onurd 14 Oluşturuldu: Haziran 18, 2017 Paylaş Oluşturuldu: Haziran 18, 2017 Değerli ustadlar hayirli ramazanlar. Halihazırda d7200 ve sigma 17 - 50 lens kullanmaktayim. Genelde portre cekimleri yapıyorum ve 85mm lens ihtiyacim olduğunu düşünüyorum. Malum nikon 85 mm lensleri biraz pahali ( bütçeme göre). Alternatif lens bakinirken samyang 85mm f 1.4 manuel lensi aklıma takildi. Bende bu lensi alsam manuel ayar yaparmiyim yapamazmiyim deyip makineyi kurcalarken vizorden bakinca af noktasinin bulunduğu bölgeyi netledigimiz zaman sol alt kosede iki ad. Sagda ve solda ucgen ortada da daire şekilde bir sekil beliriyor. Bunun calisma mantigini kavramış gibiyim (odaklama tam olduğunda ortadaki daire seçili hale geliyor). Size sormak istediğim bu lensi alsam pisman olur muyum. Netleme ile sikinti yasatir mi. Bimemiz gereken taktik varmidir Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
neehot 102 Haziran 18, 2017 gönderildi Paylaş Haziran 18, 2017 gönderildi Sıkıntı yaşamazsın. Mantık doğru. Yaşayacağın tek sıkıntı bir süre sonra gözün yoruluyor, akıyor. Özellikle seri çekimler yaptığın zaman. İki gözün de açık çekimler yapıyorsan sıkıntı olmaz. Lensi tanıyıncaya kadar biraz zor olabiliyor çünkü o yuvarlak çıksa bile istediğin gibi net olmayabiliyor. Dikkat edersen biraz daha(milim) çevirsen bile hala yuvarlak duruyor orada. Samyang Nikon bayonet mi peki? Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
onurd 14 Haziran 18, 2017 gönderildi Yazar Paylaş Haziran 18, 2017 gönderildi Nikon body icin satilanlari var. Tabi fiyati nikon olduğu icin150-200 tl arasi pahali nedeni ise anlamsiz marka ile midir bilmiyorum. 85mm 1.4 baya büyük avantaj. Ancak kullanan pek yok gibi. Bakalim kullanan cikarsa deneyimlerini paylasirsa bizde yararlaniriz Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Şenol Ustabaş 27 Haziran 19, 2017 gönderildi Paylaş Haziran 19, 2017 gönderildi (düzenlendi) Selamlar..Otuz seneden fazla manuel lens kullanmış biri olarak ; tripod veya monopod kullanmıyorsanız bahse konu lens ile portre çekimlerinde zorlanırsınız..Portre çekimlerinde kabul gören ilk kural gözlerdeki netliktir..Elde manuel lens ile netleme zor olacaktır..Tabiki bu benim düşüncem ve beni bağlar. Bahse konu lensin optik kalitesi tarafımca denenmiş ve kabul görür sonuçlar alınmıştır.Sigma 17 - 50 lensiniz varmış.Makul fiyatlarda ikinci el Sigma 50-150 bakabilirsiniz.Bulabilirseniz çok nadir bulunabilen Tokina 50-135 fiyat ve performans açısından dx formatında Nikon 70-200 kalitesindedir.İki lenside denedim..Denemediğim lensler hakkında prensip olarak yorum yapmam.Sitedeki arkadaşlar diğer alternatifler hakkında bilgi verirler..Kolay gelsin.. Haziran 19, 2017 - Şenol Ustabaş tarafından düzenlendi Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
onurd 14 Haziran 23, 2017 gönderildi Yazar Paylaş Haziran 23, 2017 gönderildi Şenol bey paylastiginiz bilgiler icin tesekkur ederim. Dediklerinizi dikkate alip manuel lensten vazgeçtim doğrusu. (30 sene emek vermisiniz ben daha 30 dayim :-) ). Nikon 50-150 gercekten de cok guzel odak araliklari olan lens. Daha önce pek ilgilenmemistim. Tek eksigi os olmamasi. Os'li olanlarda baya pahalı gibi duruyor. Herhalde en iyi secim nikon 85 mm 1,8 gibi duruyor. Butcemi ayarlayana kadar ikinci el os li bulabilirsem aklimin ucunda :-) Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Murat Unal 48 Haziran 23, 2017 gönderildi Paylaş Haziran 23, 2017 gönderildi Ben de ayrı konu açmayayım; Aynı netleme özelliği (vizörden bakınca üçgen-daire, vs) "Samyang 14mm f/2.8 IF ED UMC" için de var mı? Bunu önerir misiniz? Amatörler manzara çekimlerinde netleme sorunu yaşar mı? Şimdiden cevaplar için teşekkürler. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Şenol Ustabaş 27 Haziran 26, 2017 gönderildi Paylaş Haziran 26, 2017 gönderildi (düzenlendi) Selamlar; Geniş açı lenslerde, durağan konularda (manzara,doğa vs) netleme acelesi olmayacağı için kadraj özenle kurulup ,bahse konu lens ile gayet güzel sonuçlar alabilirsiniz.Acizane tavsiyem özellikle yeni başlayanlar için tripod veya monopod kullanma alışkanlığını(şartlar elverdiğinde) kazanmalarıdır. Bu alışkanlık ;özellikle manuel lens ve titreşim önleyici sistemleri olmayan lensler için netlemede kolaylık , yavaş enstantane gerektiren konularda kabul görür fotograflar getirecektir. NOT:Manzara fotograflarında yeni başlayanlara "hyperfocal mesafe' kuralını araştırmasını tavsiye ederim. Haziran 26, 2017 - Şenol Ustabaş tarafından düzenlendi Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Recommended Posts
Sende sohbete katıl
Önce yorumunu yaz sonra üye ol. Eğer bir hesabınız varsa, hesabınızla göndermek için şimdi oturum açın