiç bir önemi yok önemli olan ışığı nasıl kullandığındır. Kaldı ki çevremde fotoğrafçılığa başlayıp da deli gibi para yatırıp hala fotoğraf çekmeye devam eden kimse kalmadı. Bu arkadaşın da devam edip etmeyeceğinin bir garantisi yok. Doların 4 TL ye dayandığı bir dönemde üstelik öğrenmeye yeni başlayan birine FX makine yönlendirmenin hiç bir mantıklı yanı yok.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Fotoğraf makinesi hiç bir şeydir. Önemli olan kişinin nasıl ışık kullandığıdır. 

https://www.flickr.com/photos/gprapas/albums

Bu Yunan'lı fotoğrafçının çoğu fotoğrafı 2007 yılında yapılmış DX 40D ile çekilmiştir. Bildiğin 700 iso da noise vermeye başlayan bir cihazla. Kaliteli bir görüntü için cihazların hiç bir önemi yok önemli olan ışığı nasıl kullandığındır. Kaldı ki çevremde fotoğrafçılığa başlayıp da deli gibi para yatırıp hala fotoğraf çekmeye devam eden kimse kalmadı. Bu arkadaşın da devam edip etmeyeceğinin bir garantisi yok. Doların 4 TL ye dayandığı bir dönemde üstelik öğrenmeye yeni başlayan birine FX makine yönlendirmenin hiç bir mantıklı yanı yok.

Bende aynı görüşteyim zaten. Ucuz ve daha basit bir gövde ile başlar ve neler yapabileceğine bakarsın.

Tüketim toplumunda olduğumuz için çevremde sadece adını duydukları ün yapmış makinelere yönelip, çokça para yatırıp sonra makineyi yatıranlar var maalesef. dx fx muhabbetini ironi olsun diye söyledim, arkadaşı FX gövdeye yönlendirmek için söylemedim.

Toplumumuzda keşke herkes bu şekilde tartışsa ve kişilere bir fikir sunabilse umarım soruyu soran arkadaşa da yardımcı olabilmişizdir

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

• Forum Editörü

Yazdıklarınızla ilgilenseydi, ilk yorumu sabırsızlıkla bekler ve her yazılan şeye bir cevap yazarak devam ederdi. :) 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Ümit Abi biz kendi aramız da konuşuyoruz :):)
herkes fikrini söylüyor buda güzel 
dediğim gibi ben her zaman en iyisinden yanayım 
imkan olduğu sürece tabi ki
ucubelerle uğraşmak sadece kayıp..

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sende sohbete katıl

Önce yorumunu yaz sonra üye ol. Eğer bir hesabınız varsa, hesabınızla göndermek için şimdi oturum açın

Misafir
Bu konuyu yanıtla

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Biçimlendirmeyi Temizle

Only 75 emoji are allowed.

×   Eklediğiniz Link Otomatik Olarak Embed Çevrilmiştir..   Sadece yazı link haline çevir

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editörü Temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Kullanım Şartları Gizlilik Politikası Bu web sitesini daha iyi hale getirmeye yardımcı olmak için cihazınıza çerezler yerleştirdik. Çerez ayarlarınızı değiştirebilirsiniz, aksi takdirde devam etmek için tamam olduğunuzu varsayacağız.