İçeriğe git

Nikon (nef) fotoğrafını görüntülenemiyor!


salihandic

Recommended Posts

Merhabalar.

Nikon D3200 Fotoğraf makinesi kullanıyorum. Hafta sonu için makineyi arkadaşıma verdim ancak hafıza kartım dolu ve vaktimde olmadığı için boşaltmadım. Yeni hafıza kartı satın alarak fotoğraflar çekti.

Sorun bundan sonra başlıyor.

Hafıza kartının yazma hızı düşük (yani hafıza kartı standart mobil kartı) ve ayarları değiştirmeyi unuttuğum için kayıt modu sadece .NEF formatındaydı. 140'a yakın fotoğraf çekmiş, çekerken ön izlemesini almış ancak şuanda makinede nede bilgisayarda bu fotoğrafların hiç biri açılmıyor. 

Bu fotoğrafların hafıza kartı hızından dolayı tam işlenmeden kayıt olma ihtimali var mı? Çünkü Photoshop ve Picasa'da denedim ancak açamadım. Bu fotoğrafların çöpe gitme ihtimali var mı? Tek korku şuan bu!

Cevaplarınız için teşekkürler.

Not: Fotoğraflar .NEF formatında boyutlarıyla birlikte duruyor.

 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Eklemeyi unuttum!

Exif bilgisi yok ve fotoğrafı çeşitli kod düzenleme araçlarıyla açtım. Renk kodları vermesi gerekirken "UUUUUUUUUUUUUUUUUUUU" diye devam eden sayfa çıkıyor karşıma. Diğer raw formatlarında ise genellikle 14 milyon ile 16 milyon renk kodu alabiliyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Merhaba. Sadece görüntülemek istiyorsanız Nikon sayfasında indime merkezi var oradan modelinizi bularak yazılım segmesine geldiğinizde NEF Codec'i bulacaksınız. Bu küçük yazılımı yükledikten sonra standart fotoğraf görüntüleyicilerde fotoğrafı bakabilirsiniz.

Eğer jpg veya farklı formatları dönüştürecekseniz yine aynı yerde ViewNX-i & Capture NX-D programları mevcut. Bu programlar ile nef türünde düzeltme yapabilir veya jpg formatına çevirebilirsiniz. Yine bu programdan exif bilgilerine ulaşabilirsiniz.

http://downloadcenter.nikonimglib.com/tr/products/20/D3200.html

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

@Zülkif Altın Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim. 

Malesef codec ve diğer nikon programlarını denememe rağmen fotoğrafları hiç bir şekilde açamadım. İşin garip olan tarafı fotoğrafların hiç birinde exif bilgisi yok. Çekildiği tarih yada makineye ait hiç bir bilgi yok.

Fotoğrafın işlenmeden kayıt olma ihtimali çok yüksek galiba.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

@Zülkif Altın Daha önce .nef .cr2 .raw uzantılarını açtım. Halihazırda bilgisayarda bulunan eski fotoğraflar (.nef .cr2 .raw ) da açılıyor. Sadece bu kart ile çekilen fotoğraflarda bu sıkıntı var. Fotoğrafları karşılaştırdım hepsinde exif bilgisi varanacak bu hafıza kartı ile çekilenlerin hiç birinde ne renk kodu ne de exif bilgisi yok.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Açıkçası boyut olarak normal kaydetmiş görünüyor. Zaten kartın yavaş veya hızlı olması kaydetmesine engel değil sadece daha yavaş kaydeterek bir sonraki kareyi çekmenizi geçiktirir. Eğer kartın kalitesiz ise dosyayı herhangi bir nedenden ötürü bozmuş olabilir (sıcak vs.) Bende daha önce sıcaktan kaynaklı görüntülerde kaymalar renklerde bozulmalar olmuştu o yüzden kaliteli dayanıklı kartlara geçiş yaptım. Gönderme şansınız var ise paylaşıp bizde bir deneyebiliriz ancak büyük ihtimal dosyalar bozulmuş görünüyor. :(

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Maalesef bozulmuş görünüyor. Zaten sıkıştırırken kb seviyesine düşmüş normalde aynı boyuta yakın sıkıştırması gerek. Yani 20mb gösterse bile içi boş :(

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sende sohbete katıl

Önce yorumunu yaz sonra üye ol. Eğer bir hesabınız varsa, hesabınızla göndermek için şimdi oturum açın

Misafir
Bu konuyu yanıtla

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Biçimlendirmeyi Temizle

  Only 75 emoji are allowed.

×   Eklediğiniz Link Otomatik Olarak Embed Çevrilmiştir..   Sadece yazı link haline çevir

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editörü Temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Kullanım Şartları Gizlilik Politikası Bu web sitesini daha iyi hale getirmeye yardımcı olmak için cihazınıza çerezler yerleştirdik. Çerez ayarlarınızı değiştirebilirsiniz, aksi takdirde devam etmek için tamam olduğunuzu varsayacağız.