İçeriğe git

Diğer lcd ekranlar netlenmiyor

Turgut Rustem

Recommended Posts

Merhaba. Bilgisayar,televizyon, telefon gibi cihazların ekran görüntülerini net bir şekilde alamıyorum. Karıncalanma falan oluyor, hem de net gözükmüyor. Nasıl bir ayarlama yapabilirim? veya hangi lensi önerirsiniz?

Makine D3200, lens 18-55.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Bunun lens ile ilgisi yoktur.  Ekran çekeceğiniz yayın ile sizin kayıt ettiğiniz videonun Hertz cinsinden ve Fps cinsinden farklarından dolayı dalgalanmalar yaşabilirsiniz.

Bunun çözümü ya fps ve hertz denk getirmek aynı olmak yada çekeceğiniz ekranın sizin değerlerinzden altta olması gerekbilir bazı zamanlar. bu gibi çözümler işinizi görebilir. 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

2 dakika önce, Kemal Öztürk Turkoy yazdı:

Bunun lens ile ilgisi yoktur.  Ekran çekeceğiniz yayın ile sizin kayıt ettiğiniz videonun Hertz cinsinden ve Fps cinsinden farklarından dolayı dalgalanmalar yaşabilirsiniz.

Bunun çözümü ya fps ve hertz denk getirmek aynı olmak yada çekeceğiniz ekranın sizin değerlerinzden altta olması gerekbilir bazı zamanlar. bu gibi çözümler işinizi görebilir. 

Açıkcası ne dediğinizi anlamadım. Yani fps ve hertzi nasıl denk getirebilirim? Diyelim ki, diğer dslr bir makineni ekranını çekmek istiyorum. Nasıl net ve keskin görüntü alabilirim?

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Diğer makinanızın LCD ekranınızı çekicem derken başka bir dslr makinanızın ön lcd ekranını çekmek istiyorsanız bunda bahsettiğim problemler olmaz benim verdigim örnekler TV PC monitör vs.. gibi 

Ancak netlemeyi düzgün yaptğınız taktirde sorun yaşamazsınız 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sende sohbete katıl

Önce yorumunu yaz sonra üye ol. Eğer bir hesabınız varsa, hesabınızla göndermek için şimdi oturum açın

Misafir
Bu konuyu yanıtla

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Biçimlendirmeyi Temizle

Only 75 emoji are allowed.

×   Eklediğiniz Link Otomatik Olarak Embed Çevrilmiştir..   Sadece yazı link haline çevir

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editörü Temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Kullanım Şartları Gizlilik Politikası Bu web sitesini daha iyi hale getirmeye yardımcı olmak için cihazınıza çerezler yerleştirdik. Çerez ayarlarınızı değiştirebilirsiniz, aksi takdirde devam etmek için tamam olduğunuzu varsayacağız.