Erkan Bahadır 0 Oluşturuldu: Nisan 10, 2017 Paylaş Oluşturuldu: Nisan 10, 2017 Merhabalar, Hareketli görüntüler de mesela kameraya yaklaşan bir karakterde veya kamera ile koşan bir kişi çekiminde istediğim karaktere sürekli odağı nasıl sağlayabilirim? Yani kameranın odağının bulanıp netleşmemesi için istediğim karaktere sürekli odağı nasıl yapabilirim? Manuel odaklama ile yapabilirim evet yani karakter yaklaştıkça ben de ona göre netlik ayarını elle yapabilirim fakat bu koşuşturmalı bir görüntüde yapabileceğim bir şey değil gibi. Çünkü karakterler ile birlikte ben de koşuşturacağım ve o sırada ekranda netliğin ne durumda olduğuna dikkat edemeyebilirim. Umarım sorumu anlatabilmişimdir, yanıtlarınız bekliyorum arkadaşlar. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
neehot 102 Nisan 11, 2017 gönderildi Paylaş Nisan 11, 2017 gönderildi videonun başında odak yapmak istediğiniz alanı ekrandan ayarladıktan (örnek kişinin yüzü) sonra L kilidini aktif hale getirdiğiniz zaman hep orayı netliyor diye biliyorum. pratikte nasıl iş görür mü emin değilim. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Erkan Bahadır 0 Nisan 11, 2017 gönderildi Yazar Paylaş Nisan 11, 2017 gönderildi @neehot Anladım fakat şöyle bir durum var makinemin ekranından dokunarak öyle bir ayarlama yapamıyorum (Nikon D3300) Yani cevabınızı bu şekilde anladım Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Kemal Öztürk Turkoy 1.320 Nisan 12, 2017 gönderildi Paylaş Nisan 12, 2017 gönderildi Yapmanız gereken Focus modunu continuous da kullanmanız manuel değilde takip modu diye billiriz. Ancak unutmadan bu tür makinaların focus hızlarıda o kadar iyi derecede değildir o sebeble belki o koşturma ve hız gerekentiren yerlerde yetişemeyebilir. Bakın bu video hem o mod hemde hızını test ediyor. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Erkan Bahadır 0 Nisan 12, 2017 gönderildi Yazar Paylaş Nisan 12, 2017 gönderildi @Kemal Öztürk Turkoy anladım hocam, deneyeceğim. Çok teşekkürler. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Recommended Posts
Sende sohbete katıl
Önce yorumunu yaz sonra üye ol. Eğer bir hesabınız varsa, hesabınızla göndermek için şimdi oturum açın