İçeriğe git

Recommended Posts

Merhabalar bir konu hakkında sizin yardımınıza ihtiyacım var. Ben ufak her yere sığacak cebimde telefon gibi her yere götüreceğim bir makina almak istiyorum. Hem fiyat konusunda hemde performans konusunda iyi olan bişey düşünüyorum. Araştırdım kendime göre Nikon 1J1- J2 ve Panasonic Gf3, Gf5 almaya karar verdim bütçemede uygun. Yanlız ben kimden yardım istesem adamlar bu makinalar değilde bana başka modeller öneriyor. Sağlam bilgi kimseden alamadım şimdiye kadar ve çok kararsız kaldım. Çoğu nikon alma diyor panasonic daha iyi diyorlar. Ama bir türlü çözemedim. Değerli üyeler sizden rica bana bu konu hakkında yardımcı olursanız çok sevinirim. Sadece bu iki model ve marka için bana önereceğiniz başka model istemiyorum. Çevrenizde kullananlar vardır yada duymuşluğunuz vardır bu konuda yardımlarınızı bekliyorum. Hangisi iyi ise nedeni değilsene nedenini söylerseniz çok memnun olurum. Makina hem çözünürlük hemde renk canlılığı konusunda önemli benim için. Mesela bilgisayardan yakınlaştırdığımda çözünürlük kalitesi düşmeyecek fazla noise olmayacak. Bu iki model marka arasında ne öneriyorsunuz?

Teşekkür ediyorum şimdiden.

Saygılarımla...

- serhatagaoglu tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Panasonic in sensörleri Nikon un sensörlerinden daha büyük
buda karanlık alanlarda yada karanlık - loş bir hava da daha az noise yapmasını sağlar,Panasonic büyük sensörü ile 1 adım öne geçiyor
Panasonic in lens alanı daha fazla belki bu bir + olabilir

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

hım anladım. doğru çok teşekkür ediyorum. peki renk ve çözünürlük olarak nasıl panasonic bilginiz var mı

- serhatagaoglu tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

daha önce kullanmadım
Nikon uda kullanma sebebim sony sensörlere sahip olması bana göre daha tatlı renkler sunuyor
panasonic hakkında fikrim yok canon kadar çamur olamaz en azından
fakat şunu söyleyebilrim bir video kameraya ihtiyacım vardı
panasonic üzerinde cok durdum fakat teknik özelliğinden dolayı vaz gectim
incelediğimde ise renk tonları gayet güzeldi

PS bilginizde var ise renk için düşünmeye değmez
diğer özellikleri size +  ise tercih edilebilir
Nikon da belki lens çeşitliliğine takılabilirsiniz
fakat panasonic in bayonet konusunda sizi üzmez çeşit daha bol
zaten özel bir alan makinesi değil 2 side
sensörden dolayı Panasonic i seçerdim

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

hocam banada işte renk ve çözünürlük önemli. ha bide video kaydı. çünkü sürekli yanımda olacak bi makina çünkü ben diğer makinalarımı her yere götüremiyorum malum gövdeler büyük. Görüntü kalitesi çözünürlük ve renk önemli.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sende sohbete katıl

Önce yorumunu yaz sonra üye ol. Eğer bir hesabınız varsa, hesabınızla göndermek için şimdi oturum açın

Misafir
Bu konuyu yanıtla

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Biçimlendirmeyi Temizle

Only 75 emoji are allowed.

×   Eklediğiniz Link Otomatik Olarak Embed Çevrilmiştir..   Sadece yazı link haline çevir

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editörü Temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Kullanım Şartları Gizlilik Politikası Bu web sitesini daha iyi hale getirmeye yardımcı olmak için cihazınıza çerezler yerleştirdik. Çerez ayarlarınızı değiştirebilirsiniz, aksi takdirde devam etmek için tamam olduğunuzu varsayacağız.