tugay 0 Oluşturuldu: Nisan 2, 2017 Paylaş Oluşturuldu: Nisan 2, 2017 (düzenlendi) arkadaşlar merhaba yeni aldığım ve d610 da kullandığım 70 200 lensimle problem yaşıyorum fotolara biraz mavilik katıyor ve ters ışık cekerken pus veriyor yardımcı olursanız cok seviniri.. Nisan 2, 2017 - tugay tarafından düzenlendi Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Kemal Öztürk Turkoy 1.320 Nisan 2, 2017 gönderildi Paylaş Nisan 2, 2017 gönderildi Bu tarz şikayetlere aslında bahsettiğiniz hataları içeren fotoğraflarıda eklerseniz tam anlamıyla şikayetinizi anlayabiliriz. Varsa elinizde hataları içeren örnek fotoğraf eklermisiniz. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
tugay 0 Nisan 3, 2017 gönderildi Yazar Paylaş Nisan 3, 2017 gönderildi Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
tugay 0 Nisan 3, 2017 gönderildi Yazar Paylaş Nisan 3, 2017 gönderildi evet bu defa oldu Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Kemal Öztürk Turkoy 1.320 Nisan 3, 2017 gönderildi Paylaş Nisan 3, 2017 gönderildi @tugay Bu fotoğraf orjinal düzenleme görmemiş hali diymi ? Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
tugay 0 Nisan 3, 2017 gönderildi Yazar Paylaş Nisan 3, 2017 gönderildi evet Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Kemal Öztürk Turkoy 1.320 Nisan 3, 2017 gönderildi Paylaş Nisan 3, 2017 gönderildi Küçültmeden dolayı olabilir mi bilmiyorum ancak bir Focus(netlik) problemi görüyorum çekimde focus kaldıymışşsınız sanırım. Makinanızda Set Picture Control Ayarında her hangi bir oynama yaptınız mı veya yapmadı iseniz bile standart kısmını resetlemeyi deneyin yinede. Bunun yanında Color Space gibi ayalarda. Netlik kısmını geçtikten sonra yinede de yanal bir ışıkta testlerinizi yapınız sert bir ışıga bakarak degilde. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
tugay 0 Nisan 3, 2017 gönderildi Yazar Paylaş Nisan 3, 2017 gönderildi Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
tugay 0 Nisan 3, 2017 gönderildi Yazar Paylaş Nisan 3, 2017 gönderildi d610 kullanıyorum 50mm de kullanırken ters düz hiç bi ışıkta problem yaşamıyorum. sadece 70 200 de ters ışık cekemiyorum ve gölge kısımlarda da renkleri bozuyor Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
tugay 0 Nisan 3, 2017 gönderildi Yazar Paylaş Nisan 3, 2017 gönderildi son reşimde de ters ışığa doğru cektim bundada pus var Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Kemal Öztürk Turkoy 1.320 Nisan 3, 2017 gönderildi Paylaş Nisan 3, 2017 gönderildi Lensinizi başka makinada deneme fırsatınız oldumu ? Lensinizde bir problem olma ihtimali olabilir eğer makinayı başka lens ile test edip sıkıntı olmadığınız anladıysanız. Aslında fotoğraflarda pus değilde kontrast az değerde ve keskinlik de problem olunca pus gibi geliyor size. Pozlamalarınız biraz fazla fotoğraflarda aslında bunun etkisi bu kadar kötüye götürmez pozlama ancak dediğim gibi lensi bir başka modelde test ederbilirsiniz ? 70-200mm versiyon 1 mi 2 mi ? Çekimlerinizi 2.8 değilde f/8 gibi değerlerde çekim yapın farklı odak uzaklıklarında çekim yapın bunun gibi testler yaparak tam sonuca ulaşıp lens'in problem li olduguğu sonucuna varabilirisiniz. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
tugay 0 Nisan 3, 2017 gönderildi Yazar Paylaş Nisan 3, 2017 gönderildi evet denedim d800 dede aynı sorun oldu, 1 ci versiyon Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Kemal Öztürk Turkoy 1.320 Nisan 4, 2017 gönderildi Paylaş Nisan 4, 2017 gönderildi Size yoğunlugum sebebi ile dönemedim. İlk versiyon 70-200 sizinki test ettiğiniz üzere lens'de olan bir problem ancak böyle kontrastsız olmasın neden olacak bir teknik arıza değil gibi ancak lens'in bakıma ihtiyacı olabilir elementler arasında bir problem olma ihtimalide vardır. Sizin müdehale edeceğiniz bir kısım değil ancak bir bakıma vermenizde fayda vardır. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Recommended Posts
Sende sohbete katıl
Önce yorumunu yaz sonra üye ol. Eğer bir hesabınız varsa, hesabınızla göndermek için şimdi oturum açın