furkan çalış Oluşturuldu: Mart 28, 2017 Oluşturuldu: Mart 28, 2017 MERHABA ARKADAŞLAR. BEN FOTOĞRAFCILIĞA YENİ BAŞLADIM. ADIM ADIM İLERLİYORUM. NİKON D3100 MAKİNEM İLE PARASOLEY TAKIP DAHA NET VE GÜZEL GÖRÜNTÜLER ELDE EDEBİLİRMİYİM. EDERSEM HANGİ MARKA PARASOLEY ALMALIYIM. Alıntı
Forum Editörü Sebahattin Demir Mart 28, 2017 gönderildi Forum Editörü Mart 28, 2017 gönderildi @furkan çalış bey, "PARASOLEY" dediğiniz nesnenin objektifinizin ucuna takılan güneşlik olduğunu ve hemen her objektif ile beraberinde geldiğini biliyorsunuz değil mi? Saygılar. Alıntı
furkan çalış Mart 29, 2017 gönderildi Yazar Mart 29, 2017 gönderildi evet biliyorum. neden sordun derseniz ise çoğu kameracı kullanıyor. Alıntı
Forum Editörü Sebahattin Demir Mart 29, 2017 gönderildi Forum Editörü Mart 29, 2017 gönderildi 3 saat önce, furkan çalış yazdı: evet biliyorum. neden sordun derseniz ise çoğu kameracı kullanıyor. Evet, zaten kullanmamız için veriliyor objektiflerimizin yanında. Parasoley genellikle 2 genel başlıkta kullanılır: Özellikle açık havada çekim yaptığınızda bazen objektifinizin uç açılarından gelen istenmeyen ışıklar olur. Bu ışıklar objektifin için girer optik elemanlardan yansır, sonuçta fotoğrafınızda zaman zaman parlamalar oluşturur. Buna flare denir. Bu etki fotoğrafınızdaki kontrastı olumsuz etkiler. Aslında objektifinizin güneş gözlüğü gibidir. Objektiflerimizin camında çizilme veya deformasyon istemeyiz. Ya da su damlası lekesi vs. Parasoley kullanmanın ikinci önemli avantajı budur (bazı profesyonel fotoğrafçılara göre bu birinci amaçtır). Hatta bazı profesyoneller kapalı mekan çekimlerinde dahi parasoley kullanırlar. Herhangi bir çarpma neticesi ekipmanın zarar görmemesi için. Özetle: Parasoley bence önemli bir fotoğraf aksesuarından öte önemli bir fotoğraf ekipmanıdır. Fotoğraflarınızda bu etkileri görmek istemiyorsanız ve objektiflerinizi koruma altına almak istiyorsanız parasoley kullanmalısınız. Saygılar. Alıntı
Recommended Posts
Sende sohbete katıl
Önce yorumunu yaz sonra üye ol. Eğer bir hesabınız varsa, hesabınızla göndermek için şimdi oturum açın