alper eral 0 Oluşturuldu: Mart 27, 2017 Paylaş Oluşturuldu: Mart 27, 2017 Merhaba nikon d90 kullanicisiyim iş çıkış saatim 18.00 civarı saat 20.00 a kadar fotoğrafla ugrasabilecek vaktim oluyor ancak makinem az ışık nedeniyle istediğim performansı bana veremiyor.bende bütçe çerçevesinde yaptığım arastirma sonucunda iki model arasında kaldim nikon d7000-d7100. Açıkçası nikon anda vazgeçmek istemiyorum,sizce hangi modeli tercih etmeliyim çok profesyonel değilim bu benim hobim sonuçta zoom objektiflere insanların uzaktan doğal hallerini fotograflamayi seviyorum manzara ve makro yardımınızı rica ediyorum Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Berat Ze 26 Mart 27, 2017 gönderildi Paylaş Mart 27, 2017 gönderildi (düzenlendi) az ışık koşullarında 3 body de emin olun aynı olacaktır.. sırf bunun için body değiştirmeyi ben mantıklı bulmuyorum 3 body arasında teknik farklar var eğer sizin için ihtiyaçsa bunlar geçiş yapılabilir Mart 27, 2017 - Berat Ze tarafından düzenlendi Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
alper eral 0 Mart 28, 2017 gönderildi Yazar Paylaş Mart 28, 2017 gönderildi Tesekur ederim. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
alper eral 0 Mart 28, 2017 gönderildi Yazar Paylaş Mart 28, 2017 gönderildi Sizce f 2.8 diyaframli bir lensle sorun cozulebilir mi ? Alaca karanlikta 320 isoda bile noise olusuyor bu kadar kucuk degerde bunun olmasi ilginc degil mi Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Berat Ze 26 Mart 28, 2017 gönderildi Paylaş Mart 28, 2017 gönderildi fikrim yok fakat şunu söyleyebilirim iso 200 de dahi croplu bodyler noise üretiyor.. ve imkanlar dahilin de croplu body kullanmayı doğru bulmuyorum Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Zülfü Mehmet ÖZÇİFÇİ 355 Mart 28, 2017 gönderildi Paylaş Mart 28, 2017 gönderildi İlla body alacam diyorsanız artık üst segmente geçin ikinci el nikon d610 bakabilirsiniz. FFbir body. Nois oluşması ışık miktarına göre değişir. 1 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
alper eral 0 Mart 28, 2017 gönderildi Yazar Paylaş Mart 28, 2017 gönderildi Ben nikon sunumunda d7100 kullanma imkanı buldum iso 25.200 de idi ve çekim yaptığım arka ekrandan noise sıkıntısı göremedim.ff biraz maddi imkan birazda tercih meselesi şuan için öncelikli tercihim az maliyet ile noise sıkıntısını cozebilmek en azından az ışıkta bir şeyler yapabilmek Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
alper eral 0 Mart 28, 2017 gönderildi Yazar Paylaş Mart 28, 2017 gönderildi Zülfü bey öncelikle ilginize teşekkür ederim.ff için biraz daha yolalmam gerektigini dusunuyorum.ben genelde f değeri 3.5-5 olan lensleri kullanıyorum hiç f 2.8 olan lens ile makineyi denemedim sizce 2.8 noise sorununu azaltmakta bana yardımcı olabilir nikon? Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
neehot 102 Mart 29, 2017 gönderildi Paylaş Mart 29, 2017 gönderildi f2.8 olayı alan derinliği ile alakalı ama bazı yetersiz ışık koşullarında f2.8 de konunuz net ve daha aydınlık çıkarken konunun arkasında kalan alanlar flu çıkacaktır. f i 2.8 e aldığınız zaman isoyu düşürebilirsiniz bu da noisei azaltır tabiki. onun dışında f değeri 2.8 e ulaşabilen lensler biraz daha kaliteli ve lens eleman sayısı azalacağı için ışık geçirgenlik oranı artacaktır ve daha iyi sonuçlar alırsınız. ama ışık yetersizse ff makine bile noise üretiyor. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
alper eral 0 Mart 29, 2017 gönderildi Yazar Paylaş Mart 29, 2017 gönderildi 13 dakika önce, neehot yazdı: f2.8 olayı alan derinliği ile alakalı ama bazı yetersiz ışık koşullarında f2.8 de konunuz net ve daha aydınlık çıkarken konunun arkasında kalan alanlar flu çıkacaktır. f i 2.8 e aldığınız zaman isoyu düşürebilirsiniz bu da noisei azaltır tabiki. onun dışında f değeri 2.8 e ulaşabilen lensler biraz daha kaliteli ve lens eleman sayısı azalacağı için ışık geçirgenlik oranı artacaktır ve daha iyi sonuçlar alırsınız. ama ışık yetersizse ff makine bile noise üretiyor. Verdiğimiz bilgiler için çok teşekkür ederim internette günlerdir aradığım bilgiyi bir paragrafta özetlemişsiniz ayrıca tesekkurler Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Alpyts 0 Haziran 6, 2018 gönderildi Paylaş Haziran 6, 2018 gönderildi çok eski bir konu ancak yine de nacizane yorumumu belirtmek istedim, nikonlarda kumlama azaltma ayarı var fotoğraf çekildikten sonra bir işlem uygulayarak kumlama azaltılabiliyormuş. Bu ekstradan fotoğrafta oynama, düzeltme değil. Fotoğraf çekilir çekilmez nikonun kendisinin yaptığı birşey özellikle uzun pozlamalarda diye belirtiliyor bunu Low,Medium,High olarak ayarlayabiliyoruz. Kullanma klavuzuna bakmakta fayda var ancak diyafram değeri ne kadar düşükse ışıksız ortamda çekim kalitesi de bir o kadar yüksek oluyor tabi kompozisyon önemli burada. Saygılarımla. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
alper eral 0 Haziran 6, 2018 gönderildi Yazar Paylaş Haziran 6, 2018 gönderildi ilgimize çok teşekkürler evet jpec çekince makine bunu duzenlıyor sorun 1.250 iso standartındakı makinenin 500 isoda sorun yaratması Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Alpyts 0 Haziran 6, 2018 gönderildi Paylaş Haziran 6, 2018 gönderildi Alper Bey aynı sıkıntı bende de var yani genel olarak herkeste. İsoyu çok zorlamadan, b2(duruma göre +/- ekstra poz dengesi ve d10 ayarlarından ince bir ayar yapılabilir. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
alper eral 0 Haziran 6, 2018 gönderildi Yazar Paylaş Haziran 6, 2018 gönderildi B2 den kastiniz poz telefisimi -+0.3,0.7 gibi d10 ayarı nedir ilkkez sizden duyuyorum? Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Alpyts 0 Haziran 6, 2018 gönderildi Paylaş Haziran 6, 2018 gönderildi Perdeyi 1 sn daha fazla açık tutarak isonun verdiği rahatsızlığı, kumlamayı gideriyor. D10 ayarını ona getirip kumlamayı azaltma ayarınıda low a ya da mediuma alarak bir nebze daha konforlu fotoğraflar çekilebilir. Bildiğim ve denediğim kadarıyla. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Recommended Posts
Sende sohbete katıl
Önce yorumunu yaz sonra üye ol. Eğer bir hesabınız varsa, hesabınızla göndermek için şimdi oturum açın