İçeriğe git

D7200 dahili flaş ayarları?


Mehmet Hamurkaroglu

Recommended Posts

Merhaba,

D7200 ile çekim yapıyorum. Dahili flaşımı devreye soktuğumda birkaç çekimden sonra uzun süre beklemeye geçiyor. Acaba özel bir ayarı var mı? D70S makinamda bu sorunlarla karşılaşmıyordum. Bilgi verirseniz memnun olurum. Sevgilerimle,

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • Forum Editörü

Mehmet bey,

Bu durumla hangi modda ("M" "A" "P") çekim yaparken karşılaşıyorsunuz?

Flaş modunuz nedir (Auto /TTL vs)?

Diyafram ve ISO nedir?

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Uzun bir süre beklemeye geçiyordan kastınız nedir ? yani makine hangi durumda beklemeye geçiyor beklemede olduğu durum hangi aşama ? Uyarı bildiri felan varmı her hangi bir bilgi ekranın da ?

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Merhaba Kemal Bey. A modunda  dahili flaşı açıp bir kaç poz çektikten sonra deklanşör basmıyor. Ekranda flaş işareti yanıp sönüyor. Beş dakikaya yakın bekledikten sonra flaşlı çekim yeniden yapıyor ve tekrar beklemeye geçiyor. Pil tam şarjlı. Püf noktası bir ayarı olmalı. Ben bulamadım.  Flaş kontrol ayarı TTL de.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Shooting / Display Menüsü altında D5: Flash Warning Olması gerekiyor bunu on degilde off yapıp deneyin birde @Mehmet Hamurkaroglu

 

 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Aslında sizin sorunuzu Flash Uyarısı gibi durmuyordu ancak ben makinanızın size verdiği uyarıdan veya otomatik kendi flash açmasından kurtulmanız için belki etkisi olacaktır diye düşündüm.

 

Sizin sorununuz aslında Harici flashlarda bulunan bazen Overheat dediğimiz olay aşırı ısınmada flashların kendini korumaya alması gibi bir olay gözüküyor ancak dahili flashlarda böyle bir ayar yok. 

 

Siz normal şekilde A modunda çekim yapıyorsunuz A modunda verdiğiniz değere göre estantene değeri bazen size sorun yaratabilir. bunun yerine S modunda 250 gibi bir değerde kullanıp flash senkron hızına uygun bir değerde çekim yapmayı deneyin kafa flash açık konumda. 

 

 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

M modunda 1/100sn f5.6 ile iso200 ile flaşlı ve flaşsız ardı ardına çekim yapabilir misiniz? Sorun flaşta mı netleştirmek için.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Bildirdiğiniz ayarlarda peş peşe çekim yaptı. Flaşlı çekimde tutukluk yaptı@neehot


Ben de d7200 kullanıyorum ve her türlü denemeyi yaptım ama sorunsuz çekim yaptı. Tekleme bekleme yapmadı. Sanırım ayarlarla düzeltilecek durum olmaktan çıkmış tamirci yolu görünmüş gibi. İnşallah değildir de birşeyler atlıyoruzdur.
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Teşekkürler. Bir de teknik olarak servise danışayım. Ayarlarda atladığım bir yer var gibi. D7200 ü bir yıl önce yeni olarak aldım. Başından beri dahili flaş sorunu var. Yardımcı olmaya çalışan tüm arkadaşlara tekrar teşekkürler.@neehot @Kemal Öztürk Turkoy @Sebahattin Demir

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 1 yıl sonra...

Arkadaşlar, 7200 makinamı yeni olarak aldıktan 2 yıl sonra aksaklığı çozebildim.  2 kere servise götürdüğüm aksaklık yok demişlerdi. Sigma 18 - 200 objektifi takdigimda aksaklık devam ediyordu. Objektif degistirdigimde flaş normal çalıştı.  Aksaklık makina değil, Sigma 18 - 200 objektifimde imiş. Bu tespiti yaptığıma çok sevindim. Aynı objektif D70S makinamla uyumlu çalışıyordu.

Bana yardımcı olmaya çalışan tüm arkadaşlara teşekkürler.

 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sende sohbete katıl

Önce yorumunu yaz sonra üye ol. Eğer bir hesabınız varsa, hesabınızla göndermek için şimdi oturum açın

Misafir
Bu konuyu yanıtla

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Biçimlendirmeyi Temizle

  Only 75 emoji are allowed.

×   Eklediğiniz Link Otomatik Olarak Embed Çevrilmiştir..   Sadece yazı link haline çevir

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editörü Temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Kullanım Şartları Gizlilik Politikası Bu web sitesini daha iyi hale getirmeye yardımcı olmak için cihazınıza çerezler yerleştirdik. Çerez ayarlarınızı değiştirebilirsiniz, aksi takdirde devam etmek için tamam olduğunuzu varsayacağız.