İçeriğe git

Body ve lens için yardım

SalihK

Recommended Posts

Öncelikle herkese merhaba,

Yarı profesyonel bir fotoğraf makinası bakıyorum ama karar veremedim, genelde evde ve dış mekanda aile fotoğrafları, eş dost düğün fotoğrafları, portre vs. çekilecek ama kaliteli bir şey olsun istiyorum. 5000 TL kadar bütçem var önerebilceğiniz Body ve Lens var mı? Şimdiden teşekkür ederim.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Iki hafta önce felan aldim. D72000 ve sigma 17 50. Bodynin keskinliği lensin de f 2.8 diyaframi cok elverişli. Belki body 7100 secerseniz lens alternatifiniz de artmış olur. O da size kalmis.

GT-I8190 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Nikon 24-85f2,8 /4 "D" serisi lensi bir inceleyin. Nikon 7000 serisinde af motoru olunduğu biliniyor. Bendeki lens de af motoru var. D serisi lensi 7000 serisinde kullanan var sa belki yardimci olabilir.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Nikon 24-85f2,8 /4 "D" serisi lensi bir inceleyin. Nikon 7000 serisinde af motoru olunduğu biliniyor. Bendeki lens de af motoru var. D serisi lensi 7000 serisinde kullanan var sa belki yardimci olabilir.

Lense ben de bakıyorum, güzel lens. Peki 24-85 3.5/4,5eg vr olan versiyonu da var. Aradaki farkı incelemesini vs nereden bakabiliriz? Lensler için kıyaslama sitesi vardı ama hangisi ?
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Body olarak 7200'ü araştırdım hoşuma gitti doğrusu, ama lens olarak karar veremedim maximum 2000 TL ye kadar çıkabilirim lens için.

7200 güzel makine. Ben de kullanıyorum memnunum. Ama fiyatı d610 ile neredeyse aynı gibi. Ff almak daha mantıklı mı bilemedim? Sonuç olarak ff alınca lensler de pahalılaşıyor. Lens olarak 35mm 1.8g muhakkak bir kenarda bulunmalı. En keyif aldığım lens. Hala bana göre en kaliteli sonucu bu veriyor. Amacınıza uygun lens aralığı 24-85mm aralığıdır ama. İç mekanda 24mm e inmek artı. Porte için 50mm ve yukarısı crop makinede yeterli.
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Ben makineyi dxomark sitesinden bakıp tercih etmiştim. Pişman değilim. Lensi de https://pixelpeeper.com/ sitesinden seçim yaptım. Tabi lensin kullanımı keskinliği yine dxomark sitesinden bakıp seçim yaptım. Size tavsiyem dxomark sitesinde aklınızda  olan lensleri kıyaslamanız. Tabi sectiğiniz lenslerin kullanım kolaylıkları da önemli olsun (vr af-s özellikleri gibi).

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Ben şimdi body olarak Nikon D7200'de karar kıldım, bildiğiniz üzere D7200'de titreşim önleme özelliği mevcut, lens alırken titreşim özelliği olmasa lenslerde sıkıntı olur mu?

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Titreşim onleme özelliği olduğunu bilmiyordum. .

Süper özellik. Time line effect ve ya zoom effect verebilmen için özel seri. Sarhoş POV da olur.
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

8 saat önce, SalihK yazdı:

Ben şimdi body olarak Nikon D7200'de karar kıldım, bildiğiniz üzere D7200'de titreşim önleme özelliği mevcut, lens alırken titreşim özelliği olmasa lenslerde sıkıntı olur mu?

Bu bilgiye nereden ulaştınız.:)

Böyle bir özellik yok maalesef.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

On 21.01.2017 at 19:45, Turgay Seven yazdı:

Bu bilgiye nereden ulaştınız.

Böyle bir özellik yok maalesef.

7200'de var diye biliyordum ben yok ise eksiklik tabi ki başka alternatiflere yönelicez :)

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Şimdi, onurd yazdı:

Bence af motoru ile karistirmis olabilirsiniz. D serisi lenslerde af motoru olmadan calisiyor.

Evet büyük ihtimalle af motoru ile karıştırdım aklımda o şekilde kaldı :) Sizce 7200 yoksa  610 falan mı aradaki farkı vermeye değer mi?

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

D610 ile D7200 arasında en büyük fark fx bir makine olmasıdır. Bu da büyük ölçüde öne geçiriyor tabiki makineyi. Ben D7200 kullanıyorum diye D610 'u yere vuracak değilim. Size bir kaç site yolluyorum. Oradan makinelerin farklarına bakabilirsiniz. Tabi bir de iki makinenin lenslerini de unutmayın. D610 alıp kötü bir lens alırsanız d3000 serisi makineye saglam bir lens alırsanız malesef farkı çok fazla olmaz. Bence ikisini de eşit tutun. Sonuçta tam anlamıyla iyi fotograf çekmek için ekipman almak isterseniz lenslere verdiğiniz para makinenin yanında uçuk kalacaktır. Ama siz gidip lensinide iyi saglam birşey alırsanız D610 fotograf kalitesi yönünden iyi olacağını düşünüyorum. Bu arada ben fotograf çekmeye yeni başladım. Ancak almadan önce 6 ay kadar araştırma yaparak karar verdim. Aklımda hiç D7200 yoktu :D.

https://www.dpreview.com/products/compare/side-by-side?products=nikon_d610&products=nikon_d7200&sortDir=ascending

https://www.dpreview.com/reviews/image-comparison?attr18=daylight&attr13_0=nikon_d610&attr13_1=nikon_d7200&attr13_2=canon_eos80d&attr13_3=canon_eos6d&attr15_0=raw&attr15_1=raw&attr15_2=raw&attr15_3=raw&attr16_0=1600&attr16_1=1600&attr16_2=1600&attr16_3=1600&normalization=full&widget=1&x=-0.02536618990177483&y=-0.6510906757912746

http://cameradecision.com/compare/Nikon-D610-vs-Nikon-D7200

https://www.dxomark.com/best-nikon-cameras-under-45200-dollars

https://kiyas.la/tr/fotograf-makinesi/karsilastir/Nikon-D7200-vs-Nikon-D610

kıyasla sitesindeki bilgiler türkçedir. Ancak her iki makinede dokunmatik ekran yoktur.Yanlış bilgi edinmenizi istemem.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

D610 İso konusunda daha başarılıdır. Onun dışında D7200'ün de D610'a göre artıları olduğunu düşünüyorum.

Yukarıda verilen siteleri inceleyince artı ve eksileri kendiniz daha iyi anlayacaksınız.

Biraz daha anlaşılması açısından size bir örnek veriyim.

Günışığında düşük iso değerleriyle (D7200 ve D750) + (Nikon 50mm f/1.8D ve Tamron 70-300 VC) ile çektiğim fotoğrafların farkını neredeyse anlayamıyorum.

Portre çekimlerinde D750 bir miktar öne çıkıyor. 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Şimdi, Turgay Seven yazdı:

D610 İso konusunda daha başarılıdır. Onun dışında D7200'ün de D610'a göre artıları olduğunu düşünüyorum.

Yukarıda verilen siteleri inceleyince artı ve eksileri kendiniz daha iyi anlayacaksınız.

Biraz daha anlaşılması açısından size bir örnek veriyim.

Günışığında düşük iso değerleriyle (D7200 ve D750) + (Nikon 50mm f/1.8D ve Tamron 70-300 VC) ile çektiğim fotoğrafların farkını neredeyse anlayamıyorum.

Portre çekimlerinde D750 bir miktar öne çıkıyor. 

D7200 önerir misiniz peki genel anlamda? Bana pek kötü bir makina gibi gelmedi albenisi var.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

D7200 apc-s sensörlü en iyi makinelerden birisidir. Kiyasladiginiz makine ff makine olduğu için tabiki ff makine hertürlü önde olacaktir. Nikon canon bu tarz seylerde siniflandirmayi cok iyi koruyor. (Giriş-orta-profosyonel)

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Şimdi, SalihK yazdı:

D7200 önerir misiniz peki genel anlamda? Bana pek kötü bir makina gibi gelmedi albenisi var.

Elimde makinem olmasa ve bütçem D7200'e yetiyor olsaydı, bu cihazı tereddüt etmeden yeniden alırdım. 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Şimdi, Turgay Seven yazdı:

Elimde makinem olmasa ve bütçem D7200'e yetiyor olsaydı, bu cihazı tereddüt etmeden yeniden alırdım. 

Teşekkür ederim Turgay bey güzel  2 lens ile birlikte 7200 son karar o zaman :)

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

• 4 ay sonra...

Bende d7200 var üzerinde 18-140mm lens var. Bende fotoğrafçılığa daha doğrusu profesyonel olarak yeni başladım. Bence yeni başlayanlar için d7200 çok güzel bir makine. 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

• 2 ay sonra...

Sende sohbete katıl

Önce yorumunu yaz sonra üye ol. Eğer bir hesabınız varsa, hesabınızla göndermek için şimdi oturum açın

Misafir
Bu konuyu yanıtla

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Biçimlendirmeyi Temizle

Only 75 emoji are allowed.

×   Eklediğiniz Link Otomatik Olarak Embed Çevrilmiştir..   Sadece yazı link haline çevir

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editörü Temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Kullanım Şartları Gizlilik Politikası Bu web sitesini daha iyi hale getirmeye yardımcı olmak için cihazınıza çerezler yerleştirdik. Çerez ayarlarınızı değiştirebilirsiniz, aksi takdirde devam etmek için tamam olduğunuzu varsayacağız.