İçeriğe git

Analogtan dijitale.. hangi makina.. multiple exposure (double exposure) hk.

Recommended Posts

merhaba, ben analog eos300X kullanıyorum, dijitale ve de nikona geçmeye karar verdim.

multiple exposure özelliği hangi makinalarda var? araştırdım ancak bulamadım.. 

yardımcı olursanız sevinirim..

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Multiple exposure özelliğini ne için arıyorsunuz? Dijital ortamda time lapse şeklinde çekip uygun programda birleştirebilirsiniz. Welcome to the digital world. Bu sebebten dijitalde multiple exposure yok. Photoshop herşeyi halleder . Hangi digital makineyi düşünüyor sunuz?

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

siyah&beyaz fotoğraflar çektiğim için açıkcası analog kullanmak masraflı artık (film+banyo+baskı..)

dslr almayı bu yüzden istiyorum.

kullandığım analog makina bir çok dslr makinanın yaptığı özelliklere sahip (dslr makinalarda multiple exposure yok ise fazlası bile varmış.. :P ) (video çekimi hariç :) )

.

aynı karede bir objeyi bir çok kez görüntülemek hoşuma gidiyor. fotoğraf üzerinde oynama yapacaksam bunu makina üzerinde yapmalıyım.

photoshop mu?.. hımm... ne bileyim fotoğraf orjinalliğini yitirince anlamlı gelmiyor pek.. yamuk yumuk bile çeksem olduğu gibi kalmalı.. 

yanlış anlaşılmasın lütfen photoshop kullanlara bir lafım yok.. ;)

.

yıllardır olaki dslr alırsam d90 vardı aslında kafamda.. 

ve yine olaki video çekersem d90 ın otm netleme yapmadığını öğrendim yakın zamanda..

d90 çok mu eskidi artık bilemiyorum, makalelerde d7000 öneriliyor d90 yerine..

d7000 de eskide kaldı ise d7100 bir üst modeli mi oluyor? 

duvara poster de yaptırmayacağım için pikselin fazla olmasına gerek yok..

.

kısaca d90, d7000 ya da d7100 arasındayım..

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

22 saat önce, portallll yazdı:

siyah&beyaz fotoğraflar çektiğim için açıkcası analog kullanmak masraflı artık (film+banyo+baskı..)

dslr almayı bu yüzden istiyorum.

kullandığım analog makina bir çok dslr makinanın yaptığı özelliklere sahip (dslr makinalarda multiple exposure yok ise fazlası bile varmış.. :P ) (video çekimi hariç :) )

.

aynı karede bir objeyi bir çok kez görüntülemek hoşuma gidiyor. fotoğraf üzerinde oynama yapacaksam bunu makina üzerinde yapmalıyım.

photoshop mu?.. hımm... ne bileyim fotoğraf orjinalliğini yitirince anlamlı gelmiyor pek.. yamuk yumuk bile çeksem olduğu gibi kalmalı.. 

yanlış anlaşılmasın lütfen photoshop kullanlara bir lafım yok.. ;)

.

yıllardır olaki dslr alırsam d90 vardı aslında kafamda.. 

ve yine olaki video çekersem d90 ın otm netleme yapmadığını öğrendim yakın zamanda..

d90 çok mu eskidi artık bilemiyorum, makalelerde d7000 öneriliyor d90 yerine..

d7000 de eskide kaldı ise d7100 bir üst modeli mi oluyor? 

duvara poster de yaptırmayacağım için pikselin fazla olmasına gerek yok..

.

kısaca d90, d7000 ya da d7100 arasındayım..

aslında düşünecek olursak multiple exposure yaparak zaten siz de olduğu gibi bir fotoğraf çekmemiş oluyorsunuz. eski yöntem photoshop diyelim. daha eski makinelerde karanlık oda da bu tekniği yapıyorlardı. ama illa ben aynı deklanşör tuşunda halletmek istiyorum diyorsanız uzun pozlama ve flaş veya ışıkla boyama teknikleri ile istediğinizi yapabilirsiniz. yamuk fotoğraflara dokunmazsınız :) video çekmek istiyorsanız sanırım d3400 tam da bu iş için tasarlanmış, en azından öyle reklam yapıyorlar. 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hoşgeldiniz öncelikle

Nikon'un belirli üst modellerinde ve yıl olarak çok eski olmayan modellerin bir çoğunda istediğiniz özelliği bulabilirsiniz. 

Dijital ortamda makinalar bunu aslında photoshop gibi yazılımla yapıyor diyebiliriz. Size çektirdiği 2 adet fotoğraf makina menüsü üzerinden seçerek üst üste pasta yapıyor..

Buna "Image Overlay" diyoruz 

IMG_1747.JPG

IMG_1748.JPG

Gibi bir Menüdür.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hoşbuldum..

.

image overlay şimdi az biraz araştırdımda dediğiniz gibi sadece 2 görüntüyü birbirleri ile birleştiriyor, fazlası olmuyor..

peki o pasta yapılmış fotoğrafı "image 1" olarak görüp, tekrar "image 2" ile pasta yapılabiliyor mu?

mesela bir masanın 4 kenarında tek bir vatandaş iskambil oynuyor..

Paint terk biri olarak photoshop çok uzak geliyor bana.. :mellow:

tam bu texti yollarken google da bişey buldum..

https://www.cnet.com/how-to/how-to-make-double-exposures-with-your-dslr/

vatandaş burda D800 ile yapabildiğini söylüyor..

Türkiye'deki modellerinde mi yok acaba.. böyle bir şey olabilir mi?

bir de google görsellerde aşağıdaki görüntüyü buldum.

nikon dslr screen'inde multiple exposure gözüküyor, ama hangi modeli bilemiyorum.. sayfayı ziyaret et dediğimde arapça bi sayfa çıkıyor..:wacko:

multiple exposure 2.jpg

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hoşbuldum..

.

image overlay şimdi az biraz araştırdımda dediğiniz gibi sadece 2 görüntüyü birbirleri ile birleştiriyor, fazlası olmuyor..

peki o pasta yapılmış fotoğrafı "image 1" olarak görüp, tekrar "image 2" ile pasta yapılabiliyor mu?

mesela bir masanın 4 kenarında tek bir vatandaş iskambil oynuyor..

Paint terk biri olarak photoshop çok uzak geliyor bana.. :mellow:

tam bu texti yollarken google da bişey buldum..

https://www.cnet.com/how-to/how-to-make-double-exposures-with-your-dslr/

vatandaş burda D800 ile yapabildiğini söylüyor..

Türkiye'deki modellerinde mi yok acaba.. böyle bir şey olabilir mi?

bir de google görsellerde aşağıdaki görüntüyü buldum.

nikon dslr screen'inde multiple exposure gözüküyor, ama hangi modeli bilemiyorum.. sayfayı ziyaret et dediğimde arapça bi sayfa çıkıyor..:wacko:

58adcf7ef3fe4_multipleexposure2.jpg.60970bae2f42db8470d65a573365dbe5.jpg

İnanın photoshopta bu dediğiniz masa çevresinde iskambil oynayan tek 4 kişi mizanseni neredeyse tek tuşla yapılıyor. Makineden yapmak daha verimsiz.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Evet size bahsettiğim gibi üst seviye ve son modellerde overlay ile beraber direk olarak multiple 'de mevcut.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sende sohbete katıl

Önce yorumunu yaz sonra üye ol. Eğer bir hesabınız varsa, hesabınızla göndermek için şimdi oturum açın

Misafir
Bu konuyu yanıtla

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Biçimlendirmeyi Temizle

Only 75 emoji are allowed.

×   Eklediğiniz Link Otomatik Olarak Embed Çevrilmiştir..   Sadece yazı link haline çevir

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editörü Temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Kullanım Şartları Gizlilik Politikası Bu web sitesini daha iyi hale getirmeye yardımcı olmak için cihazınıza çerezler yerleştirdik. Çerez ayarlarınızı değiştirebilirsiniz, aksi takdirde devam etmek için tamam olduğunuzu varsayacağız.