Forum Editörü Sebahattin Demir 472 Oluşturuldu: Ocak 12, 2017 Forum Editörü Paylaş Oluşturuldu: Ocak 12, 2017 Epeyce uzun sayılabilecek bir zamandır amatör olarak ve çok severek fotoğrafçılıkla ilgileniyorum. Konuyla ilgili birçok kurumsal veya olmayan topluluklara katılıyorum, birçoğunun aktif üyesiyim. Çok okuyorum, çok izliyorum; hemen her gün yeni birşeyler öğreniyorum ve mutlu hissediyorum. Fotoğraf ile benim seviyemde ilgilenen kişilerin, bu uğraşa sanatsal, felsefi, ulvi ve zorlama bir takım değerler yükleme çabalarını, her izledikleri fotoğrafta abartılı, soyut ve gerçek üstü yorum yapma heveslerini gördükçe bir gülmedir gidiyorum. Ne kasıyorsun arkadaş, bu bir hobi işte. Al eline makineyi çek gitsin. Senede birkaç iyi fotoğrafın varsa ne mutlu sana, ne bu stres? Sanırsın yarın çok önemli bir Kültür Merkezinde sergi açacak. Makine beğenmez, lens beğenmez. En pahalısından olsun ister hep, Sanır ki; en iyi fotoğrafı en pahalı makine çeker !.. Bilmez ki; fotoğrafı önce göz, sonra lens, sonra makine çeker. Ekmeğini bu işten kazanan, ustalar, abiler, ablalar sözüm size değil. Haddim de değil. Saygıyla ve gıptayla önünüzde eğilirim. Saygılar. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
cafer aydın 63 Ocak 12, 2017 gönderildi Paylaş Ocak 12, 2017 gönderildi Dediğine aynen katılıyorum. Fotoğrafçılık, amatör ve profesyonel diye ayrılıyor. Amatör fotoğrafçı bu işe yıllarını da verse bu işten para kazanmıyorsa, sadece hobi için yapıyorsa amatör denilir. (Amatör demek acemi demek değildir) Profesyonel fotoğrafçı ise, bu işten para kazanan bu işin ticaretini yapan ekmeğini bu işten çıkarana denir. (Tabi doğru dürüst işi bilmeden makineyi eline alıp para kazanmak isteyenler değil) Senin de belirttiğin gibi bizler amatör fotoğrafçılarız. Bu işi hobi amaçlı yapıyoruz. 30 yılda geçse bu işi para kazanmak amaçlı yapmadığım sürece amatör fotoğrafçıyım. Saygılar Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Recommended Posts
Sende sohbete katıl
Önce yorumunu yaz sonra üye ol. Eğer bir hesabınız varsa, hesabınızla göndermek için şimdi oturum açın