mesut cil 0 Oluşturuldu: Haziran 15, 2017 Paylaş Oluşturuldu: Haziran 15, 2017 Arkadaşlar merhabalar, Nikon d7100 18-105 3.5 df lens kullanıyorum lakin fotoğraflarımda istediğim kaliteyi yakalayamıyorum elimde ki lensten daha iyi aynı zamanda daha keskin, kaliteli, net ve potre fotoğraflarda da daha başarılı çekimler yapabileceğim bir lens tavsiye edebilir misiziniz? Ayırdığım bütçe (1000-2000 tl ) civarı Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
neehot 102 Haziran 15, 2017 gönderildi Paylaş Haziran 15, 2017 gönderildi Acaba sırf bu konuyu açabilmek için mi yıllık konuları hortlatıp hepsine aynı cevabı verdiniz? Bence sorunuzu azıcık bir araştırma ile de bulabilirdiniz veya en azından daha önceden var olan başka bir konu altında sorabilirdiniz. Sorunuzun cevabı ; 85mm 1.8g Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
mesut cil 0 Haziran 15, 2017 gönderildi Yazar Paylaş Haziran 15, 2017 gönderildi eski konuları hortlatmamın sebebi özel mesaj atabilmek için 6 yorum istemişti forum ondan dı ikincisi araştırma yaptım lakin istediğim lens sadece potre lensi değil 50mm ya da 85mm oldunu tabiki biliyorum istedigim aynı zamanda 18 105 mm in de yerini daha kaliteli bir şekilde alabilecek bir lens Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
mesut cil 0 Haziran 15, 2017 gönderildi Yazar Paylaş Haziran 15, 2017 gönderildi bir de her yorum yazdıgımda eski konuların hortlayacagını bilmiyordum rahatsız ettiyse k.bakmayın Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
neehot 102 Haziran 15, 2017 gönderildi Paylaş Haziran 15, 2017 gönderildi 37 dakika önce, mesut cil yazdı: bir de her yorum yazdıgımda eski konuların hortlayacagını bilmiyordum rahatsız ettiyse k.bakmayın 18-105 ile aynı ama daha kalitelisi yok fakat 17-50 f2.8 alabilirsin. 105e kadar çıkamazsın ama 50mm ile portre çekebilirsin. Onun dışında kaliteli lensler genelde en düşük mm odak ile en büyük mm odak oranları 1/3 1/4 gibi oluyor. Yani 24-70mm de oldukça iyi ama biraz pahalı. 17-50 işini görür. Tamron sigma farketmez Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
mesut cil 0 Haziran 16, 2017 gönderildi Yazar Paylaş Haziran 16, 2017 gönderildi teşekürler bende Sigma 24-70 2,8f düşünüyordum ikinci el gerçi benim makine de biraz daha acı daralacak ama istediğim kaliteyi yakaladıktan sonra sıkıntı yok :)cc Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Akın Demircioğlu 18 Haziran 16, 2017 gönderildi Paylaş Haziran 16, 2017 gönderildi Alanı fark etmez her ne olursa olsun prime lensler her zaman için en net en keskin görüntüyü sunarlar. Acısını hesaba katarak 50mm 1.4 veya 60mm micro objektif denenebilir. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
mesut cil 0 Haziran 17, 2017 gönderildi Yazar Paylaş Haziran 17, 2017 gönderildi en iyisi hayyama gidip tek tek denemek bu lensleri artık hangisinden iyi sonuc alırsam burayada resimleriyle atıcam bi kaç hafta içinde sonucu Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Recommended Posts
Sende sohbete katıl
Önce yorumunu yaz sonra üye ol. Eğer bir hesabınız varsa, hesabınızla göndermek için şimdi oturum açın