İçeriğe git

Shutter sayısı

smile_foto

Recommended Posts

Btün Forum üyelerine öncelikle iyi akşamlar dilerim, 1 hafta önce sıfır olarak bir D810 aldık. Ancak birkaç çekimden sonra fark ettiğim bir durum oldu bununla ilgili siz değerleri üyelerden yardım isteyecem.

-Şimdi olay şu şekilde, Makinede kullandığımız hafıza kartını bilgisayara taktığımızda bir DCIM klasörü oluyo Bunun içinde de fotoğrafların olduğunu makinenin kendi numaralandırdığı bir klasör var. Sorunum bu klasörde, bizim makinemizde bu klasör  "104NCD810" adında ancak normalde sıfır ürünlerde  100NCD810 olarak çıkıyor bu klasör. Direk aklıma gelen acaba makine kullanılmış dolayısıyla shutter sayısı mı artmış oldu. Derhal shuttercount sitelerinden çekim sayısını kontrol ettim onda hiçbir sıkıntı yok çekim çıkan sayı çektiğimiz kare sayısıyla birebir aynı. Ama içime de bir kuşku düştü. Bu konuyla ilgili kesin bilgisi olan üyelerimiz varsa; onlardan yardım bekliyorum. İlgilenir de cevap verirseniz çok sevinirim.

Hoşçakalın iyi akşamlar dilerim..

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

• Forum Editörü

Bildiğim kadarıyla bu klasörün adı 100ND810 olacak, 100NCD810 değil?

Benim D810 için durum böyle.

Makineyi nereden almıştınız?

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Klasörün adında bir problem olacağın acısından düşünceniz normal ancak shutter sayısı ile bunun anti bir durum olduğu ortaya çıktı yani eğer çekim yapılsaydı shutter düşürülemezdi.(Nikon'un kendi servisi hariç) ancak bu durumda olacağını zannetmiyorum bahsettiğiniz sayı 100-999 arası kendi gidiyor. Aşağıdaki menüde görüldüğü gibi ancak direk 100 den başlaması durumu haklısınız olabilir ancak fabrikasyon olarak 104 kalmış başlatılabilmiş olabilir mi ayrı bir durum. yada siz veya başka biri kurcalamış olabilir.

d810-ekran.png

3. bir durum şuda var makina sıfır ancak siz içine önceden çekim yapılmış 104 serisinden başlayan klasör olan bir kart taktı iseniz makina içini okuyum o seriye devam etmek için kendini o seriye almış olabilir. 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

@Kemal Öztürk Turkoy  çok teşekkür ederim, bugün aldığım yeri aradım ben sadece durumu anlattım direk sizin söylediğiniz üçüncü ihtimali söyledi içim rahatladı biraz da olsa çok sağ olun 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Şimdi, smile_foto yazdı:

@Kemal Öztürk Turkoy  çok teşekkür ederim, bugün aldığım yeri aradım ben sadece durumu anlattım direk sizin söylediğiniz üçüncü ihtimali söyledi içim rahatladı biraz da olsa çok sağ olun 

Rica ederim öyle oldu büyük ihtimal zaten ;) 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sende sohbete katıl

Önce yorumunu yaz sonra üye ol. Eğer bir hesabınız varsa, hesabınızla göndermek için şimdi oturum açın

Misafir
Bu konuyu yanıtla

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Biçimlendirmeyi Temizle

Only 75 emoji are allowed.

×   Eklediğiniz Link Otomatik Olarak Embed Çevrilmiştir..   Sadece yazı link haline çevir

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editörü Temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Kullanım Şartları Gizlilik Politikası Bu web sitesini daha iyi hale getirmeye yardımcı olmak için cihazınıza çerezler yerleştirdik. Çerez ayarlarınızı değiştirebilirsiniz, aksi takdirde devam etmek için tamam olduğunuzu varsayacağız.