mrtcrlu 0 Oluşturuldu: Mart 28, 2017 Paylaş Oluşturuldu: Mart 28, 2017 Merhaba herkese.Yatay geçiş yapmamdan dolayı bu dönem bir çok ders alıyorum. Bunlardan birisi de fotoğrafçılık. Alan dersim olmamasına rağmen giren hoca çok katı davranıyor, profesyonel fotoğrafçı muamelesi yapıyor resmen. Halbuki herkes amatör düzeyde. Her neyse bu sefer moda fotoğrafçılığı ödevi verdi. Bu gördüğünüz fotoğrafın benzerini çekmem gerek. Işık, çekim açısı, pozlar vs. hepsi aynı olmak zorunda. Herhangi bir stüdyoda çekme şansım da yok. Bunu evde kendi imkanlarımla halletme gibi bir şansım var mıdır? Ödevi biraz daha detaylandırayım: Hoca ''Irving Penn'' adlı fotoğrafçının çektiği portrelerden birisini seçip, aynısını çekmemizi istedi. Ben de model bulmakta zorlanmayayım, küçük yeğenimi çekerim diye direkt bu fotoğrafı seçmiştim Yardımlarınızı bekliyorum, teşekkürler... Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
neehot 102 Mart 29, 2017 gönderildi Paylaş Mart 29, 2017 gönderildi evde tabiki kendiniz halledebilrisiniz. arka fon olarak duvarı kullanabilirsiniz. önden gelen ışık kaynağı olarak da günışığını pencere önünde modelinizi konuçlandırarak halledersiniz. bu fotoğrafta ışık biraz sert gelmiş. öğlen vakti çekerseniz olabilir. veya harici bir flaşınız varsa modelin flaşı karşısına yerleştirip veya biraz daha modelin sağına yerleştirip yakalarsınız. tek denemede belki olmaz ama deneye deneye bulursunuz. raw çekin ve camerarawda gölgeleri arttırarak işleyin, aydınlıkları açabilirsiniz ve siyahları da arttıırsanız olur. yok eğer sadece jpeg olarak çalışmam lazım derseniz pozlama telafisini +2 yaparsanız olur gibi. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Recommended Posts
Sende sohbete katıl
Önce yorumunu yaz sonra üye ol. Eğer bir hesabınız varsa, hesabınızla göndermek için şimdi oturum açın