İçeriğe git

Fotoğraf boyutu

Recommended Posts

Merhaba,

Nikon D3300 ile fotoğraf çekilmeyi sevmeyen fakat fotoğraf çekmeye bayılan biri olarak bende aranıza yeni katıldım. Fakat bir sorum olacak sizlere.

İyi, güzel, kötü, çirkin birçok fotoğraf çekmeye başladım fakat fotoğraf net olsun diye boyut olarak LARGE yapıyorum ama ne yazık ki siteye upload ederken 0.7mb üstüne çıkamıyorum, boyutunu düşürdüğümde -200 diye hata alıyorum ve kalitenin düşmesi söz konusu. Ne yapmayalım?

Forumda biraz araştırdım fakat tam cevap bulamadım.

Şimdiden teşekkürler.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Merhaba hoşgeldiniz öncelikle ;

Bir çok siteye boyut küçültmeniz gerecek yüklemelerde bu aslında sizin içinde yükleme sırasında fazla beklememek için yardımcı olacaktır.

Boyut küçültme 2 farklı kısımla bu işi yapman verimli olacaktır.

1. olarak fotoğraf boyutunu yani örnek olarak 1280x720 gibi bir boyut yapabilirsin.

2. olarak bunu JPEG olarak kayıt ederken photoshop un bize sorduğu JPEG kalitesi(sıkıştırma) kalitesi max-12 değerindedir siz bunu min 8 e kadar düşürürseniz elinizde boyutu 500-700 kb arasında çok kötü olmayan bir kopya yapmış olacaksınız . Boyutlar fotoğrafın renk derinliğine göre bazen 7 olarakda yapabilirsiniz boyut kurtarmazsa.

Bu işlemleri photoshop ile kolay ve kaliteli şekilde yapabilirsiniz.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Cevabınız için teşekkürler deneyelimleyip paylaşırım. Yarın yiğenimin 23 nisan gösterileri için düşük ışıkta hareketli ortamda ilk zor çekimimi deneyimleyeceğim. Umarım güzel birşeyler çıkartır sizlerle paylaşabilirim :)

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Fotoğraflarınız istediğiniz gibi oldu mu? Her ne kadar makine önerilerinde, fotoğrafı fotoğrafçı çeker desek de, zorlu durumlarda ekipmanın ne kadar önemli olduğu da ortaya çıkıyor. 800 İso'da limite dayanan bir makineyle, 6.400 İso'da kabul edilebilir fotoğraf veren bir makine aynı olmuyor maalesef.  

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Fotoğraf boyutuyla ilgili photoshopta test yaptım uygun ölçülere ulaşabildim. Kendi fotoğraflarımıda aynı şekilde küçültüp sizinle paylaşacağım.

23 Nisanda çektiğim fotoğraflar fena olmadı diye düşünüyorum, işlerimin yoğunluğundan dönüş yapamadım. En kısa sürede birkaç fotoğraf paylaşacağım.

Işıklarda beklediğimden biraz daha fazla olması işimi rahatlattı hatta fotoğraf makinemi test etme imkanım olması iyi oldu diyebilirim.ISO 6400 ve 3200 fazlasıyla yeterli oldu hatta bazı karelerde 800-400' e kadar düştüm.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

23 Nisan fotoğrafında çocukların yüzüne vuran pırıl pırıl ışık var. Bu kurtarıcınız olmuş. Daha karanlık olsaydı işiniz zordu.

Elinize sağlık güzel kareler çekmişsiniz.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sende sohbete katıl

Önce yorumunu yaz sonra üye ol. Eğer bir hesabınız varsa, hesabınızla göndermek için şimdi oturum açın

Misafir
Bu konuyu yanıtla

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Biçimlendirmeyi Temizle

Only 75 emoji are allowed.

×   Eklediğiniz Link Otomatik Olarak Embed Çevrilmiştir..   Sadece yazı link haline çevir

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editörü Temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Kullanım Şartları Gizlilik Politikası Bu web sitesini daha iyi hale getirmeye yardımcı olmak için cihazınıza çerezler yerleştirdik. Çerez ayarlarınızı değiştirebilirsiniz, aksi takdirde devam etmek için tamam olduğunuzu varsayacağız.