Kirlikedi 3 Oluşturuldu: Haziran 1, 2017 Paylaş Oluşturuldu: Haziran 1, 2017 40mm nikon afs makro almaya yeltendim diğer modeller fiyatları yüksek kalması ve bulunamaması buna itti 40mm 2.elde 700 TL sıfırı 1250 TL 60mm 2.elde 1450 anlaştık gibi adam uv ve cpl marumi filtre ile verecek sıfırı 2600 TL bu 2 model arasında bu kadar fiyat farkı sadece 60mm de nano kristal kullandıkları içinmi bu fark verilirmi birde 60mm de vc olmaması elde çekimde zorlarmı acaba şöyle bir handikapım var 40mm için elimde nikon 35mm f/1,8 im de var ayrıca sigma 17-50 f/2,8 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Kirlikedi 3 Haziran 1, 2017 gönderildi Yazar Paylaş Haziran 1, 2017 gönderildi Çok acil yardıma ihtiyacım var arkadaşlar Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Forum Editörü Sebahattin Demir 472 Haziran 1, 2017 gönderildi Forum Editörü Paylaş Haziran 1, 2017 gönderildi Ne amaçla kullanacağınız önemli. Her ikisi de 1: 1 büyütme oranına sahip lensler. Yani asgari odakta nesnenin boyutu algılayıcıdaki boyutuna eşit olacağı anlamına geliyor. Aynı büyütmeyi elde etmek için, 40mm'yi kullanarak nesneye çok yakın (3,5cm) olmanız gerekir. Bazı nesneler daha yakın olmanıza engel olmayabilir, ancak bazılarında bu problem olacaktır. Ayrıca ışık (flaş) kullanacaksanız, ki çoğu zaman kullanmak gerekecektir, nesneye çok yakın olacağınızdan sorun yaratabilir. Minimum odak noktasında (en yakın mesafe / en yüksek büyütme) konunuza çok yakın olacaksınız. Konudaki detayları almak için gölgeleri aydınlatmak zor olabilir. Aynı şeylerin benzeri 60mm için de geçerli aslında. Bunlardan herhangi birini alırsanız çok yakında daha uzak odaklı (105mm, 135mm vs) bir lense ihtiyaç duyduğunuzu anlayacaksınız. Maliyetiniz sorunsa, makro lensler için Sigma, Tamron veya Tokina'dan bazı alternatiflere de bakın. D5200'inizi video için kullanmayı planlıyorsanız, ultrasonik motorlu bir lens satın aldığınızdan emin olun. Saygılar. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Kirlikedi 3 Haziran 1, 2017 gönderildi Yazar Paylaş Haziran 1, 2017 gönderildi @Sebahattin Demir dediğim gibi evde kullanıcam ağırlıklı kek pasta cupkek kurabiye, koktely içki küçük oyuncaklar falan %70 bu %20 bitki çiçek olacaktır %10 böcek diyeyim siz olsanız 2 kat fark la 60mm alırmıydınız değermi 35mm evde yeterince yaklaşamıyorum Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Forum Editörü Sebahattin Demir 472 Haziran 1, 2017 gönderildi Forum Editörü Paylaş Haziran 1, 2017 gönderildi Şimdi, Kirlikedi yazdı: @Sebahattin Demir dediğim gibi evde kullanıcam ağırlıklı kek pasta cupkek kurabiye, koktely içki küçük oyuncaklar falan %70 bu %20 bitki çiçek olacaktır %10 böcek diyeyim siz olsanız 2 kat fark la 60mm alırmıydınız değermi 35mm evde yeterince yaklaşamıyorum Yukarıda belirttiğim nedenlerle ben olsam ikisini de almazdım. Çekmeyi planladığınız nesneler için yardımcı ışıklara ihtiyacınız olacak. Ama bu lensler ile yakınlaşmak gerek, nasıl olacak? 35mm lensinizi ters bağlayarak denemeler yapın öncesinde, durumu bir görün. Bakarsınız bu yöntemden hoşlanabilirsiniz ve ek bir yatırıma şimdilik ihtiyaç duymayabilirsiniz. Lensi ters bağlamak için internette çokça video ve doküman mevcut. Tabi bu durumda manuel netleme gerekecek. Makro çekim metodunda ekipman seçimi başlangıçta çok karmaşık aslında. İlk başlarda aklınızdan geçenler ile belirli bir tecrübe kazandıktan sonraki geçenler arasında çok büyük farklar olabiliyor. Boşuna baştan gereksiz yatırım yapmayın derim. Saygılar. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Kirlikedi 3 Haziran 1, 2017 gönderildi Yazar Paylaş Haziran 1, 2017 gönderildi @Sebahattin Demir ters bağlarsam diyafram müdahalem olmaz gözlerimde çok iyi sayılmaz gözler 1.5 gözlük kullanmam lazım ama kullanmıyorum netlemede sorun yaşarım bundurumda tekrardab 105mm sigma yada 90 mm tamrol a dönüş yapmam gerekiyor ozaman Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Kirlikedi 3 Haziran 1, 2017 gönderildi Yazar Paylaş Haziran 1, 2017 gönderildi Birde şöyle 50x50 bir pano yaptım eğimde verdim sonsuzluk hissi veren onun üst sağ ve sol yandan ıkea ışıklandırma lardan alıcam ışık kaynağı yaratıcam elde çekim olmayacak yani tripot a bağlı olacak Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Akın Demircioğlu 18 Haziran 1, 2017 gönderildi Paylaş Haziran 1, 2017 gönderildi Merhaba, konu mesajında biraz bocalamışsınız, nano kristal kaplama ve vc demişsiniz. elinizde ki objektiflere ilave olarak 40mm yada 60mm gereksiz boş harcama olur. Gerçek maksatınız makro çekmek ise 90-100mm almanız daha mantıklı şöyle ki, elinizde ki objektiflerle çekemediğiniz bir pastayı hangi objektifle çekeceksiniz diye düşünüyorum. 35mm var ve en yakın 30cmden netleme yapıyor 17-50 var oda sanıyorum o mesafeden netleme yapıyor, para vereceğiniz 40mm gerekliliği ve kulanımı tartışılır. Nesnenin dibine kadar giripte çekeceğiniz bir fotoda da size 1cm bile olmayan netlik alanı verir bunlarıda düşünün. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Kirlikedi 3 Haziran 2, 2017 gönderildi Yazar Paylaş Haziran 2, 2017 gönderildi @Akın Demircioğlu en esasında çekeceklerimin boyutları yaklaşık söyleyaş pasta 14cm den az olmaz kek 10cm cupkek 8cm yaklaşık 5 cm ve daha fazla boyutlu kurabiyeler üzerinde royal aysing metoduyla yapılmış şekiller var google dan bakabilirsiniz çikolaya öbekleri, kokteyler bardakda olacağı için boyut büyük olur kafve cuppicino latte süs eşyaları kinder yumurta çikolatadan çıkan oyuncaklar ki onları kompozisyon yaparım çiçekler bitkiler yapraklar 40mm bunlara yetermi ? mesela 35mm le çektiğim yakın fotolar örnek son resimdeki kurabiyelere yaklaşmak istiyorum bunlar için 40mm uygun fiyatlı olduğu için yeterlimi diye konuyu açtım 60mm nikon afs makro lensde sıfırı 2600 TL 2.el 1450. 40mm sıfır 1250 2.el 700 TL Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Recommended Posts
Sende sohbete katıl
Önce yorumunu yaz sonra üye ol. Eğer bir hesabınız varsa, hesabınızla göndermek için şimdi oturum açın