İçeriğe git

Acil yardım ayarları bozulmuş

Gürcan Tataş

Recommended Posts

Merhabalar tüm ustalarımdan ricam ayarları çocuk kurcalamış bende acemiyim makinam d5100 bazen tam ekran çekiyor 

bazen üst kısımda bir siyahlık oluyor. Nasıl düzeltebilirim. Şimdiden çok teşekkür ederim.

20170424_205835.jpg

20170424_205845.jpg

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

enstantene den kastım makineyi M moduna alıp 
tekerlek yada menü üzerinden
1/200 1/640  1/1000 gibi değerlere bakınız
başıma gelmişti bu tarz bir durum aklıma da ilk gelen buydu
birde hafıza kartını formatlayıp öyle deneyin

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Ben 2 fotoğraf arasındaki farklı anlamadım ? Tam ekran çekiyor bazen siyah çizgi atıyor dediğiniz kısım nedir ?

Şuan ekranki alt ve üst kısımdaki siyahbölümleri görüyorsanız onlar bilgi için ayrılan kenarlıklar onlar zaten fotoğrafa dahil değildir sadece ön izleme ekranında size bilgi için vardır.

Bu bilgileri görmeyip sadece fotoğraf görmenizde mümkündür önizleme menüsü kapatarak sadeace fotoğraf görebilirsiniz. Bumu sizin tam ekran dediğiniz kısım acaba ?

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

54 dakika önce, Berat Ze yazdı:

enstantene den kastım makineyi M moduna alıp 
tekerlek yada menü üzerinden
1/200 1/640  1/1000 gibi değerlere bakınız
başıma gelmişti bu tarz bir durum aklıma da ilk gelen buydu
birde hafıza kartını formatlayıp öyle deneyin

1/4    F25  yazıyor

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Şimdi, Kemal Öztürk Turkoy yazdı:

Ben 2 fotoğraf arasındaki farklı anlamadım ? Tam ekran çekiyor bazen siyah çizgi atıyor dediğiniz kısım nedir ?

Şuan ekranki alt ve üst kısımdaki siyahbölümleri görüyorsanız onlar bilgi için ayrılan kenarlıklar onlar zaten fotoğrafa dahil değildir sadece ön izleme ekranında size bilgi için vardır.

Bu bilgileri görmeyip sadece fotoğraf görmenizde mümkündür önizleme menüsü kapatarak sadeace fotoğraf görebilirsiniz. Bumu sizin tam ekran dediğiniz kısım acaba ?

İki foto da bir fark yok zaten biri biraz yakın üst kısım da siyah  bir bölüm oluşuyor bazen.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

• Forum Editörü

Siyah görünüyor dediğiniz bir fotoğrafı buradan paylaşır mısınız?

Makine LCD ekranının fotoğrafını çekerek değil, direk JPEG dosyayı buradan paylaşın.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Eklediğiniz fotoğraflar çok küçük ve anlatmak istediğiniz ne yazdığınızdan nede fotoğraflardan anlaşılıyor lütfen açık olarak sorunuzu belirtiniz.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

• Forum Editörü

Makinenizin perde mekanizması problemli gibi.
Bu gibi bir hatayı bir ayarla oynayarak yapamazsınız. Yani çocuğunuz bir ayarı yanlışlıkla değiştirip böyle bir hata verdiremez.

Tetikleyici ve harici flaş kullanımlarında bu tip hatalar görülebilir yalnızca, o da sizin durumunuzda söz konusu değil.

Büyük ihtimal makine düşürülmüş veya darbe almış olabilir.

Bir servise göstermenizde fayda var.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Problem sebahattin beyin dediği gibi olabilir perde problemi.

Bu çekimler hangi modda yaptınız Manuel mod mu ?

Flash kullanmadan Oto modda çekim yapın bu hatayı alacakmısınız deneyin bir Flash Perde hızı problemine benziyor.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sende sohbete katıl

Önce yorumunu yaz sonra üye ol. Eğer bir hesabınız varsa, hesabınızla göndermek için şimdi oturum açın

Misafir
Bu konuyu yanıtla

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Biçimlendirmeyi Temizle

Only 75 emoji are allowed.

×   Eklediğiniz Link Otomatik Olarak Embed Çevrilmiştir..   Sadece yazı link haline çevir

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editörü Temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Kullanım Şartları Gizlilik Politikası Bu web sitesini daha iyi hale getirmeye yardımcı olmak için cihazınıza çerezler yerleştirdik. Çerez ayarlarınızı değiştirebilirsiniz, aksi takdirde devam etmek için tamam olduğunuzu varsayacağız.