İçeriğe git

Nikon d7200 spor mode açılmıyor


Recommended Posts

Merhaba arkadaşlar elimde nikon d7200 var ve bu makinada önceleri otomatik moda aldığım zaman spor modu seçeneği bununla beraber bir çok mod seçe biliyordum flaş açılıp kapanma oluyordu o da devrede değil makina neden böyle oldu bana yardımcı olabilirmisiniz şimdiden çok teşekkürler.. 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Ne gibi sorununuz var tam olarak anlamadım sizi Auto mode da kullanıyorsanız evet makina birçok ayarı kendi yapacaktır dediğiniz gibi Flash gerekli durumlarda düşük ışıklarda kendi flash'da açacaktır. Şuan Auto mode da ne gibi sorun yaşıyorsunıuz .

 

Spor mode ile kastır ettiğiniz tam olarak nedir ? 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Auto modunda benim bildiğim kadarıyla mod seçilmiyor herşeyi kendisi ayarlıyor. Kadranda scene bölümünden yani sahne modundan spor ve diğer modlar seçilebilir olmakta. Birde scene modunu deneyebilirmisiniz.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Normalde benim bildiğim kitapçık ta yazdığına göre scene seçtiğimiz zaman ve info basarak ayar kafanı ile oynayarak portre manzara çocuk spor yakın plan hazır modlar çıkması gerekiyor du bende yarı otomatik mod da çıkıyor du bu seçenekler daha sonra kayboldu ne oldu anlayamadım da bunun ile alakalı bir fikriniz varmı yeni versiyon da yükledim değişen birşey olmadı şimdilik bu kadar geri dönüşleriNizi bekliyorum iyi günler.. 

photostudio_1494405542494.jpg

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Yarı otomatik mod derken neyi kastediyorsunuz. Benim için yarı otomatik mod A S P modlarıdır bir kısım ayarları siz, geri kalanını makina ayarlar. Sizin yarı otomatik dediğiniz modunuz hangisi? Eğer kastettiğiniz auto moduysa daha önce d7100 vardı bende oradan sahne modlarının seçildiğini hiç görmedim. Eğer d7200 ün bir özelliği ise makinanızı sıfırlamayı deneyin.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 2 hafta sonra...

Makinemi ilk aldıgım zaman bak çek modu deniyor o mod da genelde ayar kadranı ile oynayarak spor mod portre mod gece mod makro modlar hazır ayarlar çıkıyordu  daha sonra kayboldu  el kitabına baktıgım zamanda o menü  scene menüsünde çıktığı anlatılmış ama öyle birşey yok çıkmıyor. youtubede buldum bir link umuyorum bir faydası olur bende çıkması gereken modlar  effek modları çıkıyor scene modları çıkmıyor

 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Video da ki olması gerek. scene dediği zaman sahne modlarını seçebiliyor. Eğer sizin o şekilde olmuyorsa sıkıntı vardır.

Bunun için öncelikle hafıza kartı formatlanmalı ve makina fabrika ayarlarına geri dönmeli güncelleme var ise de yapılmalı.

Eğer olmuyorsa ya yazılımsal ya da donanımsal problemler olabilir. Kadran Scene moduna hiç geçmeyebilir. Servis ile görüşmenizi tavsiye ederim.

Birde scene moduna aldığınız da en yakın modlarda kalıyormu bakabilirmisiniz. Yani U1 veya sessiz modda da kalıyor olabilir.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sende sohbete katıl

Önce yorumunu yaz sonra üye ol. Eğer bir hesabınız varsa, hesabınızla göndermek için şimdi oturum açın

Misafir
Bu konuyu yanıtla

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Biçimlendirmeyi Temizle

  Only 75 emoji are allowed.

×   Eklediğiniz Link Otomatik Olarak Embed Çevrilmiştir..   Sadece yazı link haline çevir

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editörü Temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Kullanım Şartları Gizlilik Politikası Bu web sitesini daha iyi hale getirmeye yardımcı olmak için cihazınıza çerezler yerleştirdik. Çerez ayarlarınızı değiştirebilirsiniz, aksi takdirde devam etmek için tamam olduğunuzu varsayacağız.