fotografcekimtekniklerii 7 Oluşturuldu: Temmuz 4, 2017 Paylaş Oluşturuldu: Temmuz 4, 2017 Bir nikon kullanıcısı olarak beni çok rahatsız eden bir konuyu sizlerle paylaşmak istiyorum. Bu tur bir "teknik" hata sadece bizim ulkemizde olur sanırım. Avrupa'daki bir nikon yetkili egitmeni bu hatayi kesinlikle yapmaz dusuncesindeyim. Evet ikisi de piyasada kendini ispatlamis firmalar, ama bu zamana gelebilmek ve devamliligini surdurebilmek icin satislarin devamli rakiplerinden fazla olmasi gerekir. Fotografciliga merak saran ve ilk defa fotograf makinesi alacak kisi bunu izlediginde "oo fotografa bak harika canon ile cekilmis" deyip gidip canon alanilir ki ben bunu zamaninda canli canli şahit olan biriyim. Yeni baslayan biri nerden bilecek hangi makina ile cekildigini diyebiliriz. Ama kabakk gibi yaziyor orda hangi makine oldugu Bu tur seyler onemlidir;cunki direk satisi etkileyen faktorlerdir. Yoksa kotu art niyet olmaya bilir ama bunu yeni baslayan potansiyel musteriye izah edemezsin. O gördüğünü algılar ve duygusuyla haraket edip tuketimini ona gore yapar. Piyasada bmw ile mercedes i ele alalim. Hic bmw test surusunde mercedes araba kullanildigini gorduk mu? aslaaa :/ Sizin düşünceleriniz nedir? Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Forum Editörü Sebahattin Demir 472 Temmuz 4, 2017 gönderildi Forum Editörü Paylaş Temmuz 4, 2017 gönderildi Ne genelleme yapmayı severim, ne de böyle örneklerin arkasından gitmeyi. Avrupa'daki bir yetkili bu hatayı yapmaz sanırım demişsiniz. Yapar, hemde öyle yapar ki. Size bunlarla ilgili sayısız örnek gösterebilirim. Bizzat Bill Gates'in yaptığı Microsoft lansmanında ekranda rakip firmanın yazılımının sizin deyiminizle "kabakk" gibi göründüğünü gözlerimle görmüştüm. Keşke elimizde bir satış-ölçer-metre olsa da, bahsettiğiniz bu hatanın Nikon'a ne kadar satış kaybettirdiğini ölçebilseydik. Sonuç hiç sizin tahmin ettiğiniz gibi olmazdı emin olun. Evet bu tip şeyler elbette ki önemlidir. Koskoca Nikon Türkiye'nin Yetkili Eğitmenine hiç yakışmamış. Canlı şahidi olduğunuz, ekranda gördüğü bir fotoğraftan dolayı gidip o marka makineyi satın alan kişiyi merak ettim doğrusu, demek ki böylesi de varmış. Saygılar. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
fotografcekimtekniklerii 7 Temmuz 4, 2017 gönderildi Yazar Paylaş Temmuz 4, 2017 gönderildi (düzenlendi) 52 dakika önce, Sebahattin Demir yazdı: Ne genelleme yapmayı severim, ne de böyle örneklerin arkasından gitmeyi. Avrupa'daki bir yetkili bu hatayı yapmaz sanırım demişsiniz. Yapar, hemde öyle yapar ki. Size bunlarla ilgili sayısız örnek gösterebilirim. Bizzat Bill Gates'in yaptığı Microsoft lansmanında ekranda rakip firmanın yazılımının sizin deyiminizle "kabakk" gibi göründüğünü gözlerimle görmüştüm. Keşke elimizde bir satış-ölçer-metre olsa da, bahsettiğiniz bu hatanın Nikon'a ne kadar satış kaybettirdiğini ölçebilseydik. Sonuç hiç sizin tahmin ettiğiniz gibi olmazdı emin olun. Evet bu tip şeyler elbette ki önemlidir. Koskoca Nikon Türkiye'nin Yetkili Eğitmenine hiç yakışmamış. Canlı şahidi olduğunuz, ekranda gördüğü bir fotoğraftan dolayı gidip o marka makineyi satın alan kişiyi merak ettim doğrusu, demek ki böylesi de varmış. Saygılar. Aynen öyle hocam. ''yeni'' kullanıcılar makine marka,model özellik bilmediklerinden dolayı kendilerine ne söylenir ise veya ne görürler ise onlara yöneliyorlar. Fotoğraf'a yeni başalayan arkadaşların bunu yapması kadar zaten doğal bir şey yok diyebiliriz. O yüzden bu tür şeylerden etkilenip alan arkadaşlarımıza ''böyle insanlar var mı?'' gibi onları biraz öteleştirmememiz gerektiği düşüncesindeyim. Çün ki bilmediklerinden dolayı öyle bir tüketim gerçekleştiyorlar. Hata olayına gelir isek... Bana göre işine ''saygı'' duyan işine sahiplenen kişi bu tür hataları asla ama asla yapmaz, yapmamalıdır da. Bunu yapıyor olmak o kişinin ne kadar özensiz, düzensiz ve plansız çalıştığını gösterir. Demek ki yaptığı işe hiç ama hiç saygısı yok benim gözümde. Canlı örnek olayına gelir isek, evet zamanında x bir firmanın satış bölümünde çalış iken Türkiye'nin en büyük teknoloji mağazalarının DSLR satış reoyuna gelen 10 ''yeni'' kullanıcıdan '8'i ya bizlerin yönlendirmesiyle ya göstermiş olduğumuz fotoğraflara veya videolara bakarak tamam bundan istiyorum diyenlerin sayısı çok ama çok fazlaydı,ki halen öyle devam ediyor. kişi x markayı dışarıda duymuş görmüş, mağazaya geldikten sonra gördüğü fotoğraf, video ve dinlediği şeylerden sonra y markasını alınca bunun adı ticarette ''potansiyen ötesi müşteri'' kaybı olacak geçiyor. Potansiyel ötesi müşteri kaybının açılımı ise hali hazırda potansiyel olan tüketicinin ilerleyen yıllarda yine aynı markaya devam etmesi ve o markanın ürünlerini tüketmesi anlamına geliyor,ki buda genele vurulduğunda firma için büyük kazanç sayılıyor. Demem o ki, koca koca milyon dolarlar yatırımlar yapan firmaların bu kadar ''basit'' hataları yapmaları hem firmalara hemde kullanıcılarına olumsuz etki getiriyor bana göre. Ha bunun ne bir kötülüğü olabilir ki? Bizim ülkemizde herşey ''uç'' yaşandığı için fotoğraf sektörüne de yansıyor bu durum. Şuan piyasa da ki Nikon-Canon kıyaslaması, mücadelesi, rekabetini Galatasaray-Fenerbahçe rekabetine benzetebiliriz Tıpkı Galatasaray-Fenerbahçe rekabetinde yaşanan gerginlikler Facebook guruplarında, forumlarda ve daha bir çok mecrada Nikon-Canon kullanıcıları arasında büyük gergin tartışmalar ile yaşanıyor Temmuz 4, 2017 - fotografcekimtekniklerii tarafından düzenlendi Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Forum Editörü Sebahattin Demir 472 Temmuz 4, 2017 gönderildi Forum Editörü Paylaş Temmuz 4, 2017 gönderildi @fotografcekimtekniklerii , Açıklamalar için teşekkürler. bu açıklamalardan sonra durum netleşti şimdi. Evet, bizler de dahil bu hobiye yeni başlayanlar, ilk başlarda saçma sapan alışverişler yaptık, yapıyoruz da. Ama ekranda gördüğü tek bir fotoğraftan "Ben bunu çeken makineyi almak istiyorum" diyene bizzat şahit oldum dediğiniz için söylemiştim o sözü. Kaldı ki, sonradan yaptığınız açıklamada olayın böyle olmadığı, müşteri adaylarının öncesinde belirli araştırma yaptıkları ve sizlerin de onları fotoğraf video gibi araçlarla yönlendirmeniz sonucu böyle davranıyor olmaları elbette normaldir. Ötekileştirme deyiminiz benim amacımı izah etmiyor. Ne böyle bir amacım olur, ne de düşüncem. Saygılar. 1 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
neehot 102 Temmuz 4, 2017 gönderildi Paylaş Temmuz 4, 2017 gönderildi @fotografcekimtekniklerii ben de size katılıyorum. bu konuyu anlatacak nikon makine ile çekilmiş hiç mi fotoğraf yokmuş? ayrıca fotoğraf da güzelmiş bu gibi bir fotoğrafı çekmeyi isteyen bir kişi diğer markalara bakmaz bile çünkü burada hazır yapılmışı var. derki kişi "bu makine bunu bu şekilde çekebiliyor ve ben çekemiyorsam sorun makinede değil bende" ama başka bir makine ile denediğinde ve çekemediğinde suç makinenin olur. bizim de tercihlerimiz çıkan sonuçlara göre olur çoğu zaman. ayrıca ben de çoğu zaman "falanca x marka dslr kullanıyor ve fotoğrafları çok güzel ben de o markadan alayım" diyen duyuyorum keza lens seçimi de bu şekilde değil midir? "tanınmış düğün fotoğrafçısı 70-200 kullanıyormuş ben de düğün fotoğrafı çekmek istiyorum ben de 70-200 almalıyım" gibi sonuç görüp ona göre hareket ediyoruz. eğer bu fotoğraf canon ile çekildiyse ve sonuç güzelse ve nikon eğitmeni de bu fotoğraf üzerinden anlatıyorsa diyecek birşey yok. @Sebahattin Demir microsoftun sunumunda o olay bayağı bir dalga konusu da olmuştu ayrıca. yani yaşanmaması gereken bir olay. iphone reklamında samsung ekran kullanılması gibi bir hadise de çok konuşuldu. otomobil firmaları da bu gibi olayları kullanarak reklam kampanyaları yapmakta zaman zaman çünkü bu hatalar olmamalı. 1 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Recommended Posts
Sende sohbete katıl
Önce yorumunu yaz sonra üye ol. Eğer bir hesabınız varsa, hesabınızla göndermek için şimdi oturum açın