İçeriğe git

Yeni lensim 40mm e merhaba :)

Recommended Posts

Geçenelrde yeni konu açmıştım ne alayım derken makro dünyasına nikon afs 40mm f/2,8 makro ile merhaba dedim. 

2.el aldım ürünü elime aldığımda inanamadım kendim bile bu lensi bu kadar temiz bakamazdım. uygun fiyata geldi. Alıcının dediğinden bile temiz.

dün aldım lensi elde denemeler yaptım. 

sokak fotoğrafçılığı için de ideal bir lens portre çekimlerde başarılı

beklediğimden fazla yaklaşa biliyormuşuz. ama elde yakınlaştığınızda net çekim yapmak oldukça güç. bazı durumda lensin gölgesi objeye düşmesi olabiliyor. tripot şart ev denemeleri de yapacağım en kısa sürede ve paylaşırım. 

şimdilik çektiğim birkaç fotoğrafım

PİNK rosepoppyRed RoseStreet dog

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Yeni lensiniz hayırlı olsun. iyi günlerde kullanın. evdeki çekimlerinizi de merakla bekliyorum. ancak biraz konu-kadraj-kompozisyon üzerine çalışmanız lazım. yukarda 3. fotoğraf hem yarım, hem net değil daha iyi hale getirmelisiniz bence. bu düşünce naçizane düşüncemdir. yanlış anlamayın çok bilmişlik yapmıyorum. benim de halen eksik yönlerim var. güzel günlerde bol fotoğrafla kalın inşallah. 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

@hüseyin özdemir ne demek çok teşekkür ederim yorumunuz için bilgi paylaştıkça,kişi eleştirildikçe gelişiyor büyüyor. hem burda olsun hem başka konularda olsun fotoğraflarımın eleştirmesini isterim yoksa hatalarımızı nasıl görücez. bir senedir makinam elimde gerçek anlamda 3 4 aydır kompozisyondur altın kuraldır aktif alan arka plan üzerinde bilgi edinmeye başladım. fotoğrafla uğraşmayı çok seviyorum hevesimde bitmez umarım. kompozisyon kadrajı geliştirmem şart. elimden geldikçe çok fotoğraf bakıyorum ama daha yolun çok başındayım. lensi satıcıdan aldıktan 5 dakka sonra bulduğum ilk çiçeğe koştum denedim:) 

evdeki çekimleri  2 3 güne yaparım umarım ev müsait olursa. 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

@Kirlikedi mevcut 35mm lensiniz ile birebir aynı kareyi çekip koyarsanız iki lens arasındaki farkı daha net görmüş olur ziyaretçiler. ben kullanmadım ancak oldukça güzel ve çok amaçlı bir lens. almaya baya niyetlenmiştim ve onun için baya bir araştırma yaptım ama bende de 35mm olduğu için farklı açı olsun diye tamron 90mm aldım. macro lens ayrı güzel. hayırlı olsun.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

2 saat önce, Kirlikedi yazdı:

@hüseyin özdemir ne demek çok teşekkür ederim yorumunuz için bilgi paylaştıkça,kişi eleştirildikçe gelişiyor büyüyor. hem burda olsun hem başka konularda olsun fotoğraflarımın eleştirmesini isterim yoksa hatalarımızı nasıl görücez. bir senedir makinam elimde gerçek anlamda 3 4 aydır kompozisyondur altın kuraldır aktif alan arka plan üzerinde bilgi edinmeye başladım. fotoğrafla uğraşmayı çok seviyorum hevesimde bitmez umarım. kompozisyon kadrajı geliştirmem şart. elimden geldikçe çok fotoğraf bakıyorum ama daha yolun çok başındayım. lensi satıcıdan aldıktan 5 dakka sonra bulduğum ilk çiçeğe koştum denedim:) 

evdeki çekimleri  2 3 güne yaparım umarım ev müsait olursa. 

Hepimiz yolun çok başındayız @ önemli olan içimizdeki fotoğraf aşkı hiç bitmesin, fotoğraftan hiç bir zaman soğumayalım. fotoğraf çok güzel bir uğraş evet biraz pahalı ama insana kattıkları ve hazzı bambaşka bir güzellik. 40mm denemedim daha önce ama tüm makrolar iyi olduğu gibi bu lensin de iyi olacağını düşünüyorum. sağlıkla ve bol fotoğrafla kalın @kirlikedi

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

• 1 ay sonra...
On 05.06.2017 at 23:42, Kirlikedi yazdı:

@hüseyin özdemir inşallah ev müsait olduğunda 35mm le karşılaştırma yapıp paylaşıcam teşekkürler

daha müsait olmadı eviniz sanırım :)

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sende sohbete katıl

Önce yorumunu yaz sonra üye ol. Eğer bir hesabınız varsa, hesabınızla göndermek için şimdi oturum açın

Misafir
Bu konuyu yanıtla

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Biçimlendirmeyi Temizle

Only 75 emoji are allowed.

×   Eklediğiniz Link Otomatik Olarak Embed Çevrilmiştir..   Sadece yazı link haline çevir

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editörü Temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Kullanım Şartları Gizlilik Politikası Bu web sitesini daha iyi hale getirmeye yardımcı olmak için cihazınıza çerezler yerleştirdik. Çerez ayarlarınızı değiştirebilirsiniz, aksi takdirde devam etmek için tamam olduğunuzu varsayacağız.