İçeriğe git

D3200 gece çekimlerindeki noise sorunu

isounver

Recommended Posts

herkese selamlar 

Elimde D3200 body ve 18-55mm / 50-200mm lensler bulunmakta. özellikle gece çekimlerinde çok fazla noise sorunu ile karşılaşıyorum. Bu sorunun F değerinden ve ya iso değerinden olabileceğini düşündüğüm için aynı fotoğrafı birçok farklı kombinasyonda değişik sürelerle  çektim fakat hepsinde ciddi noise sorunu ile karşılaştım. Bu problemi gidermem için önerisi olan var mıdır? 

sorunları görmek isteyenlen arkadaşlar aşağıdaki wetransfer linkinden görebilirler... 

Teşekkürler

https://we.tl/Ck7p9L1uDv

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Merhaba, evt ayarlardan kaynaklı probleminde var ama ana problem tripod gibi görünüyor. Bazı fotoğraflarında titreme gördüm. Tripod kullanmıyorsanız sağlam bir tripod kullanmanızı veya kullanıyorsanız sağlamlaştırmanız ve çekimi makinayı dokunmadan uzaktan kumanda ile çekmeniz faydalı olacaktır. ISO değerleri olarak makinanızın üst değerlerini öğrenmeniz gerekecek, bazı fotoğrafların 12800 gibi değerlerle çekilmiş. Bu makinanın o değerlerle noise oluşturması çok normal. ISO yu ne kadar arttırırsanız o kadar noise da artacaktır.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

@Zülkif Altın Üstad selamlar , 

Öncelikle bilgilendirme için çok teşekkürler. Tripod kullandım ve uzun pozlama çekimlerimin tamamını kumanda ile yaptım. Bununla birlikte çekimleri 7 ayrı gecede yapmıştım. bulunduğum nokta açık ve yüksek bir yer olduğu için zaman zaman rüzgar aldığı oldu. iso mevzusuna geldiğimizde iso nun birçok değerinde değişik süre ve F değerlerinde çekim yaptım. Ama hangisini denersem deneyeyim özellikle yıldız pozlarken çok fazla noise ile karşılaştım. ama dediğim gibi bu sadece gece çekimlerinde ve özellikle yıldız pozlarken oldu. bu konu ile ilgili yakın zamanda tekrar farklı noktalarda çekimler yaparak denemeler yapacağım. sonuçları tekrar sizlerle paylaşırım 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Ay ile yıldızı pozlamak biraz sıkıntı olabilir çünkü yıldız ve ay dan gelen ışık miktarları çok farklı, isterseniz sadece yıldız pozlama yaparak deneyin.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

tripodla çekim yapıyorsan gece çekimlerinde iso yu alt seviyede tut 100-200 gibi sen zülkif'in dediği gibi iso yu arttırmış sın. Ay fotoğrafı ile yıldız fotoğrafları farklı ayarlarda çekilir. 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

nickin ile uyumlu yüksek isolu fotoğraflar olmuş :) . yüksek isoda noise kaçınılmazdır. gece fotoğraflarında tripod ile zemini ayrı netle ve gökyüzünü ayrı netle sonra birleştirme yap. fotoğraflarda netleme de yok gibi. normalde iso 100 de uzun pozlama yaparak noise en az şekilde çekebilmen gerek.

rJBv13.jpg

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

On 07.09.2017 at 15:43, isounver yazdı:

herkese selamlar 

Elimde D3200 body ve 18-55mm / 50-200mm lensler bulunmakta. özellikle gece çekimlerinde çok fazla noise sorunu ile karşılaşıyorum. Bu sorunun F değerinden ve ya iso değerinden olabileceğini düşündüğüm için aynı fotoğrafı birçok farklı kombinasyonda değişik sürelerle  çektim fakat hepsinde ciddi noise sorunu ile karşılaştım. Bu problemi gidermem için önerisi olan var mıdır? 

sorunları görmek isteyenlen arkadaşlar aşağıdaki wetransfer linkinden görebilirler... 

Teşekkürler

https://we.tl/Ck7p9L1uDv

Bende nikon D5100 var ama;

Gece mutlaka tripod kullanın

Gece mutlaka 100 - 640 iso kullanın, fakat uzun pozlama ise iso 200ü geçmesin ve f değeri yüksek kullanın ( f13 - f22 )

Gece mutlaka tripodsuz çekimlerde benim tercihim 640 iso değeri, düşük f değeri ( f1.8 - f3.5 ) ışık miktarına göre 1\13 shutter hızı kullanın

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sende sohbete katıl

Önce yorumunu yaz sonra üye ol. Eğer bir hesabınız varsa, hesabınızla göndermek için şimdi oturum açın

Misafir
Bu konuyu yanıtla

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Biçimlendirmeyi Temizle

Only 75 emoji are allowed.

×   Eklediğiniz Link Otomatik Olarak Embed Çevrilmiştir..   Sadece yazı link haline çevir

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editörü Temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Kullanım Şartları Gizlilik Politikası Bu web sitesini daha iyi hale getirmeye yardımcı olmak için cihazınıza çerezler yerleştirdik. Çerez ayarlarınızı değiştirebilirsiniz, aksi takdirde devam etmek için tamam olduğunuzu varsayacağız.