Serdar Taşdelen 1 Oluşturuldu: Nisan 21, 2017 Paylaş Oluşturuldu: Nisan 21, 2017 Merhaba, Nikon D3300 ile fotoğraf çekilmeyi sevmeyen fakat fotoğraf çekmeye bayılan biri olarak bende aranıza yeni katıldım. Fakat bir sorum olacak sizlere. İyi, güzel, kötü, çirkin birçok fotoğraf çekmeye başladım fakat fotoğraf net olsun diye boyut olarak LARGE yapıyorum ama ne yazık ki siteye upload ederken 0.7mb üstüne çıkamıyorum, boyutunu düşürdüğümde -200 diye hata alıyorum ve kalitenin düşmesi söz konusu. Ne yapmayalım? Forumda biraz araştırdım fakat tam cevap bulamadım. Şimdiden teşekkürler. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Kemal Öztürk Turkoy 1.320 Nisan 22, 2017 gönderildi Paylaş Nisan 22, 2017 gönderildi Merhaba hoşgeldiniz öncelikle ; Bir çok siteye boyut küçültmeniz gerecek yüklemelerde bu aslında sizin içinde yükleme sırasında fazla beklememek için yardımcı olacaktır. Boyut küçültme 2 farklı kısımla bu işi yapman verimli olacaktır. 1. olarak fotoğraf boyutunu yani örnek olarak 1280x720 gibi bir boyut yapabilirsin. 2. olarak bunu JPEG olarak kayıt ederken photoshop un bize sorduğu JPEG kalitesi(sıkıştırma) kalitesi max-12 değerindedir siz bunu min 8 e kadar düşürürseniz elinizde boyutu 500-700 kb arasında çok kötü olmayan bir kopya yapmış olacaksınız . Boyutlar fotoğrafın renk derinliğine göre bazen 7 olarakda yapabilirsiniz boyut kurtarmazsa. Bu işlemleri photoshop ile kolay ve kaliteli şekilde yapabilirsiniz. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Serdar Taşdelen 1 Nisan 22, 2017 gönderildi Yazar Paylaş Nisan 22, 2017 gönderildi Cevabınız için teşekkürler deneyelimleyip paylaşırım. Yarın yiğenimin 23 nisan gösterileri için düşük ışıkta hareketli ortamda ilk zor çekimimi deneyimleyeceğim. Umarım güzel birşeyler çıkartır sizlerle paylaşabilirim 1 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Turgay Seven 24 Nisan 26, 2017 gönderildi Paylaş Nisan 26, 2017 gönderildi Fotoğraflarınız istediğiniz gibi oldu mu? Her ne kadar makine önerilerinde, fotoğrafı fotoğrafçı çeker desek de, zorlu durumlarda ekipmanın ne kadar önemli olduğu da ortaya çıkıyor. 800 İso'da limite dayanan bir makineyle, 6.400 İso'da kabul edilebilir fotoğraf veren bir makine aynı olmuyor maalesef. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Serdar Taşdelen 1 Nisan 26, 2017 gönderildi Yazar Paylaş Nisan 26, 2017 gönderildi Fotoğraf boyutuyla ilgili photoshopta test yaptım uygun ölçülere ulaşabildim. Kendi fotoğraflarımıda aynı şekilde küçültüp sizinle paylaşacağım. 23 Nisanda çektiğim fotoğraflar fena olmadı diye düşünüyorum, işlerimin yoğunluğundan dönüş yapamadım. En kısa sürede birkaç fotoğraf paylaşacağım. Işıklarda beklediğimden biraz daha fazla olması işimi rahatlattı hatta fotoğraf makinemi test etme imkanım olması iyi oldu diyebilirim.ISO 6400 ve 3200 fazlasıyla yeterli oldu hatta bazı karelerde 800-400' e kadar düştüm. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Serdar Taşdelen 1 Nisan 27, 2017 gönderildi Yazar Paylaş Nisan 27, 2017 gönderildi İlk deneyimlediğim fotoğrafın boyutunu photoshop ile değiştirerek ekledim. Diğer fotoğrafları bu akşam ekleyeceğim. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Serdar Taşdelen 1 Nisan 27, 2017 gönderildi Yazar Paylaş Nisan 27, 2017 gönderildi Diğer birkaç fotoğraf karesi. Acemice hatalar yaptım tabiki Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Turgay Seven 24 Nisan 28, 2017 gönderildi Paylaş Nisan 28, 2017 gönderildi 23 Nisan fotoğrafında çocukların yüzüne vuran pırıl pırıl ışık var. Bu kurtarıcınız olmuş. Daha karanlık olsaydı işiniz zordu. Elinize sağlık güzel kareler çekmişsiniz. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Serdar Taşdelen 1 Nisan 28, 2017 gönderildi Yazar Paylaş Nisan 28, 2017 gönderildi Teşekkürler. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Recommended Posts
Sende sohbete katıl
Önce yorumunu yaz sonra üye ol. Eğer bir hesabınız varsa, hesabınızla göndermek için şimdi oturum açın