İçeriğe git

Kuş resmi için ve makro çekim için lens önerisi

Lutfi Kaya

Recommended Posts

Lens fiyatları çok arttı. 2.el titreşim engelleyicili 70-300 (tamron,Nikon) bakabilirsin. Ya da şöyle mi yapsak, yüksek mm bir objektif şart. Yüksek mm olunca titreşim engelleme şart. Siz piyasaya bakın bütçeniz doğrultusunda , bulduğunuzu bize sorun biz yorum yapalım. Bu arada kuş fotoğrafını nerede çekeceksiniz ve kuşa ne kadar yakınlaşabileceksiniz? Mm seçiminde önemli faktör.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Resmi çevremde bulunam doğal alan ve köyde çekeceğim tamronları herkes övüypr resim çekerken fazla yaklaşabilirmiyim o şüpheli uzak çekim yapmalıyım ama lens konusunda tercübem fazla yok sanırım bana 1 adet  yakından böcek çiçek çekmek için 1 adet de uzakdan kuş çekimi için lazım

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Lütfi Bey
Tamron un VC li olan 70-300mm lensi yenidir
arkadaşın kast ettiği de odur
o rakamlara gayet yeterli bir lenstir
Nikon ile Tamron arasında kalsam Tamronu tercih ederdim
aslında bu aralıkta ki  70 300 ne kuş a tam yeter nede börtü böceklere..
ne bir yeterli tele kendisi nede bir yeterli macrodur.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Nikon 70-300 VR kullandım
Tamron 70-300 VC kullanMAdım 
fakat okuduğum yorumlarda Tamronun daha kaliteli olduğunu yazmış kullanıcılar
Nikon 70-300 VR ye gelirsek benim için mükemmel bir lens değil..
piyasası 800 1000tl gibi
ben o rakamlara Tamronu tercih ederdim

ben nikon u sevmedim renkler güzel hız da kendine göre yeterli gibi
fakat keskinlik iyi değil
+
200mm den sonra softlaşıyor görüntü

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

1,5 sene önce sorduğumda 0 5 yıl garantilisi
1050tl di :/
1500 1600tl çok para 
o kadar edeceğini düşünmüyorum
2.el 800 1000 arası bulunursa alınabilir
nikon 70 300 ler 800 1000 arasına bulunabiliyor 
arasında tercih edebilirsiniz

Fotoğraf tecrübeniz ve beklentiniz ne durumda bilemiyorum
rakamlar yüksek geliyorsa

Tamron 70 300 Di 1/2 macro
yada
sigma 70 300 apo 1/2 macro 

almak acaba mantıklı mı ? :/

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

dediğim gibi lens fiyatları 2.elde de olsa çok arttı. siz daha önce hiç bu tarz fotoğraflar çekmiş miydiniz? makine bilginiz, kompozisyon bilginiz, iso-enstantane-diyafram ilişkisi bilginiz ne durumda? yanlış anlamayın bunları soruyorum çünkü ne bildiğinizi bilmediğimden size fazla para harcatmadan lens önerisi yapamıyorum.bu arada elinizde ne lensler var?  eğer temelden başladıysanız 55-200mm vr bile önerebilirim veya 55-300mm :) ucuz bir lens. önden bu lensi alıp bolca fotoğraf çekerek neye ihtiyacınız olduğunu kendiniz belirleyebilirsiniz. lensi 2.el alıp sonra hemen hemen aynı fiyata tekrar satabilirsiniz kaybınız olmaz, o zaman daha iyi bir lens için hem bütçeniz de artar para biriktirmiş olursunuz belki. tabi bu durumda eğer vr olmayan bir lens alacaksanız muhakkak tripod ve kablolu ya da kablosuz uzaktan kumanda da alın. başka lenslerde de işe yarar. kuşu çekmek için bütçesiz hangi lens derseniz gene bir sürü faktörler devreye giriyor, ne kadar yakınlaşabiliyor sunuz? sanırım sigma 150-600mm lensi ile yem olmadan  aslan fotoğrafı bile çekersiniz ve kuşlar için de ideal olur. son olarak internette gördüğünüz kuş fotoğraflarına kanıp ben neden öyle çekemiyorum demeyin çünkü makine+lens+photoshop+sabır+o güzel kuşların olduğu ortamda bulunmak. gibi etmenler devreye giriyor ve sinir bozucu oluyor. 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Arkadaşlar selamlar. 

Sigma 70-300 Apo Macro Dg ve türevi Tamron 70-300 Di VC'siz, Nikon 70-300 VR'siz, Canon 703/300 ve 75-300 IS'siz yani titreşim önleyici olmayan lensleri almak çok mantıklı değil. yukarda bahsini ettiğim lensler 2. elde 300-500 TL fiyat aralığında değişen lensler. Fiyat olarak uygun ancak optik kalite olarak ve özellikle titreşim önleyici özelliği olmadığından dolayı 100mm üzeri odak uzaklıklarında elde çekimde kullanımı çok kolay olmayan lensler. 

Naçizane tavsiyem eğer alınacaksa titreşim önleyici özelliği olan bir lens almak şart. Nikon versiyonu kullanmadım ama Tamron 70-300 VC Canon 70D ile kullandım. gayet başarılı bir lenstir. optik olarak ve titreşim önleyici olarak başarılıdır. 2. el fiyatı 800-1000 TL civarıdır. "0" fiyatı 1500-1600 TL civarıdır sanırım. farklı bir forumda Nikon 70-300 VR'yi D610'da kullanan bir arkadaşın çektiği fotoğraflar gayet keskin ve güzeldi. Ancak buna sensörün de katkısı olmuş olabilir. Nikon 70-300 VR'de iyi bir seçenek olabilir. 

Bir de hem kuş hem börtü böcük için aynı lensi kullanmak mümkün değil. Sigma 70-300 Apo macro dg ve diğer lenslerin üzerinde Macro yazar ama o sadece görüntüye normal tele lenslerden biraz daha fazla yaklaşabildiğin içindir. yoksa büyütme oranı 1:1 değil yani orijinal makro lens büyütme özelliğinde değildir. benim bildiğim 1:2 idi yani normal makro lensin yarısı kadar büyütme oranına sahipti. 1:1 derken 1cm olarak gördüğünüz bir böcüğün sensör üzerine 1 cm olarak görüntüsünün yansıması anlamına geliyor. yani siz Sigma 70-300 ile 1 cm bir böcek çekseniz sizin snesörünüze 0.5 cm olarak yansıyacak ve tam makro verimi alamamış olacaksınız. 

naçizane tavsiyem tele için tele (Tamron 70-300 VC yada Nikon 70-300 VR), sonra makro için bütçe ayarlayıp Sigma 105mm f2.8 OS titreşim önleyicili yada Tamron 90mm f2.8 VC'dir. Nikonun makro lensi çok başarılı ama fiyat olarak hem sigmadan hemde tamrondan pahalıdır. makro lenslerin her markada optik kalitesi iyi olduğundan dolayı fiyat farkına değecek bir imaj kalite farkı olmadığını düşünüyorum. bence çok acele etmeyin. eğer tele lens öncelikse tele lens alıp iyice kullanmaya alışın ve tüm detaylarını öğrenip ekipmanı isteklerinize göre coşturun, o arada makro lens için para biriktirmiş olursunuz ve makro deneyimlerinize o zaman başlarsınız. tek lensle her şeyi çekeyim derseniz hepsi yarım kalır. önceliklerinizi belirleyip ona göre hareket edin derim naçizane. sürç-i lisan ettimse affola. güzel ve bol fotoğraflı günler dilerim.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

6 saat önce, neehot yazdı:

dediğim gibi lens fiyatları 2.elde de olsa çok arttı. siz daha önce hiç bu tarz fotoğraflar çekmiş miydiniz? makine bilginiz, kompozisyon bilginiz, iso-enstantane-diyafram ilişkisi bilginiz ne durumda? yanlış anlamayın bunları soruyorum çünkü ne bildiğinizi bilmediğimden size fazla para harcatmadan lens önerisi yapamıyorum.bu arada elinizde ne lensler var?  eğer temelden başladıysanız 55-200mm vr bile önerebilirim veya 55-300mm :) ucuz bir lens. önden bu lensi alıp bolca fotoğraf çekerek neye ihtiyacınız olduğunu kendiniz belirleyebilirsiniz. lensi 2.el alıp sonra hemen hemen aynı fiyata tekrar satabilirsiniz kaybınız olmaz, o zaman daha iyi bir lens için hem bütçeniz de artar para biriktirmiş olursunuz belki. tabi bu durumda eğer vr olmayan bir lens alacaksanız muhakkak tripod ve kablolu ya da kablosuz uzaktan kumanda da alın. başka lenslerde de işe yarar. kuşu çekmek için bütçesiz hangi lens derseniz gene bir sürü faktörler devreye giriyor, ne kadar yakınlaşabiliyor sunuz? sanırım sigma 150-600mm lensi ile yem olmadan  aslan fotoğrafı bile çekersiniz ve kuşlar için de ideal olur. son olarak internette gördüğünüz kuş fotoğraflarına kanıp ben neden öyle çekemiyorum demeyin çünkü makine+lens+photoshop+sabır+o güzel kuşların olduğu ortamda bulunmak. gibi etmenler devreye giriyor ve sinir bozucu oluyor. 

3 saat önce, hüseyin özdemir yazdı:

Arkadaşlar selamlar. 

Sigma 70-300 Apo Macro Dg ve türevi Tamron 70-300 Di VC'siz, Nikon 70-300 VR'siz, Canon 703/300 ve 75-300 IS'siz yani titreşim önleyici olmayan lensleri almak çok mantıklı değil. yukarda bahsini ettiğim lensler 2. elde 300-500 TL fiyat aralığında değişen lensler. Fiyat olarak uygun ancak optik kalite olarak ve özellikle titreşim önleyici özelliği olmadığından dolayı 100mm üzeri odak uzaklıklarında elde çekimde kullanımı çok kolay olmayan lensler. 

Naçizane tavsiyem eğer alınacaksa titreşim önleyici özelliği olan bir lens almak şart. Nikon versiyonu kullanmadım ama Tamron 70-300 VC Canon 70D ile kullandım. gayet başarılı bir lenstir. optik olarak ve titreşim önleyici olarak başarılıdır. 2. el fiyatı 800-1000 TL civarıdır. "0" fiyatı 1500-1600 TL civarıdır sanırım. farklı bir forumda Nikon 70-300 VR'yi D610'da kullanan bir arkadaşın çektiği fotoğraflar gayet keskin ve güzeldi. Ancak buna sensörün de katkısı olmuş olabilir. Nikon 70-300 VR'de iyi bir seçenek olabilir. 

Bir de hem kuş hem börtü böcük için aynı lensi kullanmak mümkün değil. Sigma 70-300 Apo macro dg ve diğer lenslerin üzerinde Macro yazar ama o sadece görüntüye normal tele lenslerden biraz daha fazla yaklaşabildiğin içindir. yoksa büyütme oranı 1:1 değil yani orijinal makro lens büyütme özelliğinde değildir. benim bildiğim 1:2 idi yani normal makro lensin yarısı kadar büyütme oranına sahipti. 1:1 derken 1cm olarak gördüğünüz bir böcüğün sensör üzerine 1 cm olarak görüntüsünün yansıması anlamına geliyor. yani siz Sigma 70-300 ile 1 cm bir böcek çekseniz sizin snesörünüze 0.5 cm olarak yansıyacak ve tam makro verimi alamamış olacaksınız. 

naçizane tavsiyem tele için tele (Tamron 70-300 VC yada Nikon 70-300 VR), sonra makro için bütçe ayarlayıp Sigma 105mm f2.8 OS titreşim önleyicili yada Tamron 90mm f2.8 VC'dir. Nikonun makro lensi çok başarılı ama fiyat olarak hem sigmadan hemde tamrondan pahalıdır. makro lenslerin her markada optik kalitesi iyi olduğundan dolayı fiyat farkına değecek bir imaj kalite farkı olmadığını düşünüyorum. bence çok acele etmeyin. eğer tele lens öncelikse tele lens alıp iyice kullanmaya alışın ve tüm detaylarını öğrenip ekipmanı isteklerinize göre coşturun, o arada makro lens için para biriktirmiş olursunuz ve makro deneyimlerinize o zaman başlarsınız. tek lensle her şeyi çekeyim derseniz hepsi yarım kalır. önceliklerinizi belirleyip ona göre hareket edin derim naçizane. sürç-i lisan ettimse affola. güzel ve bol fotoğraflı günler dilerim.

neehot ve Hüseyin bey ilginiz için teşekkürler  elimde Nikon AF-S DX Nikkor 55-200mm f/4-5.6G ED VR II Lens var ve memnunum sıkıntım yok kuş börtü böcek çekiminde mesafeden dolayı sıkıntılıyım o nedenle üst modelini almayı düşündüm sanırım Tamron 70-300 VC en uygunu ve onu alacağım fiyatlarda düşme olur mu o düşündürüyor ilerleyen zamanda Hüseyin beyin dediği gibi macro lense yöneleceğim

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

• 2 hafta sonra...
21 saat önce, Lutfi Kaya yazdı:

Sigma 18-300mm F3.5-6.3 DC OS Macro DSLR bu lensi önerirmisiniz

sanırım mm olarak sizin için ideal ancak macro çekim için çok da uygun bir lens değil. macro yazması sadece konuya diğer denk lenslerden biraz daha yaklaşabilmeniz ile alakalı. yani objeyi gene tam kadraj alırsınız ancak gerçek bir macro lens kadar detay vermez.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Merhaba. Ben Tamron 70-300 mm f/4-5.6 Dİ LD Macro lens aldım,yaklaşık 1 senedir,kullanıyorum. Objektifin yanında bir düğme var orayı macro moduna alıp makro ya  yakın bir çekim yapıyorum güzel sonuçlar çıkıyor .Düğmeyi tekrar normal moda getirip uzaktaki bir kuşu v.s çekiyorum sonuç iyi.Sıfır fiyatı şuan 500-550 civarı, yalnız bunda titreşim (VC) Özelliği olmadığından biraz problem oluyor. Tripod gerekiyor;ama makinayı sıkı tutarsanız o başka. Tekrar alma fırsatım olsa bu Objektifin sıfırı 1500-1600 tl olan (VC) titreşim özelliği olanı alırım memnun kalırsınız. Saygılar selamlar.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

• 2 hafta sonra...

On ‎3‎.‎03‎.‎2017 at 22:58, Lutfi Kaya yazdı:

Sanırım Tamron AF 16-300mm f/3.5-6.3 Di II VC PZD Alacağım inşallah hataya düşmem

Tüm forum sakinleri, fotoğraf dostları, herkese merhabalar. @Lutfi Kaya  hocam yeni başlayan olarak benim de size naçizane bir tavsiyem olabilir mi? :) Optik aralık arttıkça keskinlik ve kalite düşmektedir fotoğrafta. Nikonun prensibi olarak da hafızalarımızda yer edinmiştir. Nikon serisinde 14-24 mm, 24-70 mm, 70-200 mm, 200-500 mm gibi. Optik aralıklar genelde 3x ve altındadır. Aradaki katsayı farkı. Sonuç olarak 16-300 tabi kullanmadım ama keskinlik isterseniz sizi karşılamayabilir. Sadece kuş için düşünürseniz benim de almakta heves ettiğim, ilgilendiğim "Sigma 150-500mm f/5-6.3 APO DG OS HSM" şu lens var. Makro apayrı bir dünya. Arkadaşların dediği gibi o farklı bir alan ve onun için farklı bir lens almanız gerekir. Tamamiyle şahsi düşüncelerim. Naçizane. Sürç-ü lisan ettiysem affola :) Işığınız bol olsun :)

- Gökalp ARABACI tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

On 18.03.2017 at 18:00, Gökalp ARABACI yazdı:

Tüm forum sakinleri, fotoğraf dostları, herkese merhabalar. @Lutfi Kaya  hocam yeni başlayan olarak benim de size naçizane bir tavsiyem olabilir mi? :) Optik aralık arttıkça keskinlik ve kalite düşmektedir fotoğrafta. Nikonun prensibi olarak da hafızalarımızda yer edinmiştir. Nikon serisinde 14-24 mm, 24-70 mm, 70-200 mm, 200-500 mm gibi. Optik aralıklar genelde 3x ve altındadır. Aradaki katsayı farkı. Sonuç olarak 16-300 tabi kullanmadım ama keskinlik isterseniz sizi karşılamayabilir. Sadece kuş için düşünürseniz benim de almakta heves ettiğim, ilgilendiğim "Sigma 150-500mm f/5-6.3 APO DG OS HSM" şu lens var. Makro apayrı bir dünya. Arkadaşların dediği gibi o farklı bir alan ve onun için farklı bir lens almanız gerekir. Tamamiyle şahsi düşüncelerim. Naçizane. Sürç-ü lisan ettiysem affola :) Işığınız bol olsun :)

Teşekkürler Değerlendireceğim

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sende sohbete katıl

Önce yorumunu yaz sonra üye ol. Eğer bir hesabınız varsa, hesabınızla göndermek için şimdi oturum açın

Misafir
Bu konuyu yanıtla

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Biçimlendirmeyi Temizle

Only 75 emoji are allowed.

×   Eklediğiniz Link Otomatik Olarak Embed Çevrilmiştir..   Sadece yazı link haline çevir

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editörü Temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Kullanım Şartları Gizlilik Politikası Bu web sitesini daha iyi hale getirmeye yardımcı olmak için cihazınıza çerezler yerleştirdik. Çerez ayarlarınızı değiştirebilirsiniz, aksi takdirde devam etmek için tamam olduğunuzu varsayacağız.