İçeriğe git

Nikon d 7000'e uygun 50mm lensleri makine tanımıyor.

Recommended Posts

Merhaba arkadaşlar  Nikon D7000 kullanıyorum 18-105 lens işimi yeterince görüyordu fakat 50 mm lens almak istiyorum.almadan önce fotoğrafçı arkadaşların lenslerini denedim ama makine lensi görmüyor. Kimse anlam veremedi. uygun olduğu için ilk aşamada 1:8D 50 mm lens alayım dedim ama bu son zamanlarda 5-6 farklı lens taktım. makine tanımadı. yani deklanşör basmıyor.  lens üzerinden diyaframı 22 ye getirim 1.8 falan fıstık denemediğim şey kalamadı. objektifler farklı makinelerde kolaylıkla çalışıyor bende tutuluyor anlayamadım sebebini. Ne olabilir? Bir bozukluk olsa kendi 18-105 lensini de tanımazdı diye düşünüyorum. Ne öneriyorsunuz? Yardımmmm 

- Ayşe TÜRKMEN tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Makinada veya lens'de sorundan önce bakılması gereken aslında öncelikle diyafram 22 sabit alın ve kilitleyin Ancak çekim yapmaması gibi bir problem var ise bununla ilgili hatayı makina söylemesi gerekiyor. çekmeye çalıştığında bir ibare bir hata kodu gösterir makina. Nikon 50mm D serisi lens veya G serisi olan modeller sizde sorunsuz çalışır.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Ünsal bey dediklerinizi yaptım diyaframı 22 ye sabitleyip kilitledim. Başka bir neden olabilir mi?  birden fazla 50mm lens denedim onları da görmedi. fakat kendi 18-105 i ile sorunsuz çalışıyor. Makinede değiştirmem gereken başka bir ayar yok sanırım.

- Ayşe TÜRKMEN tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

18-105 ve 50mm dışında başka bir lens denediniz mi? FEE hatası lens tam takılamadığı için ortaya çıkar. Daha doğrusu lens ile makine arasında iletişim olmadığı zaman. 50mm lensin bayoneti biraz sıkıdır tam çeviremiyorsunuzdur belki. Çıkarmak için bastığınız tuşa basılı tutarak biraz daha takmak için çevirin. Benim de 50mm im zor takılıyor. 7200 kullanıyorum ben de. Eski makinem 5100 dü ve çok kolay takılıyordu 50mm.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

fEE mi yazıyor Yoksa f33 mü yazıyor?

Digital karakterde göz yanılgısı olabilir diye düşündüm. F22 yazar gibi FEE f33 gibi okunuyor anlık olarak
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

FEE Hatası genelde objektifin yerine tam oturamaması yada diyaframı kitlememekten kaynaklı olan bir sorun. Eğer imkanınız varsa obketifin boynetini ve gövdede boynetlerin karşısına gelen dişili kısmını toz bırakmayacak bir bezle temizleyip öyle deneyiniz.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Benim bayonetim kırılmıştı. bir arkadaşım eski bir lensinin bayonetini verdi. taktım.son 1,5 yıldır 18-105 lensi bu şekilde sorunsuz kullandım. 50 mm  lensde  de yerine oturma sesi geliyor ama demek ki bayonet , gövde ile lens arasında bağlantıyı iletemiyor. Bunun için metal bayonet alsam daha iyi mi olur acaba?  hemen sipariş verip yeni bayonetle deneyip son durumu buradan sizlerle paylaşacağım. teşekkürler.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

ama bugüne kadar yaklaşık 10 farklı 50 mm lens denedim hatayı hepsinde veriyor. bayonet lenste olduğuna göre 10 da 0 ihtimal :$  lensi Satın alırken bayoneti bi değiştirin bir de öyke bakayım da diyemem... Of yaa.... :( 50 mm lens için makineyi değiştireceğim en sonunda.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Merhaba arkadaşlar  Nikon D7000 kullanıyorum 18-105 lens işimi yeterince görüyordu fakat 50 mm lens almak istiyorum.almadan önce fotoğrafçı arkadaşların lenslerini denedim ama makine lensi görmüyor. Kimse anlam veremedi. uygun olduğu için ilk aşamada 1:8D 50 mm lens alayım dedim ama bu son zamanlarda 5-6 farklı lens taktım. makine tanımadı. yani deklanşör basmıyor.  lens üzerinden diyaframı 22 ye getirim 1.8 falan fıstık denemediğim şey kalamadı. objektifler farklı makinelerde kolaylıkla çalışıyor bende tutuluyor anlayamadım sebebini. Ne olabilir? Bir bozukluk olsa kendi 18-105 lensini de tanımazdı diye düşünüyorum. Ne öneriyorsunuz? Yardımmmm 

Lensi makineye takildiginda cit sesi cikiyor. Sonrasinda lensi hafiften sag-sol yapinca calismasi lazim. Bazen bu tur seyler olabilir. Ama hala calismiyorsa ariza vardir...
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

• 2 ay sonra...

@emrah guluk12  Hangi seri 24-85mm kullanıyorsunuz ? Eski seri ise Lens üzerinde bulunan diyafram bileziğinin F22 de olup olmadığını kontrol ediniz f22 sabit kalması gerekiyor. Turuncu renktir zaten F22..

Eğer hala aynı durumda ise lens ile makine arasında bulunan elektrik tırnaklarda temassızlık var demektir. Bayonet kısmında bulunan bu tırnaklara lütfen temizlik yapınız .

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

17 saat önce, hakkıdırhakkının yazdı:

eski seri hocam ve f22de duruyor ama aynı. büyük ihtimalle temassızlık vardır ondan yapıyordur. teşekkürler @Kemal Öztürk Turkoy bey

Dediğim gibi tırnaklarda problem olabilir.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sende sohbete katıl

Önce yorumunu yaz sonra üye ol. Eğer bir hesabınız varsa, hesabınızla göndermek için şimdi oturum açın

Misafir
Bu konuyu yanıtla

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Biçimlendirmeyi Temizle

Only 75 emoji are allowed.

×   Eklediğiniz Link Otomatik Olarak Embed Çevrilmiştir..   Sadece yazı link haline çevir

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editörü Temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Kullanım Şartları Gizlilik Politikası Bu web sitesini daha iyi hale getirmeye yardımcı olmak için cihazınıza çerezler yerleştirdik. Çerez ayarlarınızı değiştirebilirsiniz, aksi takdirde devam etmek için tamam olduğunuzu varsayacağız.