İçeriğe git

Hareketli video çekiminde odak

Erkan Bahadır

Recommended Posts

Merhabalar,

Hareketli görüntüler de mesela kameraya yaklaşan bir karakterde veya kamera ile koşan bir kişi çekiminde istediğim karaktere sürekli odağı nasıl sağlayabilirim? Yani kameranın odağının bulanıp netleşmemesi için istediğim karaktere sürekli odağı nasıl yapabilirim?

Manuel odaklama ile yapabilirim evet yani karakter yaklaştıkça ben de ona göre netlik ayarını elle yapabilirim fakat bu koşuşturmalı bir görüntüde yapabileceğim bir şey değil gibi. Çünkü karakterler ile birlikte ben de koşuşturacağım ve o sırada ekranda netliğin ne durumda olduğuna dikkat edemeyebilirim.

Umarım sorumu anlatabilmişimdir, yanıtlarınız bekliyorum arkadaşlar.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

videonun başında odak yapmak istediğiniz alanı ekrandan ayarladıktan (örnek kişinin yüzü) sonra L kilidini aktif hale getirdiğiniz zaman hep orayı netliyor diye biliyorum. pratikte nasıl iş görür mü emin değilim.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

@neehot Anladım fakat şöyle bir durum var makinemin ekranından dokunarak öyle bir ayarlama yapamıyorum (Nikon D3300) Yani cevabınızı bu şekilde anladım :)

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Yapmanız gereken Focus modunu continuous da kullanmanız manuel değilde takip modu diye billiriz. Ancak unutmadan bu tür makinaların focus hızlarıda o kadar iyi derecede değildir o sebeble belki o koşturma ve hız gerekentiren yerlerde yetişemeyebilir.

Bakın bu video hem o mod hemde hızını test ediyor.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sende sohbete katıl

Önce yorumunu yaz sonra üye ol. Eğer bir hesabınız varsa, hesabınızla göndermek için şimdi oturum açın

Misafir
Bu konuyu yanıtla

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Biçimlendirmeyi Temizle

Only 75 emoji are allowed.

×   Eklediğiniz Link Otomatik Olarak Embed Çevrilmiştir..   Sadece yazı link haline çevir

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editörü Temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Kullanım Şartları Gizlilik Politikası Bu web sitesini daha iyi hale getirmeye yardımcı olmak için cihazınıza çerezler yerleştirdik. Çerez ayarlarınızı değiştirebilirsiniz, aksi takdirde devam etmek için tamam olduğunuzu varsayacağız.