harictengazel 0 Oluşturuldu: Mayıs 5, 2017 Paylaş Oluşturuldu: Mayıs 5, 2017 Arkadaslar merhaba Aranizda yeniyim ve sizlerden bi tavsiye almak istiyorum D5300 ile yaklasik 5cm yakindan nesneler ve genis manzaralar cekmek istiyorum. Sizce hangi lensleri kullanmaliyim Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
neehot 102 Mayıs 5, 2017 gönderildi Paylaş Mayıs 5, 2017 gönderildi 2 isteğinizi tek lenste toplamak oldukça zor. birinden feragat etmek lazım. ama 40mm macro lens ile hem manzara hem de 16-17cm mesafeden nesne çekimi yapabilirsiniz. onun haricinde 5cmden çekim yapmak istiyorsanız mevcut macro lenslerde bukadar yakından çekemezsiniz ancak mikroskop lens denilen lensler mevcut sanırım. manzara içinse geniş açı lensler mesela 10-24mm gibi lensler uygun olacaktır. 5cm mesafeden ne çekmeyi planlıyorsunuz? daha başka çözüm bulunabilir belki. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
harictengazel 0 Mayıs 6, 2017 gönderildi Yazar Paylaş Mayıs 6, 2017 gönderildi On 05.05.2017 at 18:24, neehot yazdı: 2 isteğinizi tek lenste toplamak oldukça zor. birinden feragat etmek lazım. ama 40mm macro lens ile hem manzara hem de 16-17cm mesafeden nesne çekimi yapabilirsiniz. onun haricinde 5cmden çekim yapmak istiyorsanız mevcut macro lenslerde bukadar yakından çekemezsiniz ancak mikroskop lens denilen lensler mevcut sanırım. manzara içinse geniş açı lensler mesela 10-24mm gibi lensler uygun olacaktır. 5cm mesafeden ne çekmeyi planlıyorsunuz? daha başka çözüm bulunabilir belki. tavsiyeniz için teşekkürler. şunu çekeceğim diye bişey yok sadece yakın çekimler yapmak istiyorum ama macro lensler de malum bende standart 15-55 ve 55-300 var ama 55-300 de öyle çok da kullanışlı değil ama uzak nesne çekiminde olmazsa olmaz dediler bu arada cihaz bilgisini de yanlış girmişim 5500 olacaktı acemilik işte hem fotoğraf çekmeye hem siteye Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Recommended Posts
Sende sohbete katıl
Önce yorumunu yaz sonra üye ol. Eğer bir hesabınız varsa, hesabınızla göndermek için şimdi oturum açın