Mehmet Hamurkaroglu 1 Oluşturuldu: Ocak 14, 2017 Paylaş Oluşturuldu: Ocak 14, 2017 Merhaba, D7200 ile çekim yapıyorum. Dahili flaşımı devreye soktuğumda birkaç çekimden sonra uzun süre beklemeye geçiyor. Acaba özel bir ayarı var mı? D70S makinamda bu sorunlarla karşılaşmıyordum. Bilgi verirseniz memnun olurum. Sevgilerimle, Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Forum Editörü Sebahattin Demir 472 Ocak 14, 2017 gönderildi Forum Editörü Paylaş Ocak 14, 2017 gönderildi Mehmet bey, Bu durumla hangi modda ("M" "A" "P") çekim yaparken karşılaşıyorsunuz? Flaş modunuz nedir (Auto /TTL vs)? Diyafram ve ISO nedir? Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Mehmet Hamurkaroglu 1 Ocak 14, 2017 gönderildi Yazar Paylaş Ocak 14, 2017 gönderildi A modunda karşılaşıyorum. ISO 100, f 5,6 ; dahili flaş kontrolü TTL Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Kemal Öztürk Turkoy 1.320 Ocak 14, 2017 gönderildi Paylaş Ocak 14, 2017 gönderildi Uzun bir süre beklemeye geçiyordan kastınız nedir ? yani makine hangi durumda beklemeye geçiyor beklemede olduğu durum hangi aşama ? Uyarı bildiri felan varmı her hangi bir bilgi ekranın da ? Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Mehmet Hamurkaroglu 1 Ocak 14, 2017 gönderildi Yazar Paylaş Ocak 14, 2017 gönderildi Merhaba Kemal Bey. A modunda dahili flaşı açıp bir kaç poz çektikten sonra deklanşör basmıyor. Ekranda flaş işareti yanıp sönüyor. Beş dakikaya yakın bekledikten sonra flaşlı çekim yeniden yapıyor ve tekrar beklemeye geçiyor. Pil tam şarjlı. Püf noktası bir ayarı olmalı. Ben bulamadım. Flaş kontrol ayarı TTL de. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Kemal Öztürk Turkoy 1.320 Ocak 14, 2017 gönderildi Paylaş Ocak 14, 2017 gönderildi Shooting / Display Menüsü altında D5: Flash Warning Olması gerekiyor bunu on degilde off yapıp deneyin birde @Mehmet Hamurkaroglu Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Mehmet Hamurkaroglu 1 Ocak 14, 2017 gönderildi Yazar Paylaş Ocak 14, 2017 gönderildi Kemal Bey, D5 Flaş Uyarısı'nı "KAPALI" konumuna getirdim. Sorun yine devam ediyor. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Kemal Öztürk Turkoy 1.320 Ocak 14, 2017 gönderildi Paylaş Ocak 14, 2017 gönderildi Aslında sizin sorunuzu Flash Uyarısı gibi durmuyordu ancak ben makinanızın size verdiği uyarıdan veya otomatik kendi flash açmasından kurtulmanız için belki etkisi olacaktır diye düşündüm. Sizin sorununuz aslında Harici flashlarda bulunan bazen Overheat dediğimiz olay aşırı ısınmada flashların kendini korumaya alması gibi bir olay gözüküyor ancak dahili flashlarda böyle bir ayar yok. Siz normal şekilde A modunda çekim yapıyorsunuz A modunda verdiğiniz değere göre estantene değeri bazen size sorun yaratabilir. bunun yerine S modunda 250 gibi bir değerde kullanıp flash senkron hızına uygun bir değerde çekim yapmayı deneyin kafa flash açık konumda. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Mehmet Hamurkaroglu 1 Ocak 15, 2017 gönderildi Yazar Paylaş Ocak 15, 2017 gönderildi Kemal Bey, önerinizi uyguladım. Maalesef sorun devam ediyor. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
neehot 102 Ocak 15, 2017 gönderildi Paylaş Ocak 15, 2017 gönderildi M modunda 1/100sn f5.6 ile iso200 ile flaşlı ve flaşsız ardı ardına çekim yapabilir misiniz? Sorun flaşta mı netleştirmek için. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Mehmet Hamurkaroglu 1 Ocak 15, 2017 gönderildi Yazar Paylaş Ocak 15, 2017 gönderildi Bildirdiğiniz ayarlarda peş peşe çekim yaptı. Flaşlı çekimde tutukluk yaptı@neehot Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
neehot 102 Ocak 15, 2017 gönderildi Paylaş Ocak 15, 2017 gönderildi Bildirdiğiniz ayarlarda peş peşe çekim yaptı. Flaşlı çekimde tutukluk yaptı@neehotBen de d7200 kullanıyorum ve her türlü denemeyi yaptım ama sorunsuz çekim yaptı. Tekleme bekleme yapmadı. Sanırım ayarlarla düzeltilecek durum olmaktan çıkmış tamirci yolu görünmüş gibi. İnşallah değildir de birşeyler atlıyoruzdur. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Mehmet Hamurkaroglu 1 Ocak 15, 2017 gönderildi Yazar Paylaş Ocak 15, 2017 gönderildi @neehot Bildirdiğiniz ayarlarda peş peşe çekim yaptı. Flaşlı çekimde tutukluk yaptı@neehot Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Mehmet Hamurkaroglu 1 Ocak 15, 2017 gönderildi Yazar Paylaş Ocak 15, 2017 gönderildi Teşekkürler. Bir de teknik olarak servise danışayım. Ayarlarda atladığım bir yer var gibi. D7200 ü bir yıl önce yeni olarak aldım. Başından beri dahili flaş sorunu var. Yardımcı olmaya çalışan tüm arkadaşlara tekrar teşekkürler.@neehot @Kemal Öztürk Turkoy @Sebahattin Demir 1 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Mehmet Hamurkaroglu 1 Mart 25, 2018 gönderildi Yazar Paylaş Mart 25, 2018 gönderildi Arkadaşlar, 7200 makinamı yeni olarak aldıktan 2 yıl sonra aksaklığı çozebildim. 2 kere servise götürdüğüm aksaklık yok demişlerdi. Sigma 18 - 200 objektifi takdigimda aksaklık devam ediyordu. Objektif degistirdigimde flaş normal çalıştı. Aksaklık makina değil, Sigma 18 - 200 objektifimde imiş. Bu tespiti yaptığıma çok sevindim. Aynı objektif D70S makinamla uyumlu çalışıyordu. Bana yardımcı olmaya çalışan tüm arkadaşlara teşekkürler. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Recommended Posts
Sende sohbete katıl
Önce yorumunu yaz sonra üye ol. Eğer bir hesabınız varsa, hesabınızla göndermek için şimdi oturum açın