İçeriğe git

Merhaba nikontürk ailesi

Recommended Posts

Merhabalar.

D7200+18-140mm ile aranıza katılmış bulunmaktayım. Henüz fotoğrafçılıkta yeniyim. Forumu okuyarak bilgileriniz ve tecrübelerinizden istifade edip fotoğrafçılık konusunda eksiklerimi tamamlamaya çalışıyorum.

Lens hakkında bir sorum olacak sizlere. Lensin üzerinde dönen bir halka(yüzük) var. Ne işe yaradığını anlayamadım. Halkayı çevirirken vizörden baktığımda netliğin değiştiğini fark ettim. Bu halka ne işe yaramaktadır? 

Saygılar.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Merhaba hoşgeldiniz ;

Manuel focus(netleme) halkası bahsettiğiniz kısım. Yani makina veya lens Manuel netleme kullanırsanız onunla focus yapmanıza yarıyacaktır.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hoş buldum Kemal Bey. Cevabınız için teşekkür ederim.

Peki otomatik netlemede kullanmama rağmen vizörden baktığımda netlikte neden değişme oluyor?

Ayrıca Af'de kullandığımda bu halkayı çevirmek lense zarar verir mi, ya da fotoğrafın netliğinde değişikliğe sebep olur mu?

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Evet otomatik netleme kullanırken çevirirseniz netlemeye müdehale etmiş olursunuz yani netliginiz bozulur ona dokunmayacaksınız otomaik netleme yaparken. Otomatik netleme yaparken ona dokunmanız bir problem yaratmaz netleme motoru ile ters oratılı çalılır motora etki etmez. Bu bazı lens modellerde sıkıntı yaratabilir ancak bu modelde koruma var. Örnek olarak nikon 50mm G modelinde dışardan döner netleme ondan tutarsanız motor sıkıntı görür.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sende sohbete katıl

Önce yorumunu yaz sonra üye ol. Eğer bir hesabınız varsa, hesabınızla göndermek için şimdi oturum açın

Misafir
Bu konuyu yanıtla

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Biçimlendirmeyi Temizle

Only 75 emoji are allowed.

×   Eklediğiniz Link Otomatik Olarak Embed Çevrilmiştir..   Sadece yazı link haline çevir

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editörü Temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Kullanım Şartları Gizlilik Politikası Bu web sitesini daha iyi hale getirmeye yardımcı olmak için cihazınıza çerezler yerleştirdik. Çerez ayarlarınızı değiştirebilirsiniz, aksi takdirde devam etmek için tamam olduğunuzu varsayacağız.