İçeriğe git

Nikon d3300 pc bağlantı sorunu

Recommended Posts

Merhabalar değerli arkadaşlar.

Program konusunda desteğinize ve tavsiyenize ihtiyacım var, yönlendirme yapabilirseniz çok sevinirim.

Nikon D3300 kullanıyorum ve 'Capture One 10' türevi bir program ile makinemi PC üzerinden kontrol etmek istemekteyim. Lakin çok sayıda programı denemiş olmama rağmen hiç birinden randıman alamadım.

Genel tavsiyelerin başında gelen 'digiCamControl' programı derdime derman olamamakta, çünkü 'lifeview' modunda görüntü yakınlaştırma yapılamıyor.

Özellikle D3300 için önerebileceğiniz ve iso, enstantane, diyafram, odaklama gibi detaylara hakim olabilecek bir program biliyormusunuz acaba?

Sevgi ve saygı ile...

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Merhaba @Behlül Cüneyt

Aslında söyledikleriniz gibi bir çok program var Nikon'un kendisinede ait olduğu Camera Control Pro 2 olarak bir program var ve bunun yanında bunu yapan bir çok program mevcut.

Ancak bu aşamada sizin nasıl ve ne tarz bir yaklaşım istemenizdir önemli olan aslında söylediğiniz program çokta başarısız değiller.

On 04.03.2017 at 01:46, Behlül Cüneyt yazdı:

'lifeview' modunda görüntü yakınlaştırma yapılamıyor.

Dediğiniz kısmı pek anlamadım ben live view modunda yaklaştırma derken böyle birşeyi dijital zoom olarak mı söylediniz yani görüntü içinde zoom yapmak mı ? yoksa diğer türlü makina üzerinden SLR de zoom in veya out yapmanız imkansız lens üzerinden fiziksel müdehale hariç

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Merhabalar Kemal Bey

Öncelikle desteğiniz için teşekkür ederim.

Haklısınız, sorunumu biraz daha detaylandırmam gerekirdi.

Nikon D3300 makine kullanıyorum.

İhtiyacım olan programda aradığım nitelikler; focus stacking için belirlediğim odak aralıklarında otomatik çekim yapabilmeli, program lifeview modunda iken objeyi yakınlaştırtabilmeli, iso/diyafram/enstantane ayarlarına olanak verebilmeli.

Denediğim programlar arasında bu özelliklere en yakın olanı DigiCamControl idi, istediğim tüm ayarlamaları yapabiliyor ve gerekli odak aralıklarında çekim yapabiliyorum, lakin bu programda da lifeview modunda iken ekrana gelen görüntüyü yakınlaştırıp hassas odaklama yapamadım. En azından D3300 makineyi bu özellik desteklemiyor.

Çekimini yaptığım ürünler tekstil grubunda ve kumaş dokusu üzerindeki iplik tüylerini yakalayabileceğim netlikte odaklama için yazılım arayışım mevcut. 

Ve tekrar teşekkürler...

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

• Forum Editörü

@Behlül Cüneyt bey,

Belirttiğiniz özelliklerin hepsini kapsayan ve benim de kullandığım bir uygulama var; Helicon Remote ve Helicon Focus.

Buradan detaylarına göz atabilirsiniz.

Yalnız bildiğim kadarıyla Nikon D3XXX serisine desteği yoktu, emin değilim.

Evet şimdi kontrol ettim, tahminim doğruymuş. Destek yokmuş.

Screen Shot 2017-03-10 at 08.48.21.png

O nedenle önerimi geri çekiyorum.

Saygılar.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Paylaşım için teşekkür ederim Sebahattin Bey, 

D3300 nasıl bir modelse Nikon yazılımı dahi bu modeli desteklemiyor. :)

Çözüm arayışlarım devam etmekte, nihai sonuca ulaştığımda diğer D3xxx serisi kullanıcılara destek olabilmek için buradan bilgi aktaracağım.

Saygılarımla.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sende sohbete katıl

Önce yorumunu yaz sonra üye ol. Eğer bir hesabınız varsa, hesabınızla göndermek için şimdi oturum açın

Misafir
Bu konuyu yanıtla

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Biçimlendirmeyi Temizle

Only 75 emoji are allowed.

×   Eklediğiniz Link Otomatik Olarak Embed Çevrilmiştir..   Sadece yazı link haline çevir

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editörü Temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Kullanım Şartları Gizlilik Politikası Bu web sitesini daha iyi hale getirmeye yardımcı olmak için cihazınıza çerezler yerleştirdik. Çerez ayarlarınızı değiştirebilirsiniz, aksi takdirde devam etmek için tamam olduğunuzu varsayacağız.