İçeriğe git

Nikon d3200 videoda koyu renk sorunu

Turgut Rustem

Recommended Posts

Merhaba. D3200 makinemde koyu renk sorunu yaşıyorum. Örnek veriyim. Misal, koyu siyah renkte olan objeni videoya kaydederken, reelde olduğu gibi objeni siyah göstermiyor. Yani, koyu siyah olan bir şeyi, açık siyah gibi kaydediyor. Renkleri olduğu gibi kaydetmesini nasıl ayarlayabilirim? lens 18-55

Not; örnek video atamıyorum, umarım yazdığımdan ne demek istediğimi anlamışsınızdır.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

tam sorunu anlamadım. açıklama için soruyorum; video için çekim modunuz nedir? önden manuel modda enstantane 1/100 olacak şekilde ayarlayıp istediğiniz rengi fotoğraf olarak alıp ( yani f değerini ve iso seviyesini uygun değerlere getirip) gene manuel modda iken videoya geçip dener misiniz?

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

35 dakika önce, neehot yazdı:

tam sorunu anlamadım. açıklama için soruyorum; video için çekim modunuz nedir? önden manuel modda enstantane 1/100 olacak şekilde ayarlayıp istediğiniz rengi fotoğraf olarak alıp ( yani f değerini ve iso seviyesini uygun değerlere getirip) gene manuel modda iken videoya geçip dener misiniz?

Öyle yaptım ama, M modu sadece karanlık olarak görünüyor. S modunda fotoğraf ve video çektim 1/100 f4.5 ayarlarında, aralarında renk açısından çok fark var.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

18 dakika önce, neehot yazdı:

peki m modunda iso kaçta? 2000 gibi değerler videoda uygun olabilir.

iso 1600 değerinde, iso fazla olduğunda gürültü oluşuyor. S modunda 1/100 ve f4.5 değerlerinde güzel video kaydediyorum. Ama objenin rengini olduğu gibi kameraya yansıtmıyor. Misal, koyu siyah renkte telefonu videoya çekiyorsam, telefon açık siyah renkte yansıyor kameraya. Sorunum bu.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sende sohbete katıl

Önce yorumunu yaz sonra üye ol. Eğer bir hesabınız varsa, hesabınızla göndermek için şimdi oturum açın

Misafir
Bu konuyu yanıtla

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Biçimlendirmeyi Temizle

Only 75 emoji are allowed.

×   Eklediğiniz Link Otomatik Olarak Embed Çevrilmiştir..   Sadece yazı link haline çevir

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editörü Temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Kullanım Şartları Gizlilik Politikası Bu web sitesini daha iyi hale getirmeye yardımcı olmak için cihazınıza çerezler yerleştirdik. Çerez ayarlarınızı değiştirebilirsiniz, aksi takdirde devam etmek için tamam olduğunuzu varsayacağız.