İçeriğe git

D5200 nikon için geniş açı lens hem portre hem manzara çekebilmek için

Recommended Posts

Merhaba Arkadaşlar ,

Elimde sadece 18-105 lens var ve bir resim çekerken oldukça uzaklaşmam gerekiyor . bazen arkadaşlarla resim çekinmek istedigimizde dahi sorun yaşıyorum . hem alan dar hem birçok manzarayı kaçırmış oluyorum :) . Geniş açı bir lens arıyorum bu konuda amatörüm . Hem portre hem manzara çekebilecegim geniş açı lens varmıdır. ve önerilerinizi bekliyorum . Teşekkürler şimdiden :)

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

maalesef yok. yani direk yok dedim ancak elinizdeki 18-105 lens aslında bu amaç için. 18mm de nasıl kadraja sığamıyorsunuz veya nasıl oldukça uzaklaşmanız gerekiyor bilemedim. 10-24mm lens var ancak bu lens ile portre çekmeniz pek mümkün değil. evet 10mm istediğiniz genişliği verir ve herkesi kadraja alır ama portre çekimlerinde fazlasıyla distorsiyonla karşılaşırsınız. kimisi bunu avantaja çeviriyor ama zor. grup çekimlerinde bu lens ile kadraja sığdırsanız bile grubun kenarlarında kalan arkadaşlara fazladan 15kg eklemiş olursunuz :) . 10-24mm in 24mm inde bazen güzel portreler çıkabiliyor ama kesinlikle 70mm de çektiğiniz ile kıyaslayamazsınız. her nekadar photoshop ile düzeltebilseniz de pek olmuyor. 10-24 dışında 12-24, 11-16mm gibi geniş açı lensler var. almadan önce makinenize takıp denerseniz daha iyi olur.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sende sohbete katıl

Önce yorumunu yaz sonra üye ol. Eğer bir hesabınız varsa, hesabınızla göndermek için şimdi oturum açın

Misafir
Bu konuyu yanıtla

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Biçimlendirmeyi Temizle

Only 75 emoji are allowed.

×   Eklediğiniz Link Otomatik Olarak Embed Çevrilmiştir..   Sadece yazı link haline çevir

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editörü Temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Kullanım Şartları Gizlilik Politikası Bu web sitesini daha iyi hale getirmeye yardımcı olmak için cihazınıza çerezler yerleştirdik. Çerez ayarlarınızı değiştirebilirsiniz, aksi takdirde devam etmek için tamam olduğunuzu varsayacağız.