İçeriğe git

Tamron 24-70 f2.8 vc ile tokina 24-70 f2.8 karşılaştırma

Recommended Posts

D7100 kullanıcısıyım. Ağustos ayı gibi kısmetse baba olacağım. oğlumun fotoğraflarını çekebilmek için 2.8 lens bakıyorum. elimde 50 mm 1.8 var ama maalesef dar kalıyor DX gövde yüzünden. Tamron 24-70 VC  almak gibi bir düşüncem var. Söz konusu lens acaba işimi görür mü? birde tamronlarda pil tüketme sorunu var deniliyor internet ortamında. acaba böyle bir durum söz konusu mu?

Kullanan ve bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olabilirse sevinirim. 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

sorunuza şöyle cevap vereyim:
dış ve iç mekan çekimlerinde ekip olarak gittiğimizde
D750 + D610 + D810 + 24 70 VC tamron kullanıyoruz
harika bir lens olduğunu söyleyebilirim
renkler tonlar keskinlik harika
VC sistemi çok güzel çalışıyor

pil tüketme sorunu bazı serilerinde varmış bunu duydum fakat bizim lensimizde böyle bir durum yok başına gelen bir tanıdığımız oldu 
fokus lastiğinin gevşeme sorunu kronik hepsinde olabiliyor

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

7100 için iç mekan çekimlerinde belki biraz dar kalabilir. onun yerine dx muadili 17-50 sigma bakıyorum bende. ama mesela doğum fotoğrafçıları genelde 50mm 1.2 kullanıyor bu da dx formatta 35mm e denk gelir ki 24-70 kurtarabilir. lens çok güzel bir lens ona diyecek lafım yok. benim de  alacaklar listemde :) . ben bizim ufaklığın fotoğraflarını 35mm ile çektim evde çok da başarılı oldu. biraz mesafe gerekebiliyor ama herhalde 24-70 de sıkıntı olmaz. 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Paylaşımlar için teşekkür ederim. ileride fx makine hayalim var o nedenle dx lense yatırım yapasım gelmiyor bir türlü. almışken ff olsun ileride de kullanayım diyorum. lensin yorumları gayet iyi okuduklarıma göre.sadece bir arkadaş 2.8 yeterli olmayabilir demiş. neticesinde flaşta kullanamıcam. ama gönlüm almaktan yana. alırsam tecrübelerimi paylaşmak isterim 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Daha önce tamron 24-70 f2.8 VC lensi sormuştum arkadaşlara ve sağolsunlar kullananlar tecrübelerini paylaştı. biraz daha araştırma yapınca Tokina 24-70 F2.8 lens de kafama takıldı. acaba hangisini almak daha performans sağlar. Body olarak D7100 de kullanıcam. yorumlar için şimdiden teşekkür ederim

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Tamron 24-70 kullanan bir olarak ben size tamron'u öneririm aslında ikisi arasında uçurum fark var veya bahris olarak bu diyemem Tokina kötülemek istemem ancak tamron bu işte kötü degil hem tarih olarak hemde performans olarak gayet başarılı bir firma.  Tamron'da VC özelliğini yani nikonda VR dediğimiz özellikde +1 olarak öndedir.

Not : Lütfen aynı tarz konular için farklı konu açmayın yine mesajınıza devam edebilirsiniz. ben birleştirdim saygılar...

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Teşekkür ederim Kemal Bey. testlerde keskinlik olarak Tokina daha iyi çıkmış ama dediğiniz gibi VC fark yaratıyor.Tokina gövde olarak bana biraz daha sağlam gibi geldi açıkcası, tamronlarda lastik gevşemesi çok oluyormuş deniyor ama Tokina içinde pek kullanıcı yorumu yok. lensi kullanan birisi olarak tecrübeleriniz benim için önemli. cevap yazan herkese teşekkür ederim.birleştirme için de teşekkürler.acemilikte oluyor malesef :D

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

arkadaşlar sanırım 24-70mm VC ikinci el alıcam yanına birde 70-200 var onuda alayım mı diye düşünüyorum ama VC yok. VC siz kullanım sıkıntı yaratıyor mu acaba?

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hızlı objeleri çekmiyorsanız, 70-200 ile elde çekimde titreşim engelleyicinin olmaması sıkıntı yaratır. D7100 için elde çekimde 1/300 ve daha hızlı enstantaneler kullanmanız gerekir, aksi halde fotoğraflarınız flu çıkma riski büyük olur.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

açık alanlarda eş dost portreleri çekmek hoşuma gidiyor. o nedenle pek düşük hızlarda çekmiyorum ama lens büyük olduğunda el titremesi baya sıkıntı yaratacağı konusunda size katılıyorum. peki 300 ve üstü hızlarda görülecek kadar vc katkısı olmuyor mu? 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Kişiye göre değişmekle birlikte, teorik olarak (D7100 ve 200mm lens) 300 ve üzeri hızlarda titreşim engellemenin katkısı hızla düşer. Bu tamamen sizin elinizi titretmemeye ne kadar hakimseniz o kadar değişiklik gösterir.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

• Forum Editörü

Genel-geçer bir kural var yazılı olmayan; 

Telefoto lenslerde enstantane odak uzaklığının 2 katından fazlaysa VR açık kullanmayın denir.

Yani sizin örneğinizde eğer lensiniz ile 200mm'de elde çekim yapacaksanız;

Enstantane (200mm x 2 = 400) 1/400sn veya daha yavaş olduğu durumlarda VR kullanın. 

1/500, 1/1000 gibi hızlara çıkarsanız VR kapalı kullanın denir.

Aynıı lensi 70mm'de kullanacaksanız sınırınız 1/140sn ve daha yavaş hız demektir.

Tabi üçayaklı çekimlerde VR kapalı olmalı.

Saygılar.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

• Forum Editörü
5 saat önce, kuşkaya yazdı:

Sebahattin bey bunun nedeni nedir acaba? netleme noktasında kaymaya mı sebep oluyor?

Hayır ilgisi yok bununla.

@Ümit Alper TÜMEN üstadın VR mekanizması nedir ve nasıl çalışır konulu yazısını okuyun.

Konuyu daha iyi anlayacaksınız. 

Özetle; VR mekanizması yapısı gereği lensin içinde titreşen bir mekanizmadır. El titremesinin aksi yönünde ve o nispette karşı bir titreşim yaratır. Dolayısıyla sizin el titreme hareketinizi sönümlendirir bir bakıma. Eğer siz makinenizi üçayağa sabitlerseniz, bu gövdenin titremeyeceği anlamına gelmektedir. Ama VR açık ise içinde titreşen mekanizma gereksiz yere bir titreşime neden olabilecektir. Bu da bulanıklık demektir.

Bazı akıllı VR sistemi olan lensler de mevcuttur. Bir üçayağa bağlı olduğunu hissedip VR sistemini devreye sokmayan.

Saygılar.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

On 11.03.2017 at 16:46, kuşkaya yazdı:

Paylaşımlar için teşekkür ederim. ileride fx makine hayalim var o nedenle dx lense yatırım yapasım gelmiyor bir türlü. almışken ff olsun ileride de kullanayım diyorum. lensin yorumları gayet iyi okuduklarıma göre.sadece bir arkadaş 2.8 yeterli olmayabilir demiş. neticesinde flaşta kullanamıcam. ama gönlüm almaktan yana. alırsam tecrübelerimi paylaşmak isterim 

listemde demiştim ve gidip tamron 24-70 vc aldım. gayet güzel bir lens. handikapları pahalı, fazla büyük ve ağır (1kg) . ama gerçekten başarılı bir lens. 2.8 yetmezse iso yükseltirsin, raw çekersin ve grenleri halledersin. kaldıki bebek fotoğraflarında fazla isolardan kaynaklı grenleri giderdiğinde yumuşak ve hoş bir doku oluşuyor ve bu istenen birşey genelde :) lens oldukça keskin olduğu için fazla bir kayıp ta yaşamazsınız. 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

4 saat önce, neehot yazdı:

listemde demiştim ve gidip tamron 24-70 vc aldım. gayet güzel bir lens. handikapları pahalı, fazla büyük ve ağır (1kg) . ama gerçekten başarılı bir lens. 2.8 yetmezse iso yükseltirsin, raw çekersin ve grenleri halledersin. kaldıki bebek fotoğraflarında fazla isolardan kaynaklı grenleri giderdiğinde yumuşak ve hoş bir doku oluşuyor ve bu istenen birşey genelde :) lens oldukça keskin olduğu için fazla bir kayıp ta yaşamazsınız.

sayın @neehot öncelikle hayırlı olsun. acaba sıfır mı aldınız 2. el mi? birde fiyat olarak kaça buldunuz acaba? 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

10 saat önce, kuşkaya yazdı:

sayın @neehot öncelikle hayırlı olsun. acaba sıfır mı aldınız 2. el mi? birde fiyat olarak kaça buldunuz acaba? 

ben 2.el aldım. hayyamdan aldım, dükkan garantili. sıfırına 3280tl fiyat verdi. benden önce birisine başka birtane satmış 2.el 2350tl'ye, benim aldığım 2700tl. benim aldığım daha yeni alınmış bir lensmiş, temizdi aldım.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

7 saat önce, neehot yazdı:

ben 2.el aldım. hayyamdan aldım, dükkan garantili. sıfırına 3280tl fiyat verdi. benden önce birisine başka birtane satmış 2.el 2350tl'ye, benim aldığım 2700tl. benim aldığım daha yeni alınmış bir lensmiş, temizdi aldım.

2. el lens alırken ne gibi özelliklere dikkat ettiniz acaba? bende buldum 1 tane 2300 TL istiyor satıcı. dış görünüş iyi ama başka bakılacak birşey var mıdır bildiğiniz?

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

2 dakika önce, kuşkaya yazdı:

2. el lens alırken ne gibi özelliklere dikkat ettiniz acaba? bende buldum 1 tane 2300 TL istiyor satıcı. dış görünüş iyi ama başka bakılacak birşey var mıdır bildiğiniz?

ben açıkcası aldığım dükkana güvendim. sürekli aynı dükkandan alışveriş yaptığım için ve bir sıkıntı halinde çözüm odaklı yaklaştığı için sıkıntı yapmadım ancak 2.el lens alırken alacağınız lensin özelliklerine göre lensi takıp denediğinizde af motoru düzgün ve sessiz çalışıyor mu? vc motoru düzgün çalışıyor mu? lens camında çizikler var mı? içine toz girmiş mi? odak ve netleme halkası lastiklerinde gevşeklik, yıpranma var mı? özellikle 24-70 için parasoleyi mevcut mu? bayonetinde sıkıntı var mı? odak problemi, netlik vs problemi var mı? kozmetik olarak çizikler ne durumda? gibi konulara dikkat etmeniz lazım. satıcı güvenirliliği de önemli. sahibinden bakıyorsanız garanti durumu, satıcının konuşma tarzı vs önem kazanır. siz dükkandan mı buldunuz satıcıdan mı?

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

tokinanın 28-70 2.8 lensi var.Tamron kadar performanslı değil ancak fiyat çok iyi alsam mı diye düşünmekteyim.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

On 18.03.2017 at 15:33, Desire yazdı:

tokinanın 28-70 2.8 lensi var.Tamron kadar performanslı değil ancak fiyat çok iyi alsam mı diye düşünmekteyim.

bende bir ara düşünmüştüm ama burada arkadaşlar Tamronu daha çok öneriyorlar. sanırım testlerde nikona en yakın lens Tamron 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sende sohbete katıl

Önce yorumunu yaz sonra üye ol. Eğer bir hesabınız varsa, hesabınızla göndermek için şimdi oturum açın

Misafir
Bu konuyu yanıtla

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Biçimlendirmeyi Temizle

Only 75 emoji are allowed.

×   Eklediğiniz Link Otomatik Olarak Embed Çevrilmiştir..   Sadece yazı link haline çevir

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editörü Temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Kullanım Şartları Gizlilik Politikası Bu web sitesini daha iyi hale getirmeye yardımcı olmak için cihazınıza çerezler yerleştirdik. Çerez ayarlarınızı değiştirebilirsiniz, aksi takdirde devam etmek için tamam olduğunuzu varsayacağız.