İçeriğe git

Cc 2015 free transform hatası


Murat Günar

Recommended Posts

Merhaba ;

 

Maskeleme yapmak istiyorum fakat yeni döküman oluşturduktan sonra maskeleme yapmak istediğim fotoğrafı yeni dökümana yapıştırdığımda ctrl+t ile boyutlandıramıyorum. Yeni dökümanda gözüken alanın dışında kalan yerler ne yaparsan yapayım dökümana gelmiyor . Ekran görüntülerini attım bu konuda bilgisi olan var mı? Şimdiden teşekkürler

1 copy.jpg

2 copy.jpg

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Şimdi hatalı kısım aşağıdaki kısım yani dimi beyaz canvas olan yere oturtamıyorsunuz ? öncelikle dikkat ettim açtığınız çalışması sayfası neden RGB degilde green/8 olarak açtınız bilerek mi yaptınız bunu ? sadece yeşil tabaka üzerinde bir çalışmamı yapıyorsunuz üstteki W / H ölçüleri %92 gibi değerde onlara dikkat edin. 

 

 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Açtığım çalışma sayfası RGB. Sanırım ben anlatamadım durumu. Şöyle izah edeyim. Yeni bir çalışma sayfası açıyorum ve çalışma yapmak istediğim fotoğrafı buraya yapıştırınca 1. ekran görüntüsündeki durum oluşuyor. Sonra free transform ile küçültmek istediğimde ilk yapıştırdığım andaki görüntü neyse sadece o küçülüyor yeni çalışma sayfasının dışında kalan, fotoğrafa ait diğer yerler küçültme yaptığımda yeni çalışma sayfasının içine gelmiyor. Normalde küçültme yaptığımda alan dışında kalan fotoğrafında yeni çalışma sayfasına gelmesi gerekiyor

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sanırım yanlış anlamadı isem siz fotoğraf içine atıp küçültme yaptığınızda beyaz kısım neden kalıyor küçülmüyor diyorsanız. Attığınız fotoğraf ayrı bir katman (layer) arkada kalan farklı bir layer background oluyor. o zaten sizin çalışma sayfanız onu freetransform ile küçültemezsiniz canvas size ile küçültmeniz gerekiyor veya background kilidini açarak beyaz alanı küçültebilir bunlara ek olarak crop tool ile fotoğraf kucukttükten sonras boş kalan yerleri crop dışında bırakarak calışma alanını küçültebilirsiniz.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Attığım fotoğrafı küçültmek istiyorum yani backgroundda fotoğrafın tamamı gözüksün istiyorum. Çünkü  fotoğrafın hepsi gözükmüyor bu yüzden free transform ile küçültmeye çalışıyorum. Küçültüncede arka planda boşluklar kalıyor. 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • Forum Editörü

@Murat Günar bey,

 

Photoshop'ta istediğiniz ölçülere uygun boş bir çalışma alanı (canvas) oluşturun.

Ardından "File > Place Embedded" ile kopyalamak istediğiniz görseli seçin ve onaylayın.

Bu işlem size başka bir katmanda istediğiniz dosyayı ilk açtığınız canvas içinde açacaktır.

Daha sonra görselinizi istediğiniz gibi büyütüp/küçülterek canvas'a yerleştirin.

 

Saygılar.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hmm şimdi eksik söylediğiniz yerler var o yüzden konu yanlış anlaşıldı. Siz attığınız fotoğrafın ne oldugunu boyutunu söylemediniz şimdi sizin orjinal fotoğrafınız ile açtığınız çalışma sayfası arasında baya boyut farkı var. bu yüzden attığınzı fotoğraf direk olarak çalışma sayfasına %100 olarak düşüyor ve belirli kısmı gözüküyor.

 

Siz fotoğrafı çalışma sayfasına ilk attığınız anda size otomatik olarak freetransform açık olarak gelecektir o küçültmeyi ozaman yapın. Eğer alttığınız anda enter basıp onaylarsanız fotoğraf crop yapar ve sadece sizin çalışma sayfanıza kalan kısmı kalır. 

 

Kısaca Fotoğrafı içine sürüklediğiniz zaman size direk açılan freetransform kenarlarından tutarak küçültme yapın.

 

Attığınızda fotoğraf çalışma sayfasından büyük olacağı için çalışma sayfasında baya bir zoom out yapın ki fotoğrafın tüm pencerlerini görün.

 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sende sohbete katıl

Önce yorumunu yaz sonra üye ol. Eğer bir hesabınız varsa, hesabınızla göndermek için şimdi oturum açın

Misafir
Bu konuyu yanıtla

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Biçimlendirmeyi Temizle

  Only 75 emoji are allowed.

×   Eklediğiniz Link Otomatik Olarak Embed Çevrilmiştir..   Sadece yazı link haline çevir

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editörü Temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Kullanım Şartları Gizlilik Politikası Bu web sitesini daha iyi hale getirmeye yardımcı olmak için cihazınıza çerezler yerleştirdik. Çerez ayarlarınızı değiştirebilirsiniz, aksi takdirde devam etmek için tamam olduğunuzu varsayacağız.