l_uysal Oluşturuldu: Nisan 11, 2017 Oluşturuldu: Nisan 11, 2017 Merhaba, Daha önce başka marka makinada uzun pozlama yaparken canlı görüntü alabiliyordum. Yani enstantane ve diyafram ayarlarını değiştirdiğimde pozlandırmayı canlı görebiliyordum. (çekim yaptığımda oluşacak görüntü.) Fakat d610 da bu özelliği bulamadım. İnfo ekranında + 3 ile -3 arasında oluşan çizelgede bunu görebiliyorum ama canlı görüntü olarak göremiyorum. Bu özellik yok mu? Bir diğer sorum AE/AF kilidi düğme kullanımını bir kaç yerden okudum ama tam anlamadım, tecrübeli arkadaşlar bu konuda yardımcı olabilir mi? Şimdiden teşekkürler. Alıntı
Kemal Öztürk Turkoy Nisan 11, 2017 gönderildi Nisan 11, 2017 gönderildi Bahsettiğiniz özellik bu olması gerekiyor ancak video'daki model d750 ancak nikon D610 modelinde pozlama olayını anlık göremiyorsunuz. Nikon bu özelliği tüm video çeken modellerde bulunmuyor. AE/AF - Ne gibi bir sorun yaşadınız kullanırken Pozlama ve Focus Kitlemeye yaran düğmedir normalde zaten bu özellik sadece AF yani otofocus kitleme kısmı denklanşör düğmemizdede mevcut yarım basmamız bu anlama geliyor yarım basılı tutmak anlamı. Bu düğmede aynı durumda hem focus hemde pozlama kitliyor. Pozlama modu nokta ve dairesel kullanım farklıklıkarı oldugu gibi kadrajı nere tuttuğumuza baglı olarak değiştiği için bazı durumlarda farklı yerden pozlama alıp farklı bir kadraj yapmak gerekebilir ve bu durumlarda basılı tutarak pozlama aldığımız yerin değelerini tutmuş oluruz. Bu özellikler tabiki Manuel mod hariç diğer modlar için. Alıntı
l_uysal Nisan 11, 2017 gönderildi Yazar Nisan 11, 2017 gönderildi evet özellik bu, d610 da olsaydı güzel olurdu. AE/AF konusunda da bilgilendirme için teşekkürler. daha aydınlatıcı oldu. tşk. Alıntı
Recommended Posts
Sende sohbete katıl
Önce yorumunu yaz sonra üye ol. Eğer bir hesabınız varsa, hesabınızla göndermek için şimdi oturum açın