Pınar Ulupınar 2 Oluşturuldu: Mayıs 20, 2017 Paylaş Oluşturuldu: Mayıs 20, 2017 merhabalar.. ben düğün fotoğrafçısıyım ve 3 yıldır yoğun bir şekilde d7100 makinamla çekim yapıyorum. gece çekimlerinde genelde 18-105 lens kullanıyorum. ilk deklanşör sorunumu yeni alsığım sigma 18-35 lensde yaşamıştım. deklanşör basmıyordu. sonra lensi değiştirip devam ettim fakat bu gece en az 20 kere aynı şeyi yaaptı. netleme var netlemede birr sıkıntı yok fakat deklanşör takılıyor basmıyor hiçbir şekilde. lütfen yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. 1 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Kemal Öztürk Turkoy 1.320 Mayıs 20, 2017 gönderildi Paylaş Mayıs 20, 2017 gönderildi Merhabalar ; Denklanşör takılıyorsan kastınız tam olarak nedir ? dediğiniz gibi focus S modunda ise netleme yapmadan çekim yapmaz. bu sebeble test ederken makinanızı focus modunu C moduna alın öyle testleriniz yapın. Ekranda bununla ilgili bir hata varmı üst mod ekranında lens ile ilgili bir bağlantı proble mi yaşayabilirsiniz belki ? Yine çekim yapmıyorsa bu sıkıntı mekanik bir sıkıntı yani denklanşör tuşunuz ömrünü doldurmuş olabilir artık. Bunları bir test edin tuşa fazla olmamak şartıyla birazdaha sert bir baskı uygulayın ve tepki verecekmi bakın. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Pınar Ulupınar 2 Mayıs 20, 2017 gönderildi Yazar Paylaş Mayıs 20, 2017 gönderildi Focus modunda bir sıkıntı yok. Netleme de de bir sıkıntı yok. 3 yıldır kullanıyorum ilk defa sorun çıkardı. Sanırım mekanik bir sıkıntı var teşekkürler. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
neehot 102 Mayıs 21, 2017 gönderildi Paylaş Mayıs 21, 2017 gönderildi 9 saat önce, Pınar Ulupınar yazdı: Focus modunda bir sıkıntı yok. Netleme de de bir sıkıntı yok. 3 yıldır kullanıyorum ilk defa sorun çıkardı. Sanırım mekanik bir sıkıntı var teşekkürler. Uzaktan kumanda ile deneme yaptınız mı? Çekim yapıyor mu? Eğer kumanda ile sıkıntı yoksa tuşta problem vardır. Kaç Shutter oldu makine? 1 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Kemal Öztürk Turkoy 1.320 Mayıs 22, 2017 gönderildi Paylaş Mayıs 22, 2017 gönderildi @neehot dediği gibi uzaktan kumanda veya self-timer ile deneyin bakalım çekim yapıyormu ve varsa mekanik sorun denklanşör tuşunda mı diye. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Pınar Ulupınar 2 Haziran 7, 2017 gönderildi Yazar Paylaş Haziran 7, 2017 gönderildi bu akşam iş çekimindeydim. açık hava çocuk gösterisiydi. akşamüstü başladı hiçbir sorun yoktu. hava kararınca çocuklarda hareketli o zamanlarda takılma yapıyor sadece. hareketle alakalı galiba arkadaşlar. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Kemal Öztürk Turkoy 1.320 Haziran 7, 2017 gönderildi Paylaş Haziran 7, 2017 gönderildi 2 saat önce, Pınar Ulupınar yazdı: bu akşam iş çekimindeydim. açık hava çocuk gösterisiydi. akşamüstü başladı hiçbir sorun yoktu. hava kararınca çocuklarda hareketli o zamanlarda takılma yapıyor sadece. hareketle alakalı galiba arkadaşlar. Böyle birşey ile bir ilgisi olamaz sabah ayrı akşam ayrı takılma yapıyor olması. Bununla ilgili aklıma gelen focus o akşam takılmalarda Focus'u C moduna getir öyle bir dene. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Forum Editörü Sebahattin Demir 472 Haziran 7, 2017 gönderildi Forum Editörü Paylaş Haziran 7, 2017 gönderildi @Pınar Ulupınar hanım, Mutlaka biliyorsunuzdur ama tekrar etmekte zarar yok; Makinelerimizde AF-S ve AF-C olmak üzere iki ayrı AF modu var (AF-A yani otomatik olanı bunun dışında tutuyorum şimdilik). AF-S yani Single Servo modu adında da anlaşılacağı gibi hareketsiz objeler için kullanılan moddur. AF-C yani Continuous Servo modu ise hareketli nesneler için kullanılan moddur. Bu modda AF sistemi nesnenizi odakta tutarak takip edebilir ve deklanşöre tam bastığınızda son netlemeyle fotoğrafı çeker. Biliyorsunuz normal koşullarda makinelerimiz yarım deklanşör ile odak yakalayamazsa tam deklanşörde çekimi yapmaz. Yani odaklayacağı bir nesne bulamazsa çekimi gerçekleştirmez. Odaklama yapabilmesi içinse; a) Nesneye lensinizin en yakını odaklama mesafesine eşit veya daha uzakta durmanız gerekir Lens ve makine modelinize göre AF sisteminin izin verdiği minimum ışık koşullarının sağlanması gerekir c) Odaklayacağınız alanın düz, pürüzsüz ve tek renkli olmaması gerekir. Tüm bunların dışında bazen makinemiz odaklama yapmasa da çekim yapsın isteriz. Örneğin; Bir mezuniyet töreninde kep atma anını fotoğraflamak istediniz. Makineniz o anda hangi kepe odaklanacağını bilemeden siz anı kaçırabilirsiniz. Bu gibi durumlarda makinemiz odaklamadan çeksin isteriz. Bunun için makinemizde 2 ayrı ayar vardır: "a1: AF-C Öncelik seçimi" ayarı: Bu ayar sabit nesneleri çekerken makinenizin nasıl davranması gerektiğini belirleyeceğiniz "Bırak" ve "Netle" seçeneklerinden oluşan ayardır. Varsayılan ayar "Netle" olarak gelir. Yani siz AF-C modundayken makineniz netleme yapmadan tam deklanşör yapsanızda fotoğraf çekmez. Bu ayarı "Bırak" olarak ayarlarsanız deklanşöre her basışınızda netleme yapıp yapmamasına bakmadan makineniz her basışınızda fotoğraf çekecektir. "a2: AF-S Öncelik seçimi" yöntemlerinin belirlendiği ayarlardır. a1 ile aynı çalışır ama AF-S modunda. Tüm bunları neden yazma gereği duydum? Yukarıda bahsettiğiniz durum bir daha oluştuğunda hangi modda çekiyorsanız ona ait olan ayarı "Bırak" olarak değiştirip dener misiniz? Büyük ihtimal makineniz fotoğraf çekmeye başlayacaktır. Eğer böyle olursa makinenizi başka bir lens ile denemenizde fayda olabilir. Çünkü elinizdeki gövde çok az ışıkta bile kusursuz netleyebilecek bir AF sistemine sahiptir. Not: İşiniz bittiğinde a1 ve a2 ayarlarını tekrar "Netle" konumuna getirmeyi unutmayın Saygılar. 1 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Fatma Çağlayan 3 Nisan 3, 2018 gönderildi Paylaş Nisan 3, 2018 gönderildi Çok teşekkürler Sebahattin Demir. Ben de Pınar Hanım'la benzer sorunu yaşıyorum, düğün fotoğrafçısıyım ve 7100'e yeni geçtim. Bu söylediniz ayarların hemen deneyeceğim. Ben yarım denklanşörde odaklanamadığı için yer değiştirerek çözüyordum sorunu ama her seferin mümkün olmuyor. Bu ayarlarla sorunun çözüleceğine eminim. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
ÖNER BÜYÜKYILDIZ 37 Nisan 3, 2018 gönderildi Paylaş Nisan 3, 2018 gönderildi Eklemek istediğim bir şey var. Burada yapılan ayarlarla makinanın netleme yapmadan da çekim yapmasına izin vereceksiniz ama, sonuçta çekim sonrası baktığınızda elinizde birçok net olmayan ve dolayısıyla işinize yaramayan fotoğraf olacak. Üstelik bu çekimin tekrarı yada telafisi olmayacağı için müşterinize mahcup olacaksınız. Bana sorarsanız bu ayarları hiç değiştirmeyin, yani makinanız netleme yapmadığında yine çekim yapmasın, siz ortamın ışık koşullarını ayarlayarak sorununuzu çözmeye çalışın, yada @Fatma Çağlayan hanımın yaptığı gibi konumunuzu değiştirin. En azından çekim sonrası elinizde net fotoğraflarınız olur. Kolay gelsin. 1 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Fatma Çağlayan 3 Nisan 3, 2018 gönderildi Paylaş Nisan 3, 2018 gönderildi Salonda ışıklar hızla ve sürekli değiştiğinden flaşın ve makinenin senkronizasyonu da geç oluyor. Makineye ihtiyacı olan açı verildiğinde çekim yapıyor. Dediğiniz gibi net olmayan fotoğraf elde etmekse sonuç hiç girmeyeyim o ayarlara. Acele servis yaptığımız için netlik önemli. Çok teşekkür ederim uyarınız için. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Recommended Posts
Sende sohbete katıl
Önce yorumunu yaz sonra üye ol. Eğer bir hesabınız varsa, hesabınızla göndermek için şimdi oturum açın