İçeriğe git

18-55 vr2 yeterli olurmu

Levent savaseri

Recommended Posts

Arkadaslar merhaba.araniza yeni katilacagim ins.bugune kadar hep telefon ile cekimler yaptim.genelde cevremdekiler basarili bulduklari ve yaa sen bir makine alsana diye israrlari beni biraz gaza getirdi acikcasi...baslangic seviyesi bir makine ile tum inceliklerini ogrenip kendimi gelistirmek istiyorum.d5300 18-55 vr2 kit lens ile almayi dusunuyorum.bu makine ile amacim manzara , sokak ve portre cekimleri yapmak.arada tabi mesela bir manzara gece cekimi yapdigimdada duzgun ciksin istiyorum..sizler kadar tecrubeli olmadigim icin sizlere danismak istedim.bu makine ve uzerindeki lens yeterli olurmu yoksa yok sen bunlamesela gece dusuk isikta kotu sonuclar alirsun cekemezsin mi dersiniz...sahsen b3nim kullqndigum tlefonun diyaframi2.2 bu lensin diyafrqmi 3.5 sanirim..ne dersiniz...makineyide 2200 gibi bur fiyata buldum acikcasi daha fazlasi beni sarsar ama ise yaramayacak bananbirseyler katqmayqcak bir makinede almak istemiyorum..yardimci olursaniz cok sevinirm.

SM-N910C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Selamlar,

Bu mesajı gönderdiğiniz telefonun ekranı çok da küçük değil. Yani harflerin yeri pek karışacak gibi durmuyor. Bu nedenle, biraz daha özen ile daha kolay anlaşılan ve harflerin birbirine girmediği bir mesaj yazılabileceğini düşünüyorum. Bu küçük ve yapıcı eleştirim için kusura bakmayacağınızı umuyorum.

Gelelim konuya; söz konusu makine (daha doğrusu herhangi bir DSLR makine) ile bir cep telefonunun kamerasını karşılaştırmak bile doğru olmaz. Bu nedenle söz konusu makineyi gönül rahatlığı ile alabilirsiniz. Belki size başka model önerenler de olabilir, malum bu işin sonu yok.

Ben objektif konusuna değinmek istiyorum. 18-55 kendini kanıtlamış ve bilenin elinde çok güzel işler çıkartabilen ve tüketim ekonomisinin tuzağına düşmeyen bir amatörün çok uzun süre kullanabileceği iyi bir objektiftir. Ancak, çok az bir fiyat farkıyla, 18-105 alabilirseniz fotoğrafa daha zevkli bir başlangıç yapabileceğinizi düşünüyorum.

Şimdiden kolay gelsin..

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Yazim hatalarim icin kusura bakmayin bundan sonra daha dikkatli olmaya calisirim..verdiginiz cevap icinde tesekkur ederim.makine govdesi ile degilde lens ile ilgili kararsizligim vardi.18 55 lensli govde 2200 e bulmusken 18 -105 lensli govde 3600 tl civarinda.acikcasi aradaki fiyat farki su an icin bana fazla geldi..ve acaba 18-55 lens cok kotu bir lensmi diye dusundurdu..ama internetden flickr ve 500px de kendimce yapdigim arastirmalar ve sizin yorumunuzu birlestirince kendimi gelistirmek fotografciligin inceliklerini ogrenmem adina yeterli olabilecek gibi gorunuyor..sartlari zorlamaya calisacagim olmazsada 18-55vr2 lensli makineyi alacagim.tesekkur ederim yardiminiz icin

SM-N910C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sende sohbete katıl

Önce yorumunu yaz sonra üye ol. Eğer bir hesabınız varsa, hesabınızla göndermek için şimdi oturum açın

Misafir
Bu konuyu yanıtla

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Biçimlendirmeyi Temizle

Only 75 emoji are allowed.

×   Eklediğiniz Link Otomatik Olarak Embed Çevrilmiştir..   Sadece yazı link haline çevir

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editörü Temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Kullanım Şartları Gizlilik Politikası Bu web sitesini daha iyi hale getirmeye yardımcı olmak için cihazınıza çerezler yerleştirdik. Çerez ayarlarınızı değiştirebilirsiniz, aksi takdirde devam etmek için tamam olduğunuzu varsayacağız.