voztemur 0 Oluşturuldu: Eylül 3, 2017 Paylaş Oluşturuldu: Eylül 3, 2017 Selamlar. Kısa süre önce aldığım ilk fotoğraf makinam D5300 için üzerinde gelen 55 18 Lensin ihtiyaçlarımı zoom konusunda karsılamadığını düşünüyorum. Şimdilik aklımda alabilecegim. Üç Lens mevcut fakat bunlarsan ilki Nikon olan üzerinde VR mevcut. Sigma olanlarda ise VR mevcut değil. Sizlere sormak istediğim. VR ne kadar etkilidir mümkünse fotoğraf video vs paylaşmanız. 70 300 55 200 gibi lensler için olmazsa olmaz mı? Sizce hangisini seçmeli. 1- Nikkor 55-200mm f/4-5.6G AF-S IF-ED VR II Lens (AF)900 TL 2- Sigma 70-300mm f/4-5.6 APO DG Macro Lens (AF)900 TL 3- Sigma 70-300mm f/4-5.6 DG Macro Lens (AF)500 TL E6853 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Zülkif Altın 25 Eylül 5, 2017 gönderildi Paylaş Eylül 5, 2017 gönderildi Merhaba. Zoom lens olmazsa olmaz mı? sorusundan başlarsak o tamamen size bağlı bana şimdiye kadar ihtiyaç olmadı eğer ihtiyacınız varsa alabilirsiniz o tamamen size kalmış. VR Nikon nun titreşim engelleyici sistemidir. Bu özelliği direkman değilde başka kısaltma olarak diğer markalarda görebilirisiniz. Kütüphane de bununla alakalı yazı mevcut detaylı bilgiyi buradan ulaşabilirsin. VR = Canon için IS, Tamron için VC, Sigma için OS dir. 1 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
voztemur 0 Eylül 5, 2017 gönderildi Yazar Paylaş Eylül 5, 2017 gönderildi Merhaba. Zoom lens olmazsa olmaz mı? sorusundan başlarsak o tamamen size bağlı bana şimdiye kadar ihtiyaç olmadı eğer ihtiyacınız varsa alabilirsiniz o tamamen size kalmış. VR Nikon nun titreşim engelleyici sistemidir. Bu özelliği direkman değilde başka kısaltma olarak diğer markalarda görebilirisiniz. Kütüphane de bununla alakalı yazı mevcut detaylı bilgiyi buradan ulaşabilirsin. VR = Canon için IS, Tamron için VC, Sigma için OS dir.Aslında ihtiyacım olan bilgi, titreşim önleme sisteminin ne kadar etkili olduğu, sanıyorum ki bu titreşim önleme sistemininde bazı limitleri var. Benim ihtiyaçlarımı belirlemem için bu limitler hakkında bir fikre sahip olamam gerekli. Titreşim sistemi olan bir lens her zaman bana titreşimlerden etkilenmemiş fotoğraflar sağlar mı aksi durumda tripod şart mı?Yorumunuz için teşekkür ederim. E6853 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Zülkif Altın 25 Eylül 5, 2017 gönderildi Paylaş Eylül 5, 2017 gönderildi Eğer fotoğraflarının keskin ve temiz bir görüntü oluşturmasını istiyorsan tripod şart. Ancak acil durumlarda tripod kuramayacağın zamanlarda titreşim engelleyici yardımcı bir çözümdür. Benim tercihim zoom lenslerde titreşim engelleyici ile birlikte almak. Bu sayede tripodsuz da bir yere kadar fotoğraf çekebilirsin. 1 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
neehot 102 Eylül 5, 2017 gönderildi Paylaş Eylül 5, 2017 gönderildi Elde çekimlerde titreşimsiz fotoğraf için basit bir yöntem var. Çekim yaptığın mm çarpı 2 enstantane hızını belirler ancak benim tecrübelerime göre 70-300 için bu çarpan katlanarak artıyor. Mesela 300mm için 1/600sn de çekim yapmam gerek ancak 1/1500 ancak kurtarıyor ve bu da kısık diyafram ile birleşince sadece öğle saatlerinde çekim yapabileceğim aralığa denk geliyor. Eğer vr-vc-os gibi özellikli bir lens alırsan bu bayağı farkettiriyor. Üstelik kalitesi de daha iyi. Nikon 70-300 ve 70-300vr kullanmış biri olarak söylüyorum. Bu üç lens içinden 55-200 vr olanı tavsiye ederim. 2.el bakabilirsin çünkü genelde insanlar kit lens diye daha kullanmadan satar bu lensi. 70-300 de 300 değerine aldanma çünkü 200mm den sonrası cidden çamur bir görüntü oluşturuyor. Portre lensi olarak da felaket. 1 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
voztemur 0 Eylül 5, 2017 gönderildi Yazar Paylaş Eylül 5, 2017 gönderildi Tripod pek taşıyacağımı düşünmüyorum. "Nikkor 55-200mm f/4-5.6G AF-S IF-ED VR II" 900TL gibi bir fiyatı var. Nasıl bir üründür iş görür mü? 55-200mm veya 70-300mm olarak sizin bir öneriniz olur mu ? Sigma lenslere baktım fakat Nikon 'a uygun titreşim önleyicili bir model bulamadım. Diğer markalar hakkında da pek bir fikrim yok. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Zülkif Altın 25 Eylül 5, 2017 gönderildi Paylaş Eylül 5, 2017 gönderildi Sigma 18-250mm f/3.5-6.3 DC Macro OS HSM Tamron 70-300mm VC f/4-5.6 Di USD Tamron 18-270mm f/3.5-6.3 DI II VC PZD Nikon 55-300mm AF-S f/4.5-5.6G ED VR Bu lenslerin hepside titreşim engelleyiciye sahip. Tak-gez lens olarak kullanacaksanız tamron 18-270mm alabilirsiniz. Ancak bu tarz lenslerde yüksek mm değerlerinde görüntüler bozulabiliyor. Eğer 200mm yeterli derseniz nikon 55-200 ü tavsiye ederim. Yoksa bu lenslerin örnek fotoğraflarını ve videolarını inceleyebilirsin. 1 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Recommended Posts
Sende sohbete katıl
Önce yorumunu yaz sonra üye ol. Eğer bir hesabınız varsa, hesabınızla göndermek için şimdi oturum açın