huseyin51 0 Oluşturuldu: Ocak 25, 2017 Paylaş Oluşturuldu: Ocak 25, 2017 arkadaşlar herkese merhaba aranıza yeni katıldım .nikon D5300 kamera aldım yalnız sormak istediğim soru kameranın fotoğraf çekimiyle alakalı evin içinde 18-55 lensde fotoğraf çektiğim zaman iyi güzel çekiyor zoomu en sona getirip yakınlaştırınca fotoğrafı bulanık çekiyor bunun sebebi nedir üzerindeki lens AF-P NIKKOR 18-55MM 1:3.5-5.6G Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Forum Editörü Sebahattin Demir 472 Ocak 26, 2017 gönderildi Forum Editörü Paylaş Ocak 26, 2017 gönderildi Hüseyin bey, Lensiniz üzerinde bulunan anahtar "M" konumunda kalmış olabilir mi? Eğer öyleyse onu "A" konumuna getirip öyle deneyin. Saygılar. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
huseyin51 0 Ocak 26, 2017 gönderildi Yazar Paylaş Ocak 26, 2017 gönderildi Abim benim lensin üzerinde öyle tuş yok Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Forum Editörü Sebahattin Demir 472 Ocak 26, 2017 gönderildi Forum Editörü Paylaş Ocak 26, 2017 gönderildi Hüseyin bey, Bu durumda 2 şeyden emin olmanız gerekiyor: 1. Makinenizin yazılımının son sürüm olan 1.01 olması 2. Makinenizin aşağıdaki şekilde 13 numara ile gösterilen ayarın "AF-A" konumda olması Bunları yaparsanız problem düzelecektir.. Saygılar. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
huseyin51 0 Ocak 26, 2017 gönderildi Yazar Paylaş Ocak 26, 2017 gönderildi Ben otomatik moda getiriyorum af dediğiniz konuma getirince makine fotoğraf çekmiyor mf ye getirince çekiyor Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Forum Editörü Sebahattin Demir 472 Ocak 26, 2017 gönderildi Forum Editörü Paylaş Ocak 26, 2017 gönderildi Şimdi, huseyin51 yazdı: Ben otomatik moda getiriyorum af dediğiniz konuma getirince makine fotoğraf çekmiyor mf ye getirince çekiyor Yukarıda yazdığım madde 1'e dikkat. Bundan emin olun. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
huseyin51 0 Ocak 26, 2017 gönderildi Yazar Paylaş Ocak 26, 2017 gönderildi Evet güncelleme yerine girince c yazıyor 1.01 birde L yazıyor 20 li bişey yazıyor internet de bulamadım ama kamera zoom yapınca bulanık çekiyor AF ye alıncada fotoğraf çekmiyor MF ye getirince çekiyor bunun sebebini birtürlü bulamadım Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Forum Editörü Sebahattin Demir 472 Ocak 26, 2017 gönderildi Forum Editörü Paylaş Ocak 26, 2017 gönderildi Hüseyin bey, Sebep çok basit; MF adı üstünde "Manuel Fokus" yani el il odaklama. Yani makineye diyorsunuz ki; sen netlemeyle uğraşma, onu ben lensin netleme halkasından kendim yapacağım. Siz bu ayarı "El ile ayarla" (MF) getirince makine nasıl otomatik netleme yapsın? Makinenizdeki "L" ile bahsettiğiniz yazılım lenslerin dağılma kontrolları ile ilgilidir, bu durumla pek ilgili olmasa da .Onun da son sürümü L 2.015. Bunu da buradan indirip yükleyebilirsiniz. Şunları da deneyin: Lensin yuvasına tam oturduğundan emin olun. Lensteki beyaz nokta tam en üstte ortaya gelmesi gerekir. Menüde "c1" ayarınızın "Kapalı" olduğundan emin olun. Ayrıca şunu da unutmayın; lenslerin minimum netleme mesafeleri vardır. Siz zoom yapınca gereğinden fazla yakındaki bir objeyi netlemeye çalışırsanız netleme olmayacaktır. Zoom yapınca biraz uzaktaki bir nesneyi netlemeyi deneyin. Ama makine ayarınız kesinlikle "AF" de olmalı Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Forum Editörü Sebahattin Demir 472 Ocak 26, 2017 gönderildi Forum Editörü Paylaş Ocak 26, 2017 gönderildi En önemli noktayı atlamışım: f2 ayarınızı da mutlaka kontrol edin. Bu ayarı mutlaka "C" yani AE Lock only ayarlayın. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
neehot 102 Ocak 26, 2017 gönderildi Paylaş Ocak 26, 2017 gönderildi 4 saat önce, huseyin51 yazdı: Abim benim lensin üzerinde öyle tuş yok benim takıldığım nokta bu oldu. nasıl bir lens bu? 18-55 lenslerin hepsinde af/m seçeneği mevcut değil mi? zaten öyle bir seçenek yoksa lens tamamen manueldir ve automatic focus yapılamaz. mecbur mf yapıp el ile netleme yapmak durumundasınız. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
huseyin51 0 Ocak 26, 2017 gönderildi Yazar Paylaş Ocak 26, 2017 gönderildi Kameranın lensinin üzerinde af-p yazıyor ama netleme durumu yok netlediğim mesafe dört beş metre ilerideki bişey akşam Sebahattin abimin dediği ayarları deneyeceğim duruma göre yine bilgi veririm Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
neehot 102 Ocak 26, 2017 gönderildi Paylaş Ocak 26, 2017 gönderildi Şimdi, huseyin51 yazdı: Kameranın lensinin üzerinde af-p yazıyor ama netleme durumu yok netlediğim mesafe dört beş metre ilerideki bişey akşam Sebahattin abimin dediği ayarları deneyeceğim duruma göre yine bilgi veririm lens bu mu? kırmızı içindeki tuştan bahsediyoruz. netleştirmek için sordum. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Forum Editörü Sebahattin Demir 472 Ocak 26, 2017 gönderildi Forum Editörü Paylaş Ocak 26, 2017 gönderildi Hayır Hüseyin bey, bu lens yeni nesil bir lens, müthiş sessiz. Otomatik AF yapıyor. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
huseyin51 0 Ocak 26, 2017 gönderildi Yazar Paylaş Ocak 26, 2017 gönderildi Lens bunun gibi ama öyle tuş yok Sebahattin beyin dediği gibi yeni tip lens olabilir Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
huseyin51 0 Ocak 26, 2017 gönderildi Yazar Paylaş Ocak 26, 2017 gönderildi (düzenlendi) 3 saat önce, Sebahattin Demir yazdı: Hayır Hüseyin bey, bu lens yeni nesil bir lens, müthiş sessiz. Otomatik AF yapıyor. Abim ben F2 ayarında AE lock online ye getirdim yine çekmedi ama af-on a getirdim çekti ama yine bulanık birde fotoğraf çekerken netlediği zaman yeşil ibare belirir vizörde bende zoom yapsamda yapmasamda hep kırmızı çıkıyor Ocak 26, 2017 - huseyin51 tarafından düzenlendi Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Forum Editörü Sebahattin Demir 472 Ocak 26, 2017 gönderildi Forum Editörü Paylaş Ocak 26, 2017 gönderildi Hüseyin bey, Bir şey daha deneyeceğiz: Netleme yapmak için deklanşöre yarım basmak yerine aşağıdaki butona basarak netleme yapmaya çalışın, ardından deklanşöre basıp çekin. Sonucu bildirin. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
huseyin51 0 Ocak 26, 2017 gönderildi Yazar Paylaş Ocak 26, 2017 gönderildi Çekmiyor abim bu seferde Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
huseyin51 0 Ocak 26, 2017 gönderildi Yazar Paylaş Ocak 26, 2017 gönderildi Çekti abim ama aynısını yaptı gerçekten çok garip bi durum Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Forum Editörü Sebahattin Demir 472 Ocak 26, 2017 gönderildi Forum Editörü Paylaş Ocak 26, 2017 gönderildi Son çare makineyi resetlemek. Bunun için aşağıdaki 2 düğmeye birden basın, LCD ekran yok olana kadar basın ardınan bırakın. Makine açılsın. Ardından makineyi kapatın ve açın, tekrar deklanşör ile netlemeyi deneyin. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
huseyin51 0 Ocak 26, 2017 gönderildi Yazar Paylaş Ocak 26, 2017 gönderildi resetledim denedim olmadı ama reset attıktan sonra kameranın ayarları yani menüdeki ayarlar hala aynı nasıl reset anlamadım Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Forum Editörü Sebahattin Demir 472 Ocak 26, 2017 gönderildi Forum Editörü Paylaş Ocak 26, 2017 gönderildi Hüseyin bey, Tüm mermilerim tükendi Makine şu anda elimde olsa 2 dakika sürmezdi, çözerdim problemi. Eğer donanımsal bir hata yoksa tabi. Makinenizde: 13 ile gösterilen ayar "AF-A" olmadıkça ve "f2" ayarı "C" olmadıkça ya da "F" veya "B" veya "A" olduğu sürece bunun çalışmayacağı kesin. Benden bu kadar. Eğer bu problemi bir şekilde çözerseniz nedenini paylaşmanızı rica edeceğim. Kolay gelsin. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
huseyin51 0 Ocak 26, 2017 gönderildi Yazar Paylaş Ocak 26, 2017 gönderildi 1 saat önce, Sebahattin Demir yazdı: Hüseyin bey, Tüm mermilerim tükendi Makine şu anda elimde olsa 2 dakika sürmezdi, çözerdim problemi. Eğer donanımsal bir hata yoksa tabi. Makinenizde: 13 ile gösterilen ayar "AF-A" olmadıkça ve "f2" ayarı "C" olmadıkça ya da "F" veya "B" veya "A" olduğu sürece bunun çalışmayacağı kesin. Benden bu kadar. Eğer bu problemi bir şekilde çözerseniz nedenini paylaşmanızı rica edeceğim. Kolay gelsin. Evet birşey daha yakaladım abim Durum şu sizin bana söylediğiniz ayarları yapmıştım ve makine fotoğraf çekmiyor demiştim ayarları yaptım lensin önünde dönen bilezik var onu çevirdikten sonra fotoğraf çekiyor ama zoom yapınca yine bulanık çekiyor Peki bu neden o bilezik ne işe yarar ki Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Forum Editörü Sebahattin Demir 472 Ocak 26, 2017 gönderildi Forum Editörü Paylaş Ocak 26, 2017 gönderildi Hüseyin bey, AF sistemi nedir nasıl kullanılır konusunu araştırın ve özümseyin. Buradan başlayabilirsiniz. Saygılar. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
huseyin51 0 Ocak 26, 2017 gönderildi Yazar Paylaş Ocak 26, 2017 gönderildi Teşekkürler bilgileriniz için Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
huseyin51 0 Ocak 27, 2017 gönderildi Yazar Paylaş Ocak 27, 2017 gönderildi Sorun ne yaptımsa düzelmedi tek çare makineyi servise göndermek yaşananları tekrardan yazarım Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Recommended Posts
Sende sohbete katıl
Önce yorumunu yaz sonra üye ol. Eğer bir hesabınız varsa, hesabınızla göndermek için şimdi oturum açın