İçeriğe git

Autofocus netleme sorunu

FotometiN

Recommended Posts

Merhabalar Nikon D810 makinamda 24*70 f2.8 lensle birlikte kullanıyorum M modda iken autofocus lens üzerinde ve bady de açık  (AF-C  S ) 

70mm iken 

yarım deklanşöre bastığında Netleme yapıyor fakat 50mm altına düştüğünde tam netliyemiyor not: LCD ekrana geçtiğinde kendiliğinden Netleme yapıyor bu konuda yardımlarınızı rica ederim şimdiden teşekkür ederim 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

• Forum Editörü

Bu durum makinenizde ve/veya lensinizde kalibrasyon problemi olduğunu işaret ediyor.

Buraya bir göz atmanızda fayda olabilir.

Saygılar.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

1 dakika önce, FotometiN yazdı:

Başka lensle denedim aynı makinada kalibre sorunu olan bilir teşekkür ederim 

peki daha önce böyle bir problem yok muydu? belki lensin kalibresinde sıkıntı vardır.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Başka lensle denedim aynı makinada kalibre sorunu olan bilir teşekkür ederim 

Sebahattin beyin yazısında belirttiği sorunun aynısı Makinayı yeni aldım sorun makinada farklı lenslerde denedim hata  aynı ogrendigim kadarıyla autofocus ince ayardan  makinanın odak noktasının kalibre edilmesi gerekiyormus deneyeceğim olmazsa servise yaptıracağım sonucu buradan yazarım başka arkadaşlardan faydalanır 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

• Forum Editörü

Sıkmayın canınızı kolay aşılan bir problem. İyi bir ayarla düzelir. Garantisi varsa yetkili servise, yoksa iyi bir ustaya yaptırmak şartıyla.

Saygılar.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

• Forum Editörü

Makinayı sıfır mı aldınız?

Sıfır ise nerden aldınız?

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sebahattin bey makinayı ikinci el aldım sıkıntı bu yüzden zaten malum makineler oldukça pahalı bı riske girdim düzelecek bı sorun gibi gözüküyor ilginiz içinde ayrıca teşekkür ederim 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Merhabalar öncelikle geçmiş olsun.
bende D810 kullanicisiyim geçen sene kuzenim makineyi dusurmustu ondan sonra makinede bahsettiginiz aynı sorun olmustu. Yalnız ben de 30 mm den geniş açılarda bu sorun oluyordu. 30 mm nin ustunde autofocusta bi sıkıntı yoktu. Servise gönderdim . Servis de bana bi fotoğraf yolladı bayonetin yuvası catlamisti. Ondan dolayı komple bayonetin olduğu parçayı degistirdim. Biraz pahalı oldu 1800 ₺ odedim. Büyük ihtimalle sizin makinede de aynı sorun var. Yine de servise götürüp tam sorunu onlar söylerler.

Discovery cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

• Forum Editörü
3 saat önce, Hidayet Tayar yazdı:

Bir de manüel olarak netlemw yaptığınızda netlik sağlanıyor mu? Benim makine 30 mm nin altında manuel netlemede bile flu gösteriyordu.

Hidayet bey,

Manuel netlemeyi bakaçtan (vizörden) bakarak yapıyorsunuz değil mi?

Canlı önizleme (Live view) modunda manuel netleme yaparsanız bulanık çıkma olasılığı yoktur (siz doğru şekilde netlediyseniz tabi).

Eğer bakaçtan bakarak netleye çalışıyorsanız ve makinenizde ve/veya lensinizde kalibrasyon problemi varsa bulanık çıkar. 

Çünkü kalibrasyon sorunu aynanın altındaki AF aynasından başlayan ve AF algılayıcısına kadar giden bir dizi mekanizmanın yani AF sisteminin kaçıklığıdır. Buradaki mikron boyutunda olan fiziksel kaçıklıktan kaynaklanan nedenle makineniz netledim zanneder, siz de bakaçtan öyle görürsünüz, ama gerçekte netleme öne veya arkaya olacak şekilde kaçıktır.

Canlı ön izleme modunda ayna kalkık olacağından dolayısıyla AF aynası da kalkıktır. Manuel netlerken LCD ekranda gördüğünüz görüntü sensörün göreceği görüntüdür.

Saygılar. 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Makineyi zaten kullaniyordum dediğim gibi kuzen dusurdukten sonra bu sorun olmustu. Vizorden ve canlı ön izleme sen de görüntü flu oluyordu. 30mm nin altında otofokus çalışmıyordu. Manuel yapınca da aynı sorun devam ediyordu. Çektiğim fotoğraflari incelemeye başladım. 15-20 metre gibi mesafelerden sonra manuel netledigim halde hâla flu çıkıyordu. Sonra servise gönderdim.

Discovery cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Cevapları iz için ayrı ayrı teşekkür ederim manuel Netleme sorun yok hatta LCD ekranda kendi otomatik netliyor vizorden bakarak yarım tuşla otomatik netledeigimde netliyemiyor makinayı sirkecide  özgür fotoğrafçılığa bıraktım bakalım. Hayırlısı umarım ciddi bir sorun çıkmaz 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

• 1 yıl sonra...
  • 3 hafta sonra...

Efendim merhabalar. Kurum olarak kullandığımız D850 makinemizde de aynı sorunu yaşamaktayız. Kullandığımız 28-300 lenste 40 mm’nin altında AF-S modda iken dış mekan çekimde makine hiç netleme yapmıyor, çekim gerçekleşmiyor. İç mekanda ise böyle bir problem yaşamıyoruz. Dış mekan çekiminde AF-S Öncelik Seçim menüsünden ‘Bırak’ komutunu seçtiğimizde ise geniş açıda direkt çekim yapıyor lakin vizör de hiç netlik noktası görünmüyor.

Cihazı servise gönderdiğimizde bayonet te hafif bir eğrilik olduğunu, arızanın giderildiğini söyleyip cihazı gönderdiler. Lakin yaptığımız denemelerde yine AF-S modda 40 mm altında netleme yapmıyor.

Sebahattin Bey’in kalibrasyonla ilgi yazdığı makaleyi zevkle okudum. Yaşadığımız problemin kalibrasyonla ilgili olup olmadığına karar veremedim. Çünkü farklı zoom lenslerle yaptığımız denemelerde aynı sorunu yaşadık.

Lafı biraz uzattım affınıza sığınarak. Eğer problemle ilgili yapabileceğimiz bir şey varsa yardımlarınızı bekliyorum. Yoksa tekrar servise gönderip aynı süreci yaşayacağız gibi görünüyor.

İlginiz teşekkür eder iyi çalışmalar dilerim

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

• Forum Editörü

@Tunahan Ulupınar bey,

Bence kamerayı tekrar (ama bu sefer yetkili ve kaliteli bir servise, mümkünse Karfu Karacasulu) servise gönderme süreci yaşayacaksınız gibi. Yaşadığınız problem kalibrasyonla düzelecek cinsten değil.

Kamerayı nerden almıştınız?

Saygılar.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

• 2 hafta sonra...
On 01.05.2018 at 09:48, Sebahattin Demir yazdı:

@Tunahan Ulupınar bey,

Bence kamerayı tekrar (ama bu sefer yetkili ve kaliteli bir servise, mümkünse Karfu Karacasulu) servise gönderme süreci yaşayacaksınız gibi. Yaşadığınız problem kalibrasyonla düzelecek cinsten değil.

Kamerayı nerden almıştınız?

Saygılar.

Sebahattin Bey cevabınız için teşekkür ederim. Cihaz ihale yoluyla alınmıştı. Yetkili servis garantili cihaz. Bir süredir izindeydim sorunla ilgili gelişmelerden haberdar değilim. Sonuca ulaştığımızda bilgilendirme amaçlı tekrar paylaşım yaparım. İlginize teşekkür eder iyi çalışmalar dilerim. 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

• 3 hafta sonra...

Nikon d810 Fotoğraf makinemi bu akşam son sürüm yazılıma güncelledim. Fakat Sigma 105 mm f.2,8 macro lensim auto netleme yapmaz oldu ve bu lens takılıyken APS-C ve APS-S menüsü yanıp sönüyor. Nokta sayısı seçiciye bastığım da da tüm menü yanıp sönüyor. Tamron 24 70 f.2.8 herhangi bir sorun yok sadece sigma da yaptı. Düzeltme durumu nedir.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

• Forum Editörü

@Atanur Sevim bey,

D810 kameranızı kapatın, pilini çıkarın, birkaç dakika bekleyin ve tekrar takın.

Kamerayı açın sigma lensi tekrar deneyin.

Sonucu bizimle paylaşın.

Bu işlem size garip gelebilir ama denemekte fayda olabilir.

Saygılar.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

• Forum Editörü

@Atanur Sevim bey,

Bundan pek umutlu değilim ama L ile başlayan bir güncelleme daha vardır Lensler ile ilgili, "Dağılma kontrolü verileri" adıyla geçer. Onu güncellediniz mi, güncellemediyseniz bu adresten onu da güncelleyin.

Bu şekilde de olmazsa objektifinize firmware güncellemesi yapılması gerekecektir. Sigma bu haliyle D810'un yeni yazılımıyla uyumsuz demektir.

Saygılar. 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Merhabalar. lensimi kullanabilmek için önceki sürüme dönmek istiyorum. nikon d810 firmware c:1.12 ve L:2.15 lazım. Bendekileri silmişim. Sitesinde de eski sürümü bulamadım. Elinde olanlar yardımcı olabilir mi.

Şimdiden teşekkürler.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

• Forum Editörü
Merhabalar. lensimi kullanabilmek için önceki sürüme dönmek istiyorum. nikon d810 firmware c:1.12 ve L:2.15 lazım. Bendekileri silmişim. Sitesinde de eski sürümü bulamadım. Elinde olanlar yardımcı olabilir mi.
Şimdiden teşekkürler.
Bunun yerine Sigma objektifi güncelletmek daha mantıklı olmaz mıydı? Yaşadığınız yeri bilmiyorum ama bu işlem bir servis için çok basit aslında. Yerinizde olsam bunu yapardım.

Saygılar.
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

14 dakika önce, Sebahattin Demir yazdı:

Bunun yerine Sigma objektifi güncelletmek daha mantıklı olmaz mıydı? Yaşadığınız yeri bilmiyorum ama bu işlem bir servis için çok basit aslında. Yerinizde olsam bunu yapardım.

Saygılar.

Merhabalar. Samsunda yaşıyorum. Lensi farklı nikon makinelerde denedim sorunsuz çalışıyor. Yani lenste bir sorun yok. Nikona yazmıştım benim gibi birçok bu tarz bildirimler olmuş. Yeni düzeltilmiş sürüm çıkana kadar onlarda bir önceki sürüme dönün dediler.Yakında düzeltilecek dendi. Fakat benim perşembe günü çekimim var ve bu lensi kullanacaktım. İlginiz için de ayrıca teşekkürler..

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sende sohbete katıl

Önce yorumunu yaz sonra üye ol. Eğer bir hesabınız varsa, hesabınızla göndermek için şimdi oturum açın

Misafir
Bu konuyu yanıtla

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Biçimlendirmeyi Temizle

Only 75 emoji are allowed.

×   Eklediğiniz Link Otomatik Olarak Embed Çevrilmiştir..   Sadece yazı link haline çevir

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editörü Temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Kullanım Şartları Gizlilik Politikası Bu web sitesini daha iyi hale getirmeye yardımcı olmak için cihazınıza çerezler yerleştirdik. Çerez ayarlarınızı değiştirebilirsiniz, aksi takdirde devam etmek için tamam olduğunuzu varsayacağız.