İçeriğe git

D7100 için portre çekimi için tavsiye

ümit kar

Recommended Posts

Herkese merhabalar,

Portre ve bebek fotoğrafı çekmek için bir lense ihtiyacım var ancak makinem crop sensörlü. D7100 makinem var ve iki lens arasında kaldım. 35mm f1.8g ve 50mm. ??

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

sadece 2 lens arasında kaldıysanız 35mm benim çok sevdiğim bir lens olarak önerebilirim. renkleri ve etkisi çok iyi. çok keyifle kullanıyorum. iç mekanda dar alanlarda da çok işe yarıyor. 50mm i kullanmayı sevmemiştim. 35mm i dışmekan sokak fotoğraflarında da kullanabilirsiniz. ama sadece portre çekeceğim, konu ile aramdaki mesafe önemli değil istediğim kadar geri gidebilirim derseniz 90mm makro lensimi de çok severek kullanıyorum ve oldukça başarılı sonuçlar alıyorum, diğer bir seçenek olarak 85mm de olabilir. 85mm i kullanmadım ama fotoğrafları görüyorum başarılı. 35mm de biraz distorsiyon var ama photoshopta düzeltme yapmak mümkün. 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

@ümit kar gövde olarak bende 7100 kullanıyorum. 50mm 1.8 im var epeyde hoşuma gidiyor kullanmak.neredeyse sürekli 50mm kullanıyorum. Bebek fotoğrafı içinse çok dar kalıyor malesef.(ev vs.ortamlarda) o nedenle tamron 24-70 F2.8 almayı düşündüm ve arkadaşlardan yorum rica ettim. sağolsunlar forumdaki arkadaşlar yardımcı oldular ve genel görüş alınabilirliği yönünde.güvenebildiğim 2. el bulursam almayı planlıyorum. 35mm hiç düşünmedim çünkü ileride fx gövdeye geçmeyi düşündüğüm işin dx lense yatırım yapmayı düşünmüyorum

- kuşkaya tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

• 2 hafta sonra...

Aslında tam olarak iki lense indirdim diyemem. Eğer daha iyi bir alternatif varsa düşünürüm ve araştırırım. Yeni önerilere ve fikirlere açığım.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sende sohbete katıl

Önce yorumunu yaz sonra üye ol. Eğer bir hesabınız varsa, hesabınızla göndermek için şimdi oturum açın

Misafir
Bu konuyu yanıtla

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Biçimlendirmeyi Temizle

Only 75 emoji are allowed.

×   Eklediğiniz Link Otomatik Olarak Embed Çevrilmiştir..   Sadece yazı link haline çevir

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editörü Temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Kullanım Şartları Gizlilik Politikası Bu web sitesini daha iyi hale getirmeye yardımcı olmak için cihazınıza çerezler yerleştirdik. Çerez ayarlarınızı değiştirebilirsiniz, aksi takdirde devam etmek için tamam olduğunuzu varsayacağız.