İçeriğe git

D80 nim var clock yanıp sönüyor düzeltemedim

Okantorun

Recommended Posts

Bu makineyi hiç kullanmadım. Ancak makinenizin üretim tarihinin beş yıldan daha eski olduğunu kabul edebiliriz.

Bu durumda (aynısının bilgisayarlarda da olduğu) hafıza  ve saat pilinin bitmiş olabileceğini düşünebiliriz.

Eğer diğer ayarlar da sıfırlanmışsa büyük olasılıkla durum budur.

Makineyi kullanan arkadaşlar daha sağlıklı yorum yapabilirler.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Merhaba @Okantorun

@myasar dediğini gibi bu sorun makine modeline göre veya makinanın uzun süre yatmasından olabilir saat ayarını sizden istemesi ve aklında tutamaması makinanın içinde bulunan pilin bittiğinden yapar.

Bunu bir yöntemle aşmak için makinaya tam dolu bir pil takarak makinayı 3 - 4 saat gibi açık halde bırakın iç pilin dolmasını sağlayacaksınız bu şekilde pil ölü duruma geçmedi ise dolacaktır tekrar.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

çok teşekkür ederim çözdüm. date time settings ile çözdüm işi.

tamirden geçirdim makineyi ya ondan tada çok uzun zaman oldu alalı ondan 

saat ayarlarını düzeltmem gerekiyordu. 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sende sohbete katıl

Önce yorumunu yaz sonra üye ol. Eğer bir hesabınız varsa, hesabınızla göndermek için şimdi oturum açın

Misafir
Bu konuyu yanıtla

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Biçimlendirmeyi Temizle

Only 75 emoji are allowed.

×   Eklediğiniz Link Otomatik Olarak Embed Çevrilmiştir..   Sadece yazı link haline çevir

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editörü Temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Kullanım Şartları Gizlilik Politikası Bu web sitesini daha iyi hale getirmeye yardımcı olmak için cihazınıza çerezler yerleştirdik. Çerez ayarlarınızı değiştirebilirsiniz, aksi takdirde devam etmek için tamam olduğunuzu varsayacağız.