İçeriğe git

Recommended Posts

Herkese selamlar.

arkadaşlar nikon d7200 kullanıcısıyım ancak oto-focus ayarlarının nerden değiştirildiğini çözemedim. Şu an af-a modunda ve ekran üzerinde sadece bir odak noktası beliriyo. Eskiden makinenin sunduğu çoklu odak noktasından birini ben seçiyodum. Önceki ayar neydi ve nasıl tekrar o ayara ulaşabilirim bilmiyorum. Yardımcı olursanız sevinirim:)

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Lens cikartma butonunun altinda af sivici var. Onun ortasindaki butona basili tutarak ana kadrani çeviridiginiz de af-a af-s ve af-c modlarina gecis yapabilirsiniz. Ayrıca ikinci kadrani cevirerek af nokta sayisini da değiştirebilirsiniz.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Harikasınız?? peki sizden çok kısa bilgi rica etsem kullanımları konusunda? Hangi tür fotoğrfalarda neyi tercih etmeliyim? Yahut sürekli hangi modda tutayım özel durumda değiştirmek üzere? Şimdiden çok teşekkürler, mutlu geceler..

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Rica ederim. Bende yeni bir kullanicisiyim. Makine gerçekten cok güzel kareler yakalıyor. Eger sizde bu ise benim gibi yeni heves veren biri iseniz tavsiyem manuel modda kullanmanizdir. Bolca efix bilgileri bulunan resimleri inceleyin. Fikir acisindan cok yararli oluyor. D7200 de kullandigim en büyük avantaj m modunda otomatik iso ayarlanmasi. Buyuk vakit kazandırıyor

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

focus için soruyorsanız eğer hareketli objeler ve ya siz hareketliyseniz af-c 3d güzel seçenek. onun dışında genelde af-c single kullanıyorum . 

@onurd makine çok güzel kareler mi yakalıyor yoksa kareleri çok güzel mi yakalıyor? automatik iso gerçekten çok güzel ancak sınırlamalarını kullanmak lazım. ben max 6400 olarak belirledim. fazlasını zaten düzeltemiyorum çok çamur oluyor. 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Kareleri cok güzel yakaliyor. Yanlis cumle olmuş. Makinenin isosu gerçekten cok güzel. Bende acemi olduğum için 3200de sabitledim . Biraz daha yükseltmek lazim herhalde. Ilk kullandigimda 25600 ile cektigim resimler vardı. Acemilik işte :-)

GT-I8190 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

• Forum Editörü
16 saat önce, Lal söylemez yazdı:

Harikasınız?? peki sizden çok kısa bilgi rica etsem kullanımları konusunda? Hangi tür fotoğrfalarda neyi tercih etmeliyim? Yahut sürekli hangi modda tutayım özel durumda değiştirmek üzere? Şimdiden çok teşekkürler, mutlu geceler..

@Lal söylemez bey,

Konu hakkında buradaki detaylı yazıyı takip edebilirsiniz.

Saygılar.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sende sohbete katıl

Önce yorumunu yaz sonra üye ol. Eğer bir hesabınız varsa, hesabınızla göndermek için şimdi oturum açın

Misafir
Bu konuyu yanıtla

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Biçimlendirmeyi Temizle

Only 75 emoji are allowed.

×   Eklediğiniz Link Otomatik Olarak Embed Çevrilmiştir..   Sadece yazı link haline çevir

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editörü Temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Kullanım Şartları Gizlilik Politikası Bu web sitesini daha iyi hale getirmeye yardımcı olmak için cihazınıza çerezler yerleştirdik. Çerez ayarlarınızı değiştirebilirsiniz, aksi takdirde devam etmek için tamam olduğunuzu varsayacağız.