İçeriğe git

Nicon d5300 soru

huseyin51

Recommended Posts

arkadaşlar herkese merhaba aranıza yeni katıldım .nikon D5300 kamera aldım yalnız sormak istediğim soru kameranın fotoğraf çekimiyle alakalı evin içinde 18-55 lensde fotoğraf çektiğim zaman iyi güzel çekiyor zoomu en sona getirip yakınlaştırınca fotoğrafı bulanık çekiyor bunun sebebi nedir üzerindeki lens AF-P NIKKOR 18-55MM 1:3.5-5.6G

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

• Forum Editörü

Hüseyin bey,

Lensiniz üzerinde bulunan anahtar "M" konumunda kalmış olabilir mi?

Eğer öyleyse onu "A" konumuna getirip öyle deneyin.

Saygılar.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

• Forum Editörü

Hüseyin bey,

Bu durumda 2 şeyden emin olmanız gerekiyor:

1. Makinenizin yazılımının son sürüm olan 1.01 olması

2. Makinenizin aşağıdaki şekilde 13 numara ile gösterilen ayarın "AF-A" konumda olması

Screen Shot 2017-01-26 at 10.50.33.png

Bunları yaparsanız problem düzelecektir..

Saygılar.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

• Forum Editörü
Şimdi, huseyin51 yazdı:

Ben otomatik moda getiriyorum af dediğiniz konuma getirince makine fotoğraf çekmiyor mf ye getirince çekiyor 

Yukarıda yazdığım madde 1'e dikkat. Bundan emin olun.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Evet güncelleme yerine girince c yazıyor 1.01 birde L yazıyor 20 li bişey yazıyor internet de bulamadım ama kamera zoom yapınca bulanık çekiyor AF ye alıncada fotoğraf çekmiyor MF ye getirince çekiyor bunun sebebini birtürlü bulamadım 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

• Forum Editörü

Hüseyin bey,

Sebep çok basit;

MF adı üstünde "Manuel Fokus" yani el il odaklama. Yani makineye diyorsunuz ki; sen netlemeyle uğraşma, onu ben lensin netleme halkasından kendim yapacağım. Siz bu ayarı "El ile ayarla" (MF) getirince makine nasıl otomatik netleme yapsın?

Makinenizdeki "L" ile bahsettiğiniz yazılım lenslerin dağılma kontrolları ile ilgilidir, bu durumla pek ilgili olmasa da .Onun da son sürümü L 2.015.

Bunu da buradan indirip yükleyebilirsiniz.

Şunları da deneyin:

• Lensin yuvasına tam oturduğundan emin olun. Lensteki beyaz nokta tam en üstte ortaya gelmesi gerekir.
  • Menüde "c1" ayarınızın "Kapalı" olduğundan emin olun.
  • Ayrıca şunu da unutmayın; lenslerin minimum netleme mesafeleri vardır. Siz zoom yapınca gereğinden fazla yakındaki bir objeyi netlemeye çalışırsanız netleme olmayacaktır. Zoom yapınca biraz uzaktaki bir nesneyi netlemeyi deneyin.
  • Ama makine ayarınız kesinlikle "AF" de olmalı

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

• Forum Editörü

En önemli noktayı atlamışım:

f2 ayarınızı da mutlaka kontrol edin. Bu ayarı mutlaka "C" yani AE Lock only ayarlayın.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

4 saat önce, huseyin51 yazdı:

Abim benim lensin üzerinde öyle tuş yok 

benim takıldığım nokta bu oldu. nasıl bir lens bu? 18-55 lenslerin hepsinde af/m seçeneği mevcut değil mi? zaten öyle bir seçenek yoksa lens tamamen manueldir ve automatic focus yapılamaz. mecbur mf yapıp el ile netleme yapmak durumundasınız.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Kameranın lensinin üzerinde af-p yazıyor ama netleme durumu yok netlediğim mesafe dört beş metre ilerideki bişey akşam Sebahattin abimin dediği ayarları deneyeceğim duruma göre yine bilgi veririm 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Şimdi, huseyin51 yazdı:

Kameranın lensinin üzerinde af-p yazıyor ama netleme durumu yok netlediğim mesafe dört beş metre ilerideki bişey akşam Sebahattin abimin dediği ayarları deneyeceğim duruma göre yine bilgi veririm 

lens bu mu? kırmızı içindeki tuştan bahsediyoruz. netleştirmek için sordum.

18-55.jpg

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

• Forum Editörü

Hayır Hüseyin bey, bu lens yeni nesil bir lens, müthiş sessiz. Otomatik AF yapıyor.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

3 saat önce, Sebahattin Demir yazdı:

Hayır Hüseyin bey, bu lens yeni nesil bir lens, müthiş sessiz. Otomatik AF yapıyor.

Abim ben F2 ayarında AE lock online ye getirdim yine çekmedi ama af-on a getirdim çekti ama yine bulanık birde fotoğraf çekerken netlediği zaman yeşil ibare belirir vizörde bende zoom yapsamda yapmasamda hep kırmızı çıkıyor 

- huseyin51 tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

• Forum Editörü

Hüseyin bey,

Bir şey daha deneyeceğiz:

Netleme yapmak için deklanşöre yarım basmak yerine aşağıdaki butona basarak netleme yapmaya çalışın, ardından deklanşöre basıp çekin.

Sonucu bildirin.

Screen Shot 2017-01-26 at 20.03.41.png

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

• Forum Editörü

Son çare makineyi resetlemek.

Bunun için aşağıdaki 2 düğmeye birden basın, LCD ekran yok olana kadar basın ardınan bırakın.

Makine açılsın.

Ardından makineyi kapatın ve açın, tekrar deklanşör ile netlemeyi deneyin.

Screen Shot 2017-01-26 at 20.36.57.png

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

• Forum Editörü

Hüseyin bey,

Tüm mermilerim tükendi :)

Makine şu anda elimde olsa 2 dakika sürmezdi, çözerdim problemi.

Eğer donanımsal bir hata yoksa tabi.

Makinenizde:

Screen Shot 2017-01-26 at 20.55.26.png 13 ile gösterilen ayar "AF-A" olmadıkça

ve "f2" ayarı "C" olmadıkça ya da "F" veya "B" veya "A" olduğu sürece bunun çalışmayacağı kesin.

Screen Shot 2017-01-26 at 20.58.38.png

Benden bu kadar.

Eğer bu problemi bir şekilde çözerseniz nedenini paylaşmanızı rica edeceğim.

Kolay gelsin.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

1 saat önce, Sebahattin Demir yazdı:

Hüseyin bey,

Tüm mermilerim tükendi

Makine şu anda elimde olsa 2 dakika sürmezdi, çözerdim problemi.

Eğer donanımsal bir hata yoksa tabi.

Makinenizde:

Screen Shot 2017-01-26 at 20.55.26.png 13 ile gösterilen ayar "AF-A" olmadıkça

ve "f2" ayarı "C" olmadıkça ya da "F" veya "B" veya "A" olduğu sürece bunun çalışmayacağı kesin.

Screen Shot 2017-01-26 at 20.58.38.png

Benden bu kadar.

Eğer bu problemi bir şekilde çözerseniz nedenini paylaşmanızı rica edeceğim.

Kolay gelsin.

Evet birşey daha yakaladım abim 

Durum şu sizin bana söylediğiniz ayarları yapmıştım ve makine fotoğraf çekmiyor demiştim ayarları yaptım lensin önünde dönen bilezik var onu çevirdikten sonra fotoğraf çekiyor ama zoom yapınca yine bulanık çekiyor 

Peki bu neden o bilezik ne işe yarar ki 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

• Forum Editörü

Hüseyin bey,

AF sistemi nedir nasıl kullanılır konusunu araştırın ve özümseyin.

Buradan başlayabilirsiniz.

Saygılar.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sende sohbete katıl

Önce yorumunu yaz sonra üye ol. Eğer bir hesabınız varsa, hesabınızla göndermek için şimdi oturum açın

Misafir
Bu konuyu yanıtla

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Biçimlendirmeyi Temizle

Only 75 emoji are allowed.

×   Eklediğiniz Link Otomatik Olarak Embed Çevrilmiştir..   Sadece yazı link haline çevir

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editörü Temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Kullanım Şartları Gizlilik Politikası Bu web sitesini daha iyi hale getirmeye yardımcı olmak için cihazınıza çerezler yerleştirdik. Çerez ayarlarınızı değiştirebilirsiniz, aksi takdirde devam etmek için tamam olduğunuzu varsayacağız.